|070020048|0886151184|sale[email protected]|[email protected]| viber/whatsapp 0882517522
Категории

0

Вижте всички статии

5 идеи за геймърски коледен подарък

5 идеи за геймърски коледен подарък

Здравейте, хора,

с наближаването на коледните празници започваме все повече да се оглеждаме за подаръци за нашите близки, а защо не и за нас самите. Днес ще ви покажа пет идеи, които чудесно биха намерили своето място под геймърската коледна елха и освен всичко друго няма да ви струват цяло състояние, цената на всички тях е повече от разумна. Ако аз бях геймърския дядо Коледа, ето с какво би бил пълен чувала ми.

 

 

 

 

Това са пет геймърски решения от най-новите продукти на Marvo Scorpion. 

 

Ще започна с най-големия подарък, това е геймърския комплект MARVO CM373.

 

 

В него може да намерите механична геймърска клавиатура, мишка и подложка за ръце. 

 

 

 

 

Нека започнем с клавиатурата. Тя идва със сини механични суичове, разчетени да издържат 50 милиона клика.

 

 

 

 

Това означава, че ако сте привърженици на механичното щракане и добрата тактилна обратна връзка, то те са подходящи за вас. За мен лично това са едни от най-добрите сини суичове, на които съм попадал, защото с сравнително меки, имат добра тактилна обратна връзка, тоест усещането за щракване и звукът им е приятен, без да е прекалено шумен, както това се е случвало при други сини суичове.

 

 

 

 

Използвах клавиатурата, за да напиша статията  и в това отношение мога да се похваля, че е една от най-удобните и приятни механични клавиатури, на които съм попадал. 

Клавиатурата е “Tenkeyless” ще рече, че липсва нъмпада от дясно, което я прави по-компактна и подходяща за малки сетъпове, където пространството е от значение. 

 

 

 

 

Освен това е безрамкова, което ѝ помага да бъде дори още по-компактна. 

Като външен вид и геймъркса естетика този комплект на Марво е един от най-добрите, на които съм попадал. Плоскостта на клавиатурата е перфорирана с хексагонални отвори, в тон с тези на мишката, през които прозира Addresable RBB подсветка.

 

 

 

 

 Подсветката на самите клавиши е независима. Това придава доста уникален вид на клавиатурата. Можете да контролирате подсветката с клавишни комбинации, но за целта има и специално приложение, което може да си изтеглите от сайта на Marvo. С негова помощ може да задавате макро комбинации. 

 

 

 

 

Клавиатурата идва с пълен анти-гоустинг, а подложката за ръцете ѝ придава удобство, което липсва при повечето безрамкови клавиатури.

 

 

 

 

 Единствената ми критика, е че подложката не се залепя с магнит към самата клавиатура, както сме виждали при някои по-скъпи модели. 

Мишката, както вече отбелязахме има перфорирани с хексагонални отвори повърхности почти от всичките си страни.

 

 

 

 

Това има няколко ефекта. Първо има за цел да намали изпотяването на ръцете, като позволява тяхното проветряване. След това перфорирания корпус има по-ниско тегло в сравнение с плътния, така че мишката е подходяща за геймъри търсещи ниско тегло.

 

 

 

 

 Накрая хексагоналните отвори позволяват много повече осветление в сравнение с повечето мишки. 

Чисто технически, мишката има оптичен сензор, който поддържа до 6400 DPI.

 

 

 

 

Има шест стъпки на DPI-я, които се превключват последователно с горния бутон и по подразбиране са сложени на ето тези стойности 800-1600-2400-3200-4800-6400dpi.

 

 

 

 

Чрез софтуера идващ с мишката може да ги промените. Всяка една стъпка е изобразена с различен цвят, в който мишката премигва при смяната и така винаги знаете на каква стойност сте превключили.

 

 

 

 

След няколко секунди, подсветката се връща в нормалния си режим.

Като ергономия, мишката изглежда амбидекстрална - т.е. еднакво удобна както за лява така и за дясна ръка с това изключение, че двата странични бутона се намират само от ляво. 

 

 

 

 

Цялостно мишката има добра форма и е удобна за хващане, а основните два бутона кликат приятно и са разчетени да издържат минимум три милиона кликания.

 

 

 

 

Скролът на мишката също свети има приятно гумирано покритие и се върти лесно. 

 

 

 

 

В комплекта може да откриете още няколко глезотии, като щипка за премахване на капачките на бутоните,

 

 

 

 

медальон на Марво

 

 

 

 

и този комплект стикери. 

 

 

 

 

Най-скъпият подарък на нашата елха струва едва 87лв на сайта на Йон Компютърс, което го прави много достъпен и чудесен подарък за някой, който няма хубава мишка и клавиатура. 

 

 

 

 

Следващите два подаръка са слушалките на Marvo модел H8618.

 

 

 

 

 

 

Както забелязвате, те идват в две разцветки - бяла и черна. Аз лично винаги се радвам, когато имам избор за цветове. На разположение имаме 50 милиметрови говорители с диапазон от 20Hz до 20kHz. Тестът, който аз лично направих ме остави с впечатлението, че имат силен бас и средни, като единствено високите, като че ли са малко по-слаби. 

Наушниците и диадемата идват с меки платнени подложки, като на белия модел те са сиви на цвят, което е доста практично, за да не си личи износването, за разлика, ако бяха чисто бели.

 

 

 

 

Говорейки си за цветове, имаме тези светещи лайсни. Няма някакъв бутон за контрол на подсветката, тя свети статично. 

 

 

 

 

Слушалките са с USB тип А, кабел, което ги прави подходящи за ползване с компютърна конфигурация.

 

 

 

 

Контролерът се намира на кабела и на него има бутон за нивото на звука и такъв за мютване / заглушаване на микрофона.

 

 

 

 

Като стана дума, микрофона се спуска отстрани по този интересен начин.

 

 

 

 

Цената на двата модела е едва 36лв., което означава, че получавате голяма стойност срещу парите си. 

Чудесно е, че моделът идва и в бяло. Това го прави подходящ за бели геймърски сетъпове. Случвало ми се е да помагам на приятел да си направи конфигурация и сетъп ориентирани към белия цвят и повярвайте ми много по-трудно се намират такива продукти, така че сме благодарни, когато ги има. 

В тази връзка белите слушалки биха се комбинирали чудесно със следващата ни идея за коледен подарък - мишката. 

 

 

 

 

 

 

Да тя е издържана в бяло, с втори цвят черно, което ще се съчетае доста добре и с бяла и с черна клавиатура. Подобно на първата, която разгледахме има амбидекстрален дизайн, като изключим страничните два бутона.

 

 

 

 

За разлика от първата мишка обаче тук няма горен бутон за смяна на DPI режима, което първоначално ме озадачи.

 

 

 

 

 Според спецификациите, мишката поддържа до 12 400 DPI, с шест предварително зададени стойности. Не намерих и някакъв софтуер за тази мишка на сайта на Марво. Нещата се изясниха, когато погледнах отдлолу и открих ето този малък бутон, който служи за превключване на режима.

 

 

 

 

Също като при първата мишка, подсветката присветва в определен цвят, когато сменяме степента на DPI. 

 

 

 

 

Самата подсветка изглежда интересно. Тя се намира под двата полу-прозрачни основни бутона. Те имат хексагонални формички, подобно на пчелна пита, които обаче не са реални отвори. Цялостно мишката има удобна форма и доста прецизен оптичен сензор. Със своята цена от едва 36лв, тя се нарежда сред най-достъпните коледни подаръци за геймър, за които можем да се сетим. 

И последната идея за геймърски коледен подарък е микрофонът на Marvo - MIC-06.

 

 

 

 

 

 

Този подарък е за креативните геймъри, които правят своите първи крачки в създаването на съдържание - било то клипове или стрийм и имат нужда от нещо по-добро от микрофона на слушалките им. Или не искат да си слагат слушалки, а са на колонки и микрофон.

MIC-06 e настолен USB микрофон. Моето лично впечатление е, че качеството на микрофона е на достатъчно добро ниво, за да може да послужи за споменатото създаване на съдържание.

 

 

 

 

 Микрофонът е предназначен да стои на масата и е достатъчно чувствителен, за да долавя звука въпреки, че ще се намирате на относително разстояние от него. Тествах микрофона, докато играя CS:GO и записвам геймплей, точно както бих го направил по време на стрийм.

 

 

 

 

Най-добре се чува, когато говорите близо до микрофона. Също така понякога се улавя звука от по-интензивното цъкане на клавиатурата и мишката в напрегнатите моменти.

 

 

 

 

Но и за това е помислено. Може да използвате бутона за автоматичен нойз-канселинг (активно шумоподтискане). С негова помощ, всички странични шумове, както и ехото в помещението значително се намалява, което допринася за по-доброто изживяване на зрителите на вашия стрийм или геймплеен клип.

 

 

 

 

Самият микрофон е доста красив, с рингова лед подсветка на столчето, което стои особено добре на бяло бюро като моето.

 

 

 

 

Идеално би се вписал в геймърски сетъп ориентиран към белия цвят заедно с мишката М727 и белите скушалки H8618. MIC-06 се предлага и в черен вариант, но го нямаме наличен за това ревю и цената му не е в промоция за Черния петък 2023 г. в Йон компютърс. 

Освен споменатия бутон за нойс-канселинг, има и удобен бутон за мютване, както и букса за слушалки, което при стрийм е важно, за да чувате как звучи собствения ви глас. 

 

 

 

 

Със своята промоционална цена от 31лв. Marvo MIC-06 e чудесна идея за коледен подарък. 

И така хора, това бяха моите 5 идеи за геймърски коледни подаръци идващи на разумна цена. Не пропускайте и бъдещите статии в блога на Йон Компютърс, за да бъдете в течение с изгодните оферти за геймърска периферия и хардуер.
 

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Днес ще ви покажа пет идеи, които чудесно биха намерили своето място под геймърската коледна елха и освен всичко друго няма да...
    Днес ще ви покажа,  как лесно може да имаме достъп до файловете си на всяко едно устройство, вътре и извън локалната си м...
    днес ще ви покажа как да си направите домашен сървър и локална мрежа. Звучи просто, но всъщност никак не е лесна задача и с та...
    Днес ще разгледаме най-малкото геймърско рс, на което съм попадал някога - ASUS ROG ALLY
    Днес ще обърнем внимание на бъдещето на компютърните чипове и по-конкретно на така наречения субстрат и материалът, от който т...
    Днес ще ви покажа 10 супер полезни функции и приложения, които са част от вашата операционна система, ако тя е Windows 10 или...