|070020048|0886151184|[email protected]|[email protected]|
Категории

0

Вижте всички статии

Бюджетните слушалки за които всички мечтаеха Asus TUF H3

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Здравейте, хора и добре дошли на първото ревю на геймърска периферия за 2022-ра година. Правя тази статия в отговор на всички тези от вас, които ме питат за относително бюджетни, но качествени геймърски слушалки. На вашето внимание представям Asus TUF Gaming H3 слушалките.

 

 

 

 

Малко е спорно, дали можем да класифицираме тези слушалки като бюджетни, защото редовната им цена е 119лв., което в България се счита по-скоро за среден клас. В момента обаче на сайта на Йон Компютърс може да намерите същите тези слушалки, конкретно GUN Metal разцветката на цена от само 69лв. Което вече ги поставя в една съвсем друга категория. 

 

 

 

 

И така какво е характерно за Н3? Те са слушалки от типа с метална гъвкава диадема, което ги прави удобни и устойчиви. Металните държачи могат да се изтеглят навън и навътре и по този начин да се регулира размера. 

 

 

 

 

Цялостният им вид и устройство напомнят на моите собствени Cloud Aplha слушалки. Формата на самите наушници е елипсовидна и те са достатъчно обемни, за да покрият изцяло ушите ми.

 

 

 

 

 

Също така наушниците се намират под лек ъгъл спрямо диадемата, което ги прави по-анатомично отговарящи на наклона на ушните миди на човек.

Като изработка, диадемата е изцяло облечена в кожа и подплатена с омекотяваща пяна.

 

 

 

 

В горната част имаме щампован надпис TUF GAMING. Страничната част на наушниците има текстурирана пластмаса с отпечатано логото на TUF GAMING.

 

 

 

 

Цялостно слушалките имат изчистена и елегантна естетика особено в тази разцветка с черно и сребристият наричан още Gun Metal цвят на металните държачи. Другите разцветки могат да бъдат червено, синьо и сребристо и също много ме кефят, но за тях не важи промоционалната цена от 69лв. 

 

 

 

 

 

Няма никаква подсветка или RGB, което прави цялостната естетика подходяща, както за гейминг сетъп, така и за работна атмосфера.

От вътрешната страна наушниците са облечени, също като диадемата в кожа и подплатени с омекотяваща пяна. 

 

 

 

 

Това, заедно с лесната за оразмеряване диадема прави слушалките много комфортни за носене. Теглото им е 294 грама и през цялото време на тестването аз не усетих да ми натежават или да ме притесняват по някакъв начин. 

 

 

 

 

Сега малко за техническите особености и функциите на слушалките. Звуковият диапазон е от 20Hz до 20kHz, което е стандартнто за повечето слушалки, включително и за много от високия клас. Като цяло слушалки с по-широк спектър се срещат относително рядко. Звукът е много чист и много добре балансиран между ниски, високи и средни честоти.

 

 

 

 

 

За това се грижат 50 милиметровите говорители. Слушалките се характеризират с относително тесен профил на звуковата сцена, което е подходящо за гейминг, защото позволява по-бързо ориентиране за посоката, от която идват звуците.

Тествах слушалките в дълги часове на гейминг и през цялото време имах отлична звукова ориентация.

Единствените бутони на слушалките са потенциометърът за нивото на звука и мют бутон, който както знаете за мен е много важно да го има.

 

 

 

 

 

Те се намират в задната част на левия наушник.

За свързване към устройство разполагаме с четири-пинов 3,5 милиметров жак, който може да се ползва както за смартфон или таблет, така и за лаптоп с комбинирана букса.

 

 

 

 

Имаме обаче и допълнителен кабел, разполагащ със сплитер, така че да можем отделно да включим микрофона и слушалките към РС например.

 

 

 

 

 

Често под такива ревюта на периферия ми се задава въпроса дали слушалките са съвместими с различни типове конзоли. Да съвместими са с всички конзоли, даже на официалния сайт са написали изрично, че поддържа Playstation 5. Слушалките разполагат със стандартни 3,5 милиметрови жакове, което означава, че би трябвало да са съвместими със всяко едно устройство притежаващо такива букси.

Кабелът без удължението е 1,3 метра, а допълнителния кабел със сплитера е още 1,3 метра, което прави обща дължина от 2,6 метра.

Една пропусната според мен възможност в дизайна на тези слушалки е това, че не може да се премахва микрофона, чрез жак. Това решение се среща при доста други модели. Причината да го смятам за пропусната възможност е, защото с този комбиниран жак, подходяща дължина на кабела и цялостната елегантна естетика, Asus Tuf H3 са доста удобни за слушане музика от телефона, докато сме навън.

 

 

 

 

Ако сте от типа хора, които имат навика да слушат музика докато пътуват, то за вас би било доста голямо улеснение да ползвате един и същ комплект както на гейминг РС-то си, така и навън с телефона си.

 

 

 

 

 

Ако микрофона не ви притеснява обаче и сега може да ползвате слушалките по същия начин.

Говорейки си за микрофона , когато го тествах ми направи впечатление, че се чува чисто и ясно. Характерно за този тип микрофони, е че звука е малко свръх-компресиран, така че не бих разчитал за сериозно създаване на съдържание, но ако примерно сте начинаещ стриймър и за момента ви липсва бюджет за външен микрофон, този от слушалките ще ви свърши работа без проблем.

Цялостният ми извод за ASUS TUF GAMIHG H3 e, че те са едни удобни и добре звучащи слушалки. 

 

 

 

 

 

Елегантната им естетика с доминиращо черно и сив металик ги правят подходящи както за гейминг така и за работна атмосфера или излизане навън стига микрофона да не ви пречи. На редовната си цена от 119 лв. те се конкурират с доста други модели в този ценови диапазон. На предлаганата в момента цена от 69лв, обаче те са брутално изгодни. Много трудно мога да се сетя за нещо на тази цена, което да се доближава до качеството на H3.

 

Надявам се, че тази статия е била интересна и полезна за вас.  Ако искате винаги да бъдете информирани за най-новото и най-изгодното сред геймърската периферия, не забравяйте редовно да посещавате блогът на Йон Компютърс.

 

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Днес ще се фокусираме около едно ново издание на най-мощната карта на AMD Radeon RX 6900XT това е ULTIMATE RED DEVIL вари...
    Днес ще ви покажа как сглобих и тествах една интересна конфигурация отново - без видео карта - в момента такива са на мода, но...
    Здравейте, хора и добре дошли на първото ревю на геймърска периферия за 2022-ра година. Правя тази статия в отговор на всички...
    Това, което ще ви представя днес е геймърският комплект от Marvo - модел CM420.
    Здравейте, хора, миналата седмица ви показах в пълни подробности как сглобих едно РС с процесора Ryzen 5 2500X и видеокарта...
    Днес ще обърнем подробно внимание на начина, по който ще асеблираме тази компютърна конфигурация. За разлика от последния ни б...