|070020048|0886151184|[email protected]|[email protected]|
Категории

0

Вижте всички статии

Перфектен коледен подарък за геймър

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Здравейте, хора остава точно една седмица до Коледа и ако още не сте готови с подаръците днес ще ви дам една много добра идея, за коледен подарък за геймър. А пък ако вие сте геймър, това може да е и идеален подарък за вас самите, ако се оглеждате за нова механична клавиатура, геймърска мишка и маус пад. 


 

Това, което ще ви представя днес е геймърският комплект от Marvo - модел CM420.

 

 

 

 

Нека започнем с разглеждане на мишката. Тя има класическа форма и дизайн.

 

 

 

 

Нищо крещящо и особено нестандартно. Размерът и също е по-скоро традиционен, като по-скоро клони към голям.

 

 

 

 

 

Добре изпълва шепата ми и като форма и размер се доближава много до мишките, които аз лично съм обичам да ползвам. С две думи доста е удобна и на мен много ми харесва.

От двете страни имаме релефни повърхности за по-добър захват.

 

 

 

 

Гърба на мишката, както и бутоните са с гладка и леко матирана повърхност. 

 

 

 

 

Двата предни бутона са удобни и сертифицирани, за да издържат три милиона кликове.

 

 

 

 

Скролът има светеща част и гумиран ринг, който е и единствената гумена част от мишката.

 

 

 

 

Двата странични бутона са поставени по начин, който лично на мен ми е много удобен.

 

 

 

 

 

Много други модели не се справят толкова добре в това отношение. Ако играете игра, в която страничните бутони са ви важни, то няма да имате проблем с тях. 

Отгоре имаме класически разположени два бутона единият е за смяна на подсветката, другият за регулиране на DPI режима. 

 

 

 

 

 

Интересното е, че логото на Scorpion се сменя независимо от останалата подсветка. И докато RGB осветлението на мишката се сменя със съответния бутон, то логото си променя света в зависимост от DPI опцията, която сте избрали. Интересно решение.

Говорейки си за DPI оптичният сензор на мишката поддържа до 6400, като по подразбиране степените са пет фиксирани на 800, 1600, 2400, 3200, 4800 и 6400 DPI. 

 

 

 

 

 

Комплекта на Марво идва със собствен софтуер, където може да си зададете индивидуални стойности, ако желаете. 

Тествах мишката на няколко игри и мога да кажа, че ми хареса, колко е удобна и прецизна и как се държи сензора в игрите.

Нека преминем към следващата част от интересната периферия, която си имаме днес. Това е клавиатурата на CM4200.

 

 

 

 

Тя е механична с червени суичове. Какво означава това? Червените механични суичове обикновено са такива, които се натискат плавно до долу без характерното кликане, което наблюдаваме при сините сучиове (или зелените на рейзър). Това е нещо, което или ще ви хареса или няма в зависимост от това, дали се кефите на щракащия звук. Има хора, които си купуват механични клавиатури само заради щракането на сините суичове. Тук ще използвам инструментчето от комплекта, за да извадя няколко от капачките на бутоните.

 

 

 

 

Отдолу може да видите самите суичове.

 

 

 

 

 

При тяхното натискане всъщност не се произвежда почти никакъв звук. Самият път, който бутона изминава при натискане не е малък - 3,8 милиметра. Клавиатурата поддържа анти-гоустинг на всички бутони, което е желана функция, ако ще се използва за гейминг.


 

Малко за външния вид и ергономията, които също са доста интересни в нашия случай. Клавиатурата е безрамкова, тоест всички бутони са разположени на плоска повърхност стоейки на повърхността без да потъват.

 

 

 

 

Този дизайн си има предимствата - това че не задържа толкова боклуци и се чисти лесно и също недостатъците – това, че аз лично лесно натискам инцидентно намиращите се по периферията бутони, особено левия контрол. Горната повърхност е от метал, което допринася за издръжливостта и също тежестта на продукта. 

 

 

 

 

Останалата част от корпуса е пластмасова. В задната част виждаме две гумирани крачета за по-здраво закрепване за масата и две отварящи се задни крачета, за да придадете налкон. 

 

 

 

 

Една допълнителна част към комплекта е подложката за ръце. 

 

 

 

 

Това е нещо, което лично аз много харесвам. Тази подложка е омекотена с кожена повърхност, а в долната част имаме шест гумирани крачета, така че да стои здраво на масата. 

 

 

 

 

За разлика от други модели, тук нямам никаква система за свързване на подложката със самата клавиатура, дори магнити. Въпреки всичко поради гумените крачета, подложката се държи много стабилно и няма опасност да ви бяга. Това, че не е свързана ви дава свободата да си наместите подложката както ви е удобно, независимо от разположението на самата клавиатура. 

 

 

 

 

Като цяло, доста добро решение от Marvo. Тествах клавиатурата и подложката в течение на дълги часове, както по време на интензивен гейминг, така и пишейки, включително и тази статия.

 

 

 

 

 

Мога да кажа, че съм доста доволен от това че Марво са решили да включат тази подложка. Лично за мен тя е супер удобство и предимство пред другите клавиатури, които нямат. До съвсем скоро, откривахме такива екстри само в някои много скъпи модели клавиатури, но ето сега имаме това премиум изживяване на съвсем достъпна цена, което много ме радва. Като цяло, тъй като вече имам доста натрупан опит в тестването на продукти на Марво, мога да кажа, че те са марка, която е специализирана в това да прави премиум качествени продукти с изпипани функционалности, като все пак са в достъпния ценови диапазон на бюджетния гейминг.  

Както може би вече сте забелязали, клавиатурата има RGB LED подсветка. 

 

 

 

 

Тя има няколко режима, които се избират чрез натискане на бутона FN и някое от тези шестте копчета. Всяко едно копче отговаря на няколко режима, които може последователно да изберете. Последният Page Down бутон, напълно изключва подсветката. Също така скоростта на отделните режими се контролира чрез бутона FN и стрелка наляво или надясно. 

 

 

 

 

Последната част от комплекта CM420 на Марво е този геймърски пад за мишка.

 

 

 

 

 

Той е с размер 750 на 280 милиметра, което го поставя по-скоро по средата между малките квадратни падове и най-големите покриващи почти цялата маса. Дебелината е стандартната от 3 милиметра. Падът е издържан предимно в черно и червено и съдържа логото на Scorpion. Като цяло съм доволен от геймърксата естетика, която придава на комплекта и също от качествената изработка. Долната повърхност е гумирана така, че да се закрепя добре за масата. 


 

В заключение мнението ми за геймърския комплект CM420 е положително, като за цената си от 123 лева той предлага доста добра стойност. Дори само това, че клавиатурата е механична, с червени суичове,  прави комплекта много изгоден, защото трудно ще намерите механична клавиатура на такава цена, какво остава за цял комплект.

 

 

 

 

Надявам се тази статия да ви е дала добра идея за геймърски коледен подарък. Независимо от сезона обаче, блогът на Йон Компютърс е правилното място, ако искате да сте винаги в крак с най-атрактивните предложения в света на хардуера и геймърската периферия!

 

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Миналата седмица ви показах актуализирана версия на бюджетното РС с процесор Ryzen 5 5600G. Основната идея зад този билд беше,...
    Днес ще демонстрираме точно това. За целта ще използвам същия процесор, с който преди около година направих Ултра-бюджетното Р...
    Ако сте пропуснали, в миналата статия обясних всичко за това как да свържем и инсталираме дисплейчето към компютъра, а днес ще...
    В тази статия ще разберете как да си инсталирате такъв системен дисплей и на вашата конфигурация.
    В днешното видео ще направя обещаните тестове на конфигурацията с процесор Ryzen 5600 и видео картата Radeon RX 6650XT.
    Днес ще ви покажа как сглобявам конфигурация с едни от най-новите компоненти на АМД говоря за процесора Ryzen 5 5600, който за...