|070020048|0886151184|[email protected]|[email protected]|
Категории

0

Вижте всички статии

K/DA - Периферия на Logitech. Музикалната сензация на LoL.

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Здравейте, хора,

Знаете, че в този канал, често пъти правим ревюта на периферия, но отдавна не сме си говорили за любимата на мен и толкова много други геймъри игра - League of Legends. Днес всъщност ще имаме възможността да си поговорим и за двете, тъй като ще разгледам част от най-новата периферия от Logitech, посветена на K/DA групата от League of Legends. 

 

 

 

 

 

И така малко предистория, кои са K/DA? По принцип, самият акроним идва от думите Kill Death Assist - на български - убийства, умирания, асистенции, които оформят личния резултат на всеки от играчите в даден мач на League of Legends. На теория, това съотношение не е особено важно, защото лигата е отборна игра, в която най-важното е да съборите противниковия нексус. На практика обаче, K/D/A съотношението се оказва решаващо, защото дава възможност на съотборниците да се обвиняват взаимно кой носи най-голяма вина за загубата. Защото така се играе тази игра и ние за това я обичаме. 

 

Развивайки богатият свят от герои и истории в самата игра от Riot Games решават да създадат момичешка музикална група с четири от героините - Акали, Евелин, Ари и Кайса. Разбира се те кръщават групата на най-важното в играта - K/DA.

 

 

 

 

Виртуалната поп-банда като стил на музиката и хореографии е вдъхновена от набиращият все по-голяма популярност К-поп - Корейски поп. Самите изпълнителки зад анимираните образи са две американски певици - Мадисън Биир, като гласът на Евелин и Джейра Бърнс като гласът на Кайса, и две корейски изпълнителки Cho Mi Yeon - в ролята на Ари и Jeon So Yeon в ролята на Акали. 

 

 

 

 

K/DA правят своя дебют на сцената на световните финали по League of Legends през 2018-та година и от тогава групата набира голяма популярност сред феновете на играта

 

 

 

 

Riot Games продуцират няколко музикални клипа с героините, като в един от последните озаглавен “More” като гостуваща звезда присъства и Серафин  - още една героиня от League of legends. Нейният глас в музикалния клип се изпълнява от певиците Lexie Liu и Jasmine Clarke.

 

 

 

 

 

И така стигаме до настоящия момент, когато в цялата сага се намесва и известният производител на периферия Logitech. Те в колаборация с Riot Games пускат специална серия геймърска периферия посветена на виртуалната поп група K/DA. Продуктите включват K/DA версии на безжичната мишка Logitech G305 Lightspeed, мишката G502 Hero, механичната клавиатура G Pro GX с кафяви суичове, безжичните слушалки G733 Lightspeed, малките слушалки G333 GAMING и уникалният мауспад G840 XL, който включва изображенията на всичките участнички в K/DA включително и гостуващата звезда Серафин. 

 

Днес при мен за ревю имам два от тези продукта, това са геймърската мишка Logitech G502 Hero и страхотният мауспад G840. 

 

 

 

 

Сега първо нека кажем най-важните неща за двата продукта, след като имах възможност лично да ги пробвам. Мишката е G502  е една от най-легендарните геймърски мишки в последните години, която е добре известна и мнозина стигат до там да твърдят, че това е най-добрата геймърска мишка изобщо правена някога. 

 

 

 

 

Аз лично притежавам и преди време направих ревю на версията G502 Lightspeed, така че съм добре запознат с дизайна. Единственото по-различно тук е, че Hero версията не е безжична, ами е с кабел и също така тя тежи малко повече 121 грама срещу 114 грама на своята безжична сестра.

 

 

 

 

G502 Hero също така има малко повече вътрешно пространство за разполагане на допълнителни тежести, които идват в отделна кутийка и са пет броя по 3,6 грама общо 18 грама и могат да бъдат добавени към масата на мишока. 

 

 

 

 

 

Тогава тя действително се усеща по-тежичка. За сравнение Lightspeed версията има възможност да поеме само 16 грама допълнителни тежести. 

 

Като изключим това двете мишки са абсолютно идентични, имат един и същ Hero сензор, който може да достигне до резолюция от 25 600 DPI. 

 

 

 

 

 

Имат еднакво разположение на бутоните и т.н. Няма да се спирам в подробности, защото вече съм правил детайлно ревю на собствената ми нова мишка G502 Lightspeed. 

Конкретно K/DA версията на мишката се отличава с черно-бяло-синята си естетика. От страната на десния бутон виждаме голямо лого на K/DA, а над скрола имаме символа на  групата коронка.

 

 

 

 

 

 

 

RGB-то е по-новата система на Logitech – lightsync, което ви позволява да синхронизирате подсветката на мишката с други продукти от тази серия. 

 

Мауспадът е с очакваното за G840 XL безкомпромисно качество.

 

 

 

 

 

 

Размерите никак не са малки 900 на 400 милиметра с 3 милиметра дебелина. Различното тук разбира се е изображението, което включва героините на K/DA.

           

Цялостно смятам, че мишката G502 Hero и мауспадът G840 XL в техните K/DA версии придават уникално красив вид на работното ни място.

 

 

 

 

 

Определено не бих се колебал, ако съм фен на League of Legends  и на виртуалната група K/DA.

           

A вие недейте да се колебаете, когато става дум за информираност в сферата на геймърската периферия. Блогът на Йон Компютърс е точното място за това.

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Днес, обаче реших да приема едно друго предизвикателство и да направим наистина евтино РС с бюджет 600 и 800лв с процесори, ко...
    Знаете, че в този канал, често пъти правим ревюта на периферия, но отдавна не сме си говорили за любимата на мен и толкова мно...
    Вече сме почти на края на годината и видео картата, на която ще се спрем днес - новата Radeon RX 6600, e може би най-близкото...
    Една от основните критики към Windows 11 са системните изисквания. Новата операционна система изисква поддръжка на UEFI Secure...
    Здравейте, хора, учебната година започна и тези от вас, които са все още в училище трябва да бъдат добре подготвени. И под доб...
    Здравейте хора, в днешната статия ще се спра на два основни въпроса. Първият очевидно е видео картата на AMD – Radeon RX 66...