|070020048|0886151184|[email protected]|[email protected]|
Категории

0

Вижте всички статии

Перфектният геймърски подарък за първия учебен ден - T-Rox 4 в 1

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Здравейте, хора, учебната година започна и тези от вас, които са все още в училище трябва да бъдат добре подготвени. И под добре подготвени имам предвид добре оборудвани. 

За да може да минете без проблеми хардуерното входно ниво, съм ви подготвил перфектният геймърски пакет Roxpower T-ROX PREDATOR 4v1, състояща се от геймърска мишка, геймърска клавиатура, геймърски слушалки и мауспад - за да може по-добре да си пишете домашните разбира се. 

 

 

 

 

 

Когато аз бях ученик...което беше преди около триста… и петдесет години, много обичах подаръците, които получавах за началото на учебната година. Обикновено те включваха нова чанта, нови комплекти с химикалки, флумастери, боички и всякакви други такива неща. И честно казано щях да се размажа от кеф, ако някой ми подареше нещо такова. 

Е, аз отдавна не съм ученик и началото на учебната година тотално не ме засяга, обаче това не ми пречи да разопаковам този геймърски пакет и да видим какво има в него. 

И така най-отгоре се вижда клавиатурата, а под нея в тези картонени кутийки се помещават мишката, слушалките и геймърският мауспад.

 

 

 

 

 

Мишката и слушалките са добре познатите модели на Т-ROX  - ST-GM388 и ST-GH707, на които направих ревю през май месец тази година.

Мишката ST-GM388 е с оптичен сензор с режими на работа от 800/1600/2400/4800 и 6400 DPI.

 

 

 

 

Конкретна марка на сензора не се съобщава. Веднага след като хванах мишката си припомних какво ми харесва в нея. Тя е много ергономична и удобна за хващане, като идеално изпълва хватът ми.

 

 

 

 

Има матова повърхност и специално разширение за палеца, така че да е по-удобна за захват. От другата страна също имаме ергономична извивка. 

 

 

 

 

 

Повърхностите от страни са пластмасови, но с релеф. 

Основните предни бутони на мишката имат добро и отчетливо усещане при кликане. Имаме стандартните два странични бутона, които са разположени удобно за натискане. 

 

 

 

 

Едно от нещата, които най-много ме кефят е, че има отделен бутон за DPI и отделен за смяна на подсветката.

 

 

 

 

При смяна на DPI режима мишката временно премигва в съответния цвят, но после се връща в цветовия режим, в който сте я оставили. 

 

 

 

 

 

Самите светлинни режими са няколко и като цяло нямам оплаквания от RGB подсветката.

           

Слушалките ST-GH707 бяха тествани даже от Вени при тяхното първоначално ревю и тя даде добри оценки за техните музикални качества.

 

 

 

 

Особеното при тях е, че са със само-нагласяща се диадема и имате USB кабел, който се грижи за подсветката, но иначе самите слушалки се свързват с жакове.

 

 

 

 

Идват с преходник, така че може да включите микрофона и слушалките заедно чрез един четири-пинов жак, например в телефон или лаптоп с комбинирана букса или ако махнете преходника може да си ги включите в компютър по стандартния начин с два отделни жака.

 

 

 

 

Може би единствения недостатък, който още при първото ревю отбелязах беше, че слушалките нямат мют бутон, а само такъв за контрол на звука. Нямам и копче за контрол на подсветката.

 

 

 

 

Клавиатурата ST-GKB 8161 M вече е продукт, с който се сблъсквам за първи път.

 

 

 

 

Тя е мембранна, пълноразмерна клавиатура, която има цветна LED подсветка. Това, което ми харесва е, че имаме хубава подложка за китката на ръката, като цяло клавиатурата е удобна за работа.

 

 

 

 

Лед подсветката започва с бонбонено розово и се прелива по цветовете на дъгата към зелено.

 

 

 

 

 

От това, което успях да разбера имаме бутон, с който можем да я спираме и включваме, но не успях да открия различни режими на светене. 

В задната си част клавиатурата има удобни вадещи се крачета.

 

 

 

 

Освен това разполага с множество дренажни отвори за отвеждане на течност в случай, че залеете клавиатурата си.

 

 

 

 

 

Не ви съветвам да го правите, но ако все пак я залеете този тип канали биха помогнали на клавиатурата да оцелее. 

Като естетическа подробност в краищата на клавиатурата имам тези светещи оребрявания.

 

 

 

 

В горната си част имаме десет червени мултимедийни клавиши, което е приятна екстра. 

 

 

 

 

И последната част от комплекта е геймърският маус-пад. Той е с размери 350 на 250 милиметра, доста е удобен и има приятен външен вид.

 

 

 

 

 

Чудесно би се вписал във всеки един геймърски сетъп. 

С две думи, с помощта на T-ROX геймърският пакет вие ще сте отлично въоръжени… за да има с какво да си напишете домашните…или да влезнете в час!

Има обаче и още нещо, което трябва да се вземе под внимание. За тези от вас, които са все още в училище, искрено се надявам да не ви се налага. Знаете миналата година доста дълго време учениците им се налагаше да учат от вкъщи, с така нареченото онлайн обучение. Познавам хора, които са ученици, родители, знам че за всички беше доста тежко и искрено се надявам, че тази година няма да се прибегне до това. Но, ако все пак ви се наложи, трябва да бъдете подготвени. 

Аз лично няма как да тествам колко добре би се справил този комплект с онлайн обучението за това най-близкото нещо, за което се сещам е… онлайн гейминг, разбира се. Като например мога да тествам колко добре ще се справи комплекта с игра на Call of Duty: Warzone. 


 

След тежки тестове, с продължителност поне един пълен учебен ден, аз с пот на челото стигнах до извода, че геймърският комплект е идеален за онлайн обучение.

 

 

 

 

Мишката с нейния оптичен сензор ми даде отличен контрол при прицелването, което както знаем е от решаващо значение. За това допринасяше и чудесния мауспад, който има достатъчно голяма площ дори за по-широките замахвания.

 

 

 

 

Клавиатурата е удобна и така че лявата ми ръка с която контролирам движението да не се уморява прекалено бързо.

 

 

 

 

Слушалките ми даваха отлична пространствена ориентация, така че винаги правилно да идентифицирам откъде идват звуците на противниците.

 

 

 

 

 

Така че да, ако този комплект е способен на всичко това, то той със сигурност ще може да ви прекара успешно и през вашето онлайн обучение. 


 

Нооо, с цялата сериозност хора, училището е нещо важно, учете сериозно.  Не искам с този майтапчийски клип  да останете с впечатлението, че ви окуражавам да играете игри вместо да учите. Хората са казали Work Hard, Play Hard. Работи здраво, играй здраво. След като сме си свършили работата, било то в училище или другаде можем да си позволим да си починем и да поиграем малко игрички и нашият геймърски комплект T-ROX PREDATOR може да ни послужи и за двете. По повод началото на учебната година в Йон Компютърс комплектът е намален от 99 на 79лв.
 

Не зависимо дали сте в училище или не, вие винаги може да намерите информация за най-новото в областта на периферията и хардуера, ако следите редовно блогът на Йон Компютърс.

 

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Днес, обаче реших да приема едно друго предизвикателство и да направим наистина евтино РС с бюджет 600 и 800лв с процесори, ко...
    Знаете, че в този канал, често пъти правим ревюта на периферия, но отдавна не сме си говорили за любимата на мен и толкова мно...
    Вече сме почти на края на годината и видео картата, на която ще се спрем днес - новата Radeon RX 6600, e може би най-близкото...
    Една от основните критики към Windows 11 са системните изисквания. Новата операционна система изисква поддръжка на UEFI Secure...
    Здравейте, хора, учебната година започна и тези от вас, които са все още в училище трябва да бъдат добре подготвени. И под доб...
    Здравейте хора, в днешната статия ще се спра на два основни въпроса. Първият очевидно е видео картата на AMD – Radeon RX 66...