|070020048|0886151184|sales@ioncomputers.bg|b2b@ioncomputers.bg|
Категории

0

Вижте всички статии

Нова бюджетна периферия от T-Rox

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Здравейте, хора,

в тази статия няма да правя ревю на един продукт, а на почти цялата продуктова гама мишки и слушалки от едиа нова бюджетна марка „T-Rox“ от производителя „RoxPower“. 

 

 

 

 

Това което имаме тук са три мишки и два чифта слушалки идващи на доста примамливи цени.

Практически всичките T-Rox мишки в сайта на партньорите ми от Йон Компютърс са на цена от 24лв., тоест те спадат към най-бюджетната категория, всичко под 20лв вече влиза по-скоро в катеогорията на най-евтините офис устройства. 

 

 

 

 

Добро впечатление ми направи, че опаковките на новите продукти имат описание на български и на английски език. 

 

 

 

 

На други продукти обикновено, ако има изобщо инструкции на български те са със съвсем малки букви заедно с още седем други езика, докато тук си личи, че продуктът е таргетиран към българския пазар. 

           

Нека започнем с разглеждане на мишките. Тук имаме три модела. Общите ми впечатления са, че мишоците имат приятен външен вид и стабилна сглобка. Напомнят ми на други бюджетни модели на малко по-утвърдени марки като Marvo, Bloody, Canyon и т.н.

 

 

 

 

Трите мишки имат много общи характеристики. Например ползват един и същ оптичен сензор, чиято чувствителност може да се настрои в шест степени започвайки от 800 и стигайки до 6400 DPI. 

 

 

 

 

И при трите това се прави с бутон в горната част на мишката, така че не е необходимо да инсталирате някакъв специален софтуер.

 

 

 

 

Мишките имат по-два допълнителни бутона отстрани, които са удобни за натискане с палеца.

 

 

 

 

И трите модела разполагат с RGB LED подсветка, която е от типа Addressable RGB. Тя се контролира с бутон, от който можем да избираме различните режими.

 

 

 

 

 

Отделно от това, приятна функция е, че при смяна на DPI настройката, мишката светва в цвят отговарящ на съответната стойност на DPI. Например зеленото отговаря на най-ниско чувствителния режим. След като изберем стойността на DPI, мишките премигва няколко пъти в съответния цвят, след което се връща обратно в режима на светене, който сме избрали. По този начин подсветката ни помага да изберем степен на DPI, без това да бъде обвързано с режима на светене, което е готино.

 

Трите мишки се отличават една от друга най-вече по форма и ергономия. Тези два модела ST-GM005 и ST-GM388 си приличат повече, както по цвят, така и по форма.

 

 

 

 

Те са издържани в черно имат сходно разположение на бутоните и са по-големи като размер. В горната си част имат бутон за регулиране на DPI и друг за избор на режим на светене. Подсветката и на двете мишки минава като непрекъсната дъга отстрани и отзад на мишката. GM005 има по-класическа анатомия,

 

 

 

 

докато GM388 има тези ергономични издатини в страни, които някои играчи може да намират за по удобни при захващане.

 

 

 

 

Като цяло и двете мишки добре изпълват шепата ми, относително големи са като размер, което в моите очи е предимство. Аз както много пъти съм обяснявал обичам по-големите мишки. Ако трябва да избирам между двете, по-удобен ми е модела GM005, защото в предната си част той е по-висок, съответно дава по-добра опора на ръката ми, по начина, по който аз съм свикнал да държа мишката.

 

 

 

 

Докато другата мишка се скосява напред, което остава по-вече въздух между нея и естествената свивка на пръстите ми. Това разбира се са си чисто лични предпочитания, има различни начини, по които хората държат мишките, така че на всеки човек различно нещо може да му се стори удобно. Така например някои хора може да предпочетат третия модел, който на мен най-малко ми допадна ST-GM066. 

 

 

 

 

Тази мишка е най-плоска като размер и форма. Отпускайки китката си върху нея, остава най-много пространство между повърхността ѝ и естествената сгъвка на ръката ми. Така че не е предпочитания от мен  избор.

 

 

 

 

 

Друго различие е в повърхността. GM066 и GM388 са с матови повърхности, докато GM005 e с по-гланцирана повърхност. Иначе и трите мишки са с пластмасови захвати, при GM005 и GM388 имаме релефен захват, докато при GM066 той е напълно гладък. 

 

Интересно различие е че GM066 има един бутон отгоре, който служи за контрол на DPI стойността,

 

 

 

 

докато режима на светене се контролира от малък бутон в долната част на мишката. 

 

 

 

 

 

Интересно решение наистина. 

Тествах и трите мишки, играейки популярни шутър игри и мога да кажа, че нямам оплаквания, те са удобни и добре реагиращи. Имат достатъчно добра възможност за настройка на чувствителността, така че да съвпаднат със стила на всеки играч. Прекарах много забавни часове тествайки трите мишки.

Определено ако търсите мишка за около 20-тина лева, която да има приятна геймърска естетика, същевременно да е удобна и да има опции за настройка на DPI режима, то може да имате предвид продуктите на T-Rox. 


 

Нека видим как стоят нещата с двата модела слушалки, които имаме тук.

 

 

 

 

 

Главната разлика между двата модела е, че по-скъпите идващи на цена от 59 лв. са 7.1 канални USB слушалки с 50 милиметрови говорители, докато по-евтините идващи на цена от 39лв. са с обикновен стерео-жак и 40 милиметрови говорители. Честотният диапазон и на двата модела е стандартният от 20Hz до 20kHz. 

И двата модела слушалки имат Addressable RGB подсветка от външната част на наушниците.

 

 

 

 

Очевидна физическа разлика е, че ST-GH381 са елипсовидни, докато ST-GH707 имат класическата кръгла форма.

 

 

 

 

Иначе и двата вида наушници са кожени, меки и доста удобни. Диадемата на GH707 e oт само-регулиращия се тип,

 

 

 

 

докато при GH381 имаме класическа диадема с няколко степени на оразмеряване.

 

 

 

 

И двата модела слушалки имат един и същ гъвкав микрофон.

 

 

 

 

Слушалките, които се включват с жакове, си имат и USB кабел, който трябва да се включи, за да осигури захранване за подсветката.

 

 

 

 

 

Въпреки, че в инструкциите пише че съществува бутон за контрол на подсветката, аз не открих такъв в този модел. Имаме само бутон за контрол на звука, намиращ се на едната слушалка, нямаме копче за мютване на микрофона или контрол на подсветката, поне аз не открих такъв.

 

За сметка на това при по-скъпите USB сулшалки имаме голяма контролер, който освен за увеличаване и намаляване на звука има бутонче за мютване на микрофона и такова за включване и изключване на подсветката.

 

 

 

 

Накрая нека кажа собственото си скромно мнение за начина по който слушалките звучат. Според мен и двата модела имат доста добре балансиран звук, като баса не е прекалено силен и за сметка на средните и високите звуци. 

 

 

 

 

Ако сте от хората, които обичат слушалки с размазващ бас, то тези два модела може би не са най-подходящите. Най-ясно изразената разлика между двата модела  е в силата на звука. GH707, които са по-евтините, с 40 милиметрови говорители и със стерео-жак са значително по-слаби от GH381, които са по-скъпите с 50 милиметрови говорители и с USB. 

           

Ами това беше всичко от мен за сега хора, ако искате винаги да сте в течение с най-новата геймърска периферия, следете редовно блогът на Йон Компютърс. 

 

 

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Здравейте хора, в днешната статия ще се спра на два основни въпроса. Първият очевидно е видео картата на AMD – Radeon RX 66...
    Здравейте хора, както се разбира от заглавието, в дншната статия ще разгледаме едно необичайно парче хардуер, а именно AMD...
    Това, което можем да тестваме е един от новите процесори на AMD с вградена графика и да направим опит да сглобим ултра-бюджетн...
    Здравейте, хора, в отговор на доста запитвания, днес ще направя практически урок, демонстрирайки как се сменя термопастата на...
    Здравейте, хора, днешната статия е от поредицата, в която аз ъпгрейтвам моя сетъп. Миналата седмиица ви показах новия си мо...
    Въпреки летните горещини и характерните за тях летни активности, днес ще отделим малко време да поговорим за добрия стар компю...