|070020048|0886151184|[email protected]|[email protected]| viber/whatsapp 0882517522
Категории

0

Вижте всички статии

Президентът и СЕО на AMD д-р Лиса Су представи визията за дигитален свят по време на CES 2021

Президентът и СЕО на AMD д-р Лиса Су представи визията за дигитален свят по време на CES 2021

Програмната реч на д-р Су подчертава ускорението на цифровата трансформация в дома, работата и забавленията. Тя бе подкрепена от включвания на представители на Microsoft, HP, Lucasfilm, Lenovo и Mercedes AMG Petronas Formula 1

 

 

Санта Клара, Калифорния, 12 януари 2021 г.Днес, по време на изложението CES 2021, AMD (NASDAQ: AMD) показа технологични иновации, които подобряват начина, по който потребителите живеят, работят и се забавляват. В своето програмно слово, президентът и СЕО на AMD д-р Лиса Су подчерта важността на високопроизводителните изчислителни решения в ежедневието на хората и начините, по които ускоряването на дигиталната трансформация  у дома и на работа води до по-светло бъдеще през тази и следващите години. Д-р Су обяви ново семейство високопроизводителни процесори за лаптопи и предложи предварителен поглед върху очакваното ново поколение сървърни процесори за информационни центрове.

Към основния доклад на Д-р Су се присъединиха партньори на компанията от различни области: изпълнителният директор на HP Енрике Лорес, изпълнителният директор на Lenovo Ян Юанцин, вицепрезидентът по технологиите за Lucasfilm Франсоа Шардавоан, пилотът на Mercedes AMG Petronas Формула 1 сър Люис Хамилтън и ръководителят и главен изпълнителен директор на екипа на Mercedes AMG Petronas – г-н Тото Волф , както и главният продуктов директор на Microsoft Панос Панай. Всеки сподели как си партнира с AMD, за да предложи някои от най-вълнуващите продукти, услуги и преживявания за хората от цял свят. Например шампионът от Формула 1Луис Хамилтън обсъди ролята на високопроизводителните изчислителни среди в състезанията, от проектирането и тестването на автомобила до анализа на данните за състезанието за конкурентно предимство.

 

 

 

CEO на AMD д-р Лиса Су разговаря с вицепрезидента по технологии на Lucasfilm Франсоа Шардавоан по време на CES 2021.

 

 

 

CEO на AMD д-р Лиса Су разговаря с пилота на Mercedes AMG Petronas във Формула 1 сър Люис Хамилтън по време на CES 2021.

 

 

 

CEO на AMD д-р Лиса Су разговаря с главния продуктов директор на Microsoft Панос Панай по време на CES 2021.

 

 

 

Освен това, научни работници обясника, как допълнителните 12 петафлопа изчислителна мощ дарена чрез AMD EPYC™ процесори и AMD Radeon Instinct графични модули са помогнали да се ускори работата в изследването на инфекциозни болести, включително заболяванията от COVID-19.

 

Обновяване на продуктите

 

AMD демонстрира постоянство в изпълнението на своята амбициозна продуктова пътна карта. Д-р Су анонсира новите AMD Ryzen™ 5000 серия мобилни процесори, които ще донесат водещата производителност1 и високата ефективност на “Zen 3” архитектурата в лаптопите. Тя представи и първата публична демонстрация на очакваните AMD EPYC™ сървърни процесори от трето поколение за информационни центрове, облачни услуги и високопроизводителни изчислителни среди.

 

Серията AMD Ryzen 5000 мобилни процесори – мощни и енергоефективни чипове за ултратънки и геймърски лаптопи.

 

В подкрепа на мащабното преместване в глобален план на работа и учение от дома, AMD пусна новата серия AMD Ryzen 5000 процесори базирани на “Zen 3” ядрото, съчетаващи водеща производителност с енергийна ефективност за мобилна работа от следващо поколение.

  • Най-големите производителни на ноутбуци като Asus, HP и Lenovo ще пуснат на пазара системи с AMD Ryzen 5000. Доставките на тези лаптопи ще започнат от февруари, а за цялата година се очаква да стартират над 150 модели с новите чипове.
  • Новото семейство мобилни процесори на AMD включва AMD Ryzen 5000 U-серия варианти за тънки и леки ноутбуци, както и AMD Ryzen 5000 H-серия чипове за мобилните геймъри и създатели на съдържание.
  • CEO на HP Енрике Лорес и СЕО на Lenovo Ян Юанцин обсъдиха как техните компании в партньорство с AMD оформят бъдещата работа с компютри с нови форм фактори.
  • Главният продуктов директор на Microsoft Панос Панай обмени мисли за същественото значение на персоналните компютри за свързване, работа, обучение и игри, и как съвместната дейност на инженерите на AMD и Microsoft променят начина на работа с компютрите.

 

3то поколение AMD EPYC процесори “Milan” – предназначени да разширят видещите позиции на AMD по отношение на производителност, обща стойност на притежание и сигурност.

 

AMD EPYC процесорите са в основата на създаването и работата на суперкомпютри, информационни центрове и облачни услуги, като подкрепят научни изследвания, глобални бизнес системи, е-търговия и все по-актуалните области като онлайн обучение, приложения за съвместна работа и видео-конференции. По време на своята програмна реч д-р Су направи първата публична демонстрация на 3-тото поколение AMD EPYC процесор с кодово име “Milan.” Беше показан модел на изследване и прогнозиране на времето, използван в над 160 страни. Моделът обработва данни за предвиждане на времето за континенталните щати на САЩ, като два 32-ядрени 32-ядрени “Milan” процесори надминават по производителност най-високия клас двуядрени процесори на конкуренцията с ~68%. Третото поколение AMD EPYC ще вдигнат летвата на производителността, разширените функции за сигурност и бизнес стойността, с които AMD е добре известна. AMD планира да съобщи подробности за своите продукти и екосистеми през 1-вото тримесечие на 2021 г.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Днес ще ви запозная с 8 полезни съвети за работа с компютъра, които със сигурност не искате да пропуснете.
    Днес ще ви покажа 10 уебсайта, различни от обичайните социални мрежи, които са по някакъв начин или полезни или забавни или и...
    Днешното видео е посветено на най-тайнствената и митична част от интернета - така наречената “Тъмна мрежа” или “Тъмен интернет...
    Когато през далечната 1985г. Microsoft Windows се появява за първи път, той представлява истинска революция за начина по който...
    Здравейте, хора и добре дошли в това видео, в което ще ви дам порция от полезни съвети и трикове, които ще улеснят и подобрят...
    Наскоро помогнах на нашата приятелка Дара да сглоби своето супер яко геймърско РС, с видеокартата RTX 4070 и процесора Intel C...