|0700 20048|[email protected]|
Категории

0

Вижте всички статии

BenQ TH585 – Домашно кино и гейминг

Представям ви BenQ TH585.

 

 

 

 

Устройството, както и други проектори, на които съм правил ревю се продава в непретенциозна картонена опаковка. Вътре откриваме самия проектор, захранващ кабел, VGA кабел и дистанционно управление работещо с три пъти “А” батерии. HDMI кабел за съжаление не е включен в комплекта.

 

 

 

 

Този проектор идва на цена приблизително колкото 55 инчов телевизор, но ако му осигурите 3,32 метра разстояние и достатъчно голяма празна стена, може да проектира екран с размер 100 инча. Тоест основният плюс на този продукт е, че може да ви предостави значително по-голям екран и по този начин да създаде доста по-добро преживяване за вашето домашно кино. Не случайно от BenQ рекламират проектора като система за домашно забавление и конзолен гейминг.

 

 

 

 

 

Не, че нещо ви пречи да вържете и геймърско РС за проектора, но просто естеството му е такова, че вероятно ще ви е по-удобно да геймите от дивана с джойстик в ръка, отколкото на бюрото си. 


 

Проекторът поддържа резолюция от Full HD, което може да ви притесни в първия момент, особено когато стане дума за големина на екрана от 100 инча. При проектори от този тип обаче, пикселите се преливат един в друг и не се виждат, както това би било на LCD монитор. Така изображението се характеризира с известна мекота, придавайки класическо кино усещане, и същевременно не страда от липса на качество, въпреки относително ниската резолюция.  


 

Друг важен фактор за качеството на изображението е силата на лампата. И тук TH585 има много силен коз - неговата лампа е с яркост от 3500 лумена. За сравнение предишният проектор, на който правих ревю - също на Benq TK 810  имаше яркост от 3200 лумена, което тогава отбелязах, че е напълно достатъчно, за да гледате екрана при леко осветена стая без директна слънчева светлина. Настоящият модел, който разглеждаме TH585 е дори още по-ярък. 

 

 

 

 

 

В нормален режим лампата е разчетена да издържа 4 000 часа. 10 000 часа в Еко режим. 8 000 часа в смарт-еко режим и 15 000 часа в ламп-сейв режим. Всички тези режими се отнасят до яркостта на лампата, като логично при най-висока яркост тя ще издържи най-малко часове. 


 

Някои неща са доста познати, от предишния модел, на който правих ревю. Проекторът е с два ринга за регулиране на обектива, единият е за фокусиране, другият позволява лек зуум.

 

 

 

 

От горната страна също се намират бутоните за включване и контрол на проектора.

 

 

 

 

Дистанционното обаче ви дава по-лесен достъп до разширените опции.

 

 

 

 

За разлика от предишните проектори, на които правих ревю ТH585 не е смарт проектор. Той не притежава собствена андроид система и не може да възпроизвежда самостоятелно файлове, нито има Wi-Fi и не може да се свързва с интернет. Т.е. TH585 си е класически проектор, който трябва да го свържете към лаптоп, РС, конзола или друго устройство. За целта TH585 има доволно количество портове в задната си част. Виждаме два HDMI порта.

 

 

 

 

Има VGA входен и VGA изходен порт, ако искате същия екран да го виждате и на монитор. До тях се вижда RS-232  порт. Между HDMI и VGA портовете се забелязва едно USB, което не бива да ви заблуждава, както казах проектора не може да чете файлове включително и през флашка. Това USB има захранващи функции с капацитет от 1,5 Ампера. Основната му роля е да захранва, както е видно на това изображение каст мироринг (qcast mirror) устройство, включено към единия от двата HDMI порта.

 

 

 

 

 

Такова устройство се закупува отделно и не е включено в комплекта. Друго нещо, което се закупува, като отделен аксесоар са 3Д очила, ако искате да се възползвате от възможностите за гледане на 3Д кино и 3Д гейминг, които проектора поддържа. 


 

Проекторът притежава свой собствен 10 ватов говорител, в случай че няма по какъв друг начин да възпроизведете аудио сигнала идващ от HDMI кабела или входящия 3,5 милиметров аудио извод. Аз обаче бих ви препоръчал, ако имате възможност да си свържете отделно озвучаване или към устройството, от което възпроизвеждате съдържанието или към 3,5 милиметровия изходящ аудио извод намиращ се в задната част. 


 

В долната част на проектора се намират неговите три крачета, които са на винт и може да се контролира тяхната височина.

 

 

 

 

Това позволява по-лесно нивелиране и нагласяне на проектора спрямо екрана. Също така крачетата притежават качествени гумички, с които здраво се закрепят на масата. Отделно от това, проекторът притежава в долната си част три осем милиметрови резби, които може да се използват за монтирането му на тавана или на друг вид стойка. В този ред на мисли, оптиката притежава възможността за компенсиране на до 30 градуса вертикален наклон в двете посоки - нагоре и надолу. Нямате обаче хоризонтална компенсация, така че ще трябва по хоризонтала да центрирате добре проектора.

 

 

 

 

От едната страна на проектора имате решетка, зад която се намира 10 ватовия говорител и един вентилатор.

 

 

 

 

От другата страна и на ъгъла е друг вентилационен отвор с перка за охлаждане на лампата. От там излиза основното количество топъл въздух.

 

 

 

 

И накрая нека кажем няколко думи за проектора като устройство, което може да се използва за гейминг. 

 

 

 

 

Предимствата са възможността за огромен екран, който особено ако играете някоя приключенска игра с красива графика би било чудесно изживяване. Ако играете мултиплейър на един монитор с приятел, както са много файтинг игри, големият екран също ще е преимущество. Яркостта и резолюцията,  както отбелязах не ме притесняват, проектора е достатъчно ярък и изображението достатъчно качествено.

 

 

 

 

Нещо, което би притеснило повечето хора е възможността за imput lag. От BenQ специално в самото заглавие на продукта са подчертали, че става дума за Low imput lag console gaming проектор. Този лаг е в размер на 16 милисекунди, което е съизмеримо с повечето съвременни телевизори с размер 55 инча и нагоре. Само най-новите модели варират около 10 милисекунди. Имайте предвид, че считаното за максимален допустим  imput лаг за сериозен гейминг е 55 милисекунди, така че нашият проектор е напълно ОК в това отношение. 


 

И така в обобщение мога да кажа, че Benq TH585 e проекторът, който най-много харесах от всички тествани до момента.

 

 

 

 

 

Донякъде парадоксалното е, че той нито е мобилен, нито има смарт функции, но върши едното нещо, за което е предназначен много добре. Ярък е и дава качествено изображение, на огромен екран, който можете да използвате у вас. Издържан е изцяло в бяло и според мен има приятен външен вид, който може да се впише както и в домашна атмосфера така и в бизнес среда, ако се ползва за презентации.

 

А пък вие, ако искате да продължавате да сте добре осведомени в света на технологиите, компютърното и офис оборудване, не забравяйте да следите редовно блогът на Йон Компютърс.

 

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Здравейте, хора, миналата седмица ви показах първите ми тестове на новия процесор на AMD Ryzen 5 5600x. За целта трябваше...
    Здравейте, хора, на 5-ти Ноември тази година AMD пуснаха първите няколко процесора, от най-новата си 5000 серия на Ryzen. К...
    Преди няколко седмици направих едно ултра-бюджетно РС за 500лв, с всички части купени чисто нови. Този компютър базиран на нов...
    Здравейте хора, преди няколко месеца ви показах как превръщам едно старо офис РС в геймърска машина, като му добавих видео...
    Представям ви BenQ TH585.

HyperX Alloy FPS PRO

05 Окт 2020
    Здравейте, хора, днес ще направя ревю на една премиум клавиатура, това е HyperX Alloy FPS PRO. Тя представлява компактна, б...