|0700 20048|[email protected]|
Категории

0

PBA_Button
cougar_multibaner
Продукти Asrock
Razer_Button
Вижте всички статии

Тестваме два чифта слушалки на Marvo

Здравейте, хора,

днес имам да ви представя не един, а цели два чифта слушалки от вече добре позната марка геймърска периферия Marvo. Интересното в случая е, че едните слушалки са в типичния бюджетен ценови диапазон от около 40 и няколко лева, докато другите са от PRO - серията на Marvo и предлагат по-премиум качество са с десетина лева по-скъпи.

 

Ето ги двата комплекта. Първото нещо, което ни прави впечатление, е че кутията на PRO серията е доста по-обемна. Нека направим ънбоксинг и да видим каква е разликата в опаковката.

 

 

 

 

Започваме с по-евтините Marvo HG9055. Те струват едва 46лв. (към момента на писане на това ревю са с 20% отстъпка на сайта на Йон Компютърс и струват 36лв).  Отваряме кутията и вътре в съвсем непретенциозна опаковка изваждаме слушалките. 

 

 

 

 

Нека сега направим ънбоксинг на Marvo Pro - HG8960. Те към момента на писане на ревюто  струват 56лв. тоест по-малко от 10лв, разлика. Отваряме капака, на доста по-голямата кутия и както и на предишните PRO слушалки, които разгледахме преди време, така и сега ни посреща този интересен арт, отпечатан на картонена картичка.

 

 

 

 

Отдолу се вижда, че слушалките са разположени в пластмасов държач.

 

 

 

 

 

До тук с впечатленията от опаковането, сега нека преминем към същността на нещата, какво представляват двата чифта слушалки, като продукти. 


 

Започваме с по-евтините HG 9055. Характерно за тях са големите наушници.

 

 

 

 

Самите говорители са 50 милиметрови, тоест доста големи, но наушниците са дори още по-обемисти и ушите ми изцяло попадат в тях. Те са меки и удобни, така че да са комфортни за продължително ползване. Имат саморегулираща се кожена диадема, за да пасват на всеки.

 

 

 

 

Микрофонът е гъвкав и лесен за нагласяне, но не може да се маха от слушалките.

 

 

 

 

Отстрани на лявата слушалка, може да видите единствените бутони за контрол. Точно така, нямаме отделно дистанционно. Имаме бутон за регулиране на нивото на звука и ON/OFF бутон, който е за спиране на микрофона.

 

 

 

 

Слушалките са 7.1 канални USB. Интересно впечатление ми направи кабела, той е с гладко покритие, но изглежда с една идея по-дебел и професионален в сравнение с това, което съм свикнал да виждам. Самото USB също изглежда доста солидно.

 

 

 

 

От двете си страни слушалките имат светещо лого на Marvo, което пулсира в седем различни цвята. Това придава интересен и по-естетичен вид на слушалките и за мен лично е много добро дизайнерско решение.

 

 

 

 

 

В техническо отношение, слушалките поддържат честотния диапазон от 20Hz до 20Khz, т.е. доста стандартно. При моя тест те ми се сториха удобни и звучаха добре. 

 

 

 

 

Нека сега видим по-скъпите Marvo PRO - HG8960. Както може би забелязвате те имат малко по-нестандартен дизайн, самите наушници са елипсовидни, обаче тяхната външна рамка е по-скоро в петоъгълна форма. 

 

 

 

 

Наушниците изглеждат по-малки в сравнение с тези на HG9055, но лично на мен са ми по-удобни. Може би това се дължи на интересната функция за въртене на наушниците. Те могат да се извъртят на пълни 90° назад и малко по-малко в обратната посока. 

 

 

 

 

 

Това движение им позволява, макар и с по-малка повърхност да прилепнат по-добре около ушните ви миди създавайки по-добро уплътнение и като цяло според мен се чувстват по-удобни.

Методът на промяна в размера на диадемата тук е класически с няколко степени на изтегляне.

 

 

 

 

Вижда се, че в опорната структура имаме и метална пластина, а не само пластмаса. По вътрешното продължение на диадемата имаме продълговата възглавничка в червен цвят.

 

 

 

 

 

Иначе слушалките са издържани в черно и червено. В червено свети и логото на Marvo. Да тук за разлика от другия модел, който разгледахме нямаме RGB, а само един цвят. 


 

Впечатление ни прави и микрофонът, който не е гъвкав, ами е твърд и се прибира и показва подобно на ръка. На върха на микрофона имаме червена LED светлинка, която допълва светещите лога и цялостната черно-червена естетика на слушалките.

 

 

 

 

В горната част на петоъгълните слушалки имаме малки метални буквички индикиращи ляво и дясно, а в долния ъгъл имаме кореспондиращи хромирани ъгълчета. Тези детайли допълват цялата естетика и придават доста приятен външен вид на слушалките. 


 

Кабелът тук е оплетен и за разлика от другите слушалки, контролите са поставени в дистанционно управление на кабела.

 

 

 

 

 

Поставили са един бутон за контрол на звука и друг за спиране на микрофона. За съжаление светещият връх на микрофона, не е индикатор за това, дали е включен или мютнат и си свети винаги, когато подсветката е включена. 

И сега идваме до най-интересната част, големият брой накрайници, с които кабелът на слушалките приключва. Слушалките се водят мулти-платформени, т.е. стават както за РС, така и за различните видове конзоли, лаптопи с единична букса и смартфони. Как точно става това? Кабелът се разклонява и от една страна имаме USB кабел, а от другата четири пинов жак, който може да се включи в смартфон или лаптоп с една букса за микрофон и слушалки.

 

 

 

 

 

Ако обаче искаме да си включим слушалките по класическия начин с две отделни букси имаме включен в комплекта разклонител, който разделя кабела на две части завършващи с отделни три пинови жакове за микрофон и слушалки. 

 

За съжаление USB порта не може да бъде използван реално за пускане на звук, той служи единствено за захранване на червената LED подсветка. 

HG8960 имат същите 50 милиметрови говорители, като разгледаните в началото HG9055 и звучат според мен по сходен начин. Аз обаче харесвам повече изработката на наушниците на 8960, които според мен прилепват по-добре и създават по-добър нойз канселинг. 

 

 

 

 

 

 

Ами хора, сега вече сте запознати с два от най-новите модели геймърски слушалки на производителя Marvo. И двата модела са на достъпна цена и предлагат добро качество. Ако искате да се информирате и за други интересни предложения в областта на геймърската периферия следете редовно блогът на Йон Компютърс.

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Здравейте, хора, днес ще разберем колко добре се справя не едно, а цели две нови APU от AMD. APU, e съкращение за Accelerat...
    Здравейте, хора, днес ще ви представя два варианта на компютър с бюджет около 1000лв. базиран на процесори с вградено видео...
    Здравейте, хора, днес имам да ви представя не един, а цели два чифта слушалки от вече добре позната марка геймърска перифер...
    Здравейте хора, винаги е вълнуващо и интересно, когато на пазара се появи нова марка геймърска периферия. Днес съм ви подго...
    Здравейте хора,  време е да сглобим нашия първи геймърски компютър с новото десето поколение на Интел - Comet Lake!&nb...
    Здравейте хора, дойде време да разберем колко добре ще се справи геймърския компютър с процесор от новото 10-то поколение н...