|0700 20048|[email protected]|
Категории

0

PBA_Button
cougar_multibaner
Продукти Asrock
Razer_Button
Вижте всички статии

Ревю на периферия Maxell Gaming

Здравейте хора,

винаги е вълнуващо и интересно, когато на пазара се появи нова марка геймърска периферия. Днес съм ви подготвил за ревю три продукта на производителя Maxell Gaming. 

 

 

 

 

 

Нямам представа всъщност от колко време са тези продукти на пазара, аз лично обаче никога до сега не бях попадал на тях, тъй че за мен със сигурност са нови.
 

Това,  което ще разгледаме днес са две мишки и едни слушалки. Предлагам да започнем с мишките. 

 

 

 

 

 

Двата модела много си приличат, те идват на почти една и съща цена 32 и 34лв. И двата модела са произведени с един и същи сензор достигащ до максимум от 3200 dpi, и двете мишки са издържани в черно и червено, имат подобно разположение на бутоните, и основните два бутона са разчетени да издържат по един милион кликвания. И двата модела са с по два метра кабел, който е стабилно изолиран с плетена обшивка издържана също в черно и червено. 

 

Не успях да открия информация за конкретния модел на сензора, така че просто знаем, неговият максимален dpi. 

 

 

 

 

Време е да обърнем внимание на различията на двете мишки. Започвам с по-консервативно изглеждащия от двата модела. Това е Samurai MXG. 

 

 

 

 

Както се вижда това е един класически ергономичен дизайн. Мишката е по-скоро голяма като размер и добре попада в шепата ми. 

 

 

 

 

Разполага със стандартните удобни за натискане главни бутони, скрол, който е издържан в червено, два удобни за натискане странични бутони и два горни бутона за контрол на чувствителността.

 

 

 

 

Както е видно мишката има светеща RGB подсветка. Страничните арки и логото светят в преливащи се цветове на дъгата. 

 

 

 

 

Формата е удобна и ергономична. Пластмасата на захватите има определен релеф с цел по-добро сцепление и по-малко изпотяване. 

 

 

 

 

Другата мишка, която като технически характеристики не се различава, има някои интересни особености. Моделът е Samurai CA-MOWR.

 

 

 

 

Тя има по-радикален дизайн и цялостно по-големи размери. Лично аз харесвам това. Захвата е голям с допълнителна опора за палеца, от едната страна, безимения и малкия пръст от другата.

 

 

 

 

На мен тази мишка ми е като цяло по-удобна, особено за игра на 3Д шутъри, където ми дава по-добър контрол. Както не веднъж съм отбелязвал, аз предпочитам по-големи мишки и точно тази доста добре се пасва със захвата ми. 

 

 

 

 

 

Разбира се има хора, които не харесват подобен дизайн, за тях би била по-подходяща другата мишка имаща далеч по класически вид. 

 

Основните предни бутони са същите, както и допълнителните два странични. 

 

 

 

 

 

Отгоре обаче имаме само едно копче за превключване на dpi режима.  С него донякъде се контролира и светенето на мишката. Тук за разлика от другия модел нямаме преливащо се RGB, ами пулсиращ сменящ се режим, който се рестартира и започва от случаен цвят при натискане на dpi бутона.


 

За накрая оставям тази характеристика на мишката, която най-много я отличава от други модели и най-вероятно първо се забелязва. Този странен трети бутон намиращ се до основния. 

 

 

 

 

 

Това се води Rapid Fire бутон или иначе казано –  автоматично кликащ ляв бутон на мишката. Ако го задържите това се равнява на непрекъснато кликане с левия бутон. 


 

При нормална употреба може да го използвате вместо дабъл клик, а в игрите той ви позволява да стреляте бързо с полу-автоматични оръжия, каквито са пистолетите например. Без да се налага да кликате за всеки изстрел, не само че печелите време, но също и избягвате малките трепвания на ръката ви съпътстващи натискането на бутоните на мишката, които повлияват не точността ви.

 

 

 

 

 

Тествайки и двете мишки играейки CS:GO мога да кажа, че останах доволен и според мен са един добър относително бюджетен избор. 

 

 


 

Следващият продукт, който ще разгледаме в днешното видео са тези слушалки също от серията Samurai на Maxell. Те идват на цена от около 90лв, което ги поставя в бюджетния, клонящ към среден клас, поне според нашенските критерии.

 

 

 

 

Слушалките са по-скоро големи като размер, имат масивни, леко елипсовидни наушници, които са удобни и добре изолират ушите ми. 

 

 

 

 

 

Като цяло нямам оплаквания по отношение на ергономията и удобството. Диадемата, също има мека кожена обшивка. Размерът може да бъде контролиран по познатия начин, чрез изтегляне нагоре и надолу. 


 

Също както и мишките слушалките на Maxell са издържани в черно и червено и имат дълъг USB кабел, който има същата оплетена обшивка. 

 

 

 

 

Слушалките също притежават RGB подсветка, която когато е включена се прелива плавно през всички цветове на дъгата. Отново и тук не открих някакъв начин да бъде променен режима на светене.

 

 

 

 

И тук е време да спомена най-уникалната функция, отличаваща тези слушалки от всички други, които някога съм тествал, а именно вибрацията. Точно така, тези слушалки имат вибрираща функция, която се включва при удряне на малко по-силен бас, при звукови ефекти от изстрели и експлозии и изобщо при всички малко по-силни звуци. Това придава уникално усещане на слушалките, което честно казано е доста забавно.

 

 

 

 

 

Също така редно е да отбележа, че вибрацията се чува и до някаква степен така, че ако искате да слушате музиката съвсем чисто, ще се наложи да спрете тази функция.


 

Самото качество на звука на слушалките е добро с лек уклон към басовете. Говорителите са с размер 50мм и работят в стандартния честотен диапазон от 20Hz до 20KHz както повечето слушалки, които съм тествал. 


 

Интересно е да обърнем внимание на контролера, който е доста голям и с много бутони. 

 

 

 

 

Имаме въртящ се бутон за контролиране нивото на звука. До него се намира малко бутонче, с което включваме и изключваме подсветката, а до него е друго бутонче, с което мютваме микрофона. Самият микрофон е гъвкав и има светещ връх, който играе ролята на индикатор, кога е включен. 

 

 

 

 

 

При мютване, индикатора спира да свети в червено и се включва обратно, когато микрофона отново е активиран. Доста интересна и полезна функция според мен. 

 

От другата страна на дистанционното имаме един единствен бутон, който служи за включване и изключване на вибриращата функция. 

                                                                                                                                           

И така, хора, какво е общото ми впечатление от тези нови продукти на Maxell Gaming, един производител, за който не бях чувал до сега и от който предполагам ще видим още доста нови неща. 


 

Мишките на цена под 40лв са интересни и според мен с качество отговарящо на ценовия клас. Най-важното е, че са удобни и с всички очаквани функции. Изградени са изцяло от пластмаса, аз лично предпочитам по широкия модел, който разполага и с rapid fire бутон, който не е лоша идея и може да намери приложение в игрите. 

Слушалките идват с интересна функция, която не бях виждал до сега - вибрация. Доволен съм от качеството на звука, външния вид и удобството. Цената от около 90лв  е според мен доста адекватна за това, което слушалките предлагат. 


 

Ами хора, това беше моето ревю на новите продукти от Maxell Gaming. Ако желаете да продължавате да бъдете информирани за новостите в областта на геймърската периферия, не забравяйте редовно да следите блогът на Йон Компютърс.

 

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Здравейте хора, преди няколко месеца ви показах как превръщам едно старо офис РС в геймърска машина, като му добавих видео...
    Представям ви BenQ TH585.

HyperX Alloy FPS PRO

05 Окт 2020
    Здравейте, хора, днес ще направя ревю на една премиум клавиатура, това е HyperX Alloy FPS PRO. Тя представлява компактна, б...
    Здравейте, хора, днес ще разберем колко добре се справя не едно, а цели две нови APU от AMD. APU, e съкращение за Accelerat...
    Здравейте, хора, днес ще ви представя два варианта на компютър с бюджет около 1000лв. базиран на процесори с вградено видео...
    Здравейте, хора, днес имам да ви представя не един, а цели два чифта слушалки от вече добре позната марка геймърска перифер...