|0700 20048|[email protected]|
Категории

0

PBA_Button
cougar_multibaner
Продукти Asrock
Razer_Button
Вижте всички статии

Marvo HG9053 - Върховите слушалки на Marvo

Здравейте, хора,

днес продължаваме да разглеждаме премиум периферия на Marvo - Marvo Pro. Това, което държа в ръцете си са върховите слушалки Marvo Pro HG9053, които идват на цена от около 100лв.

 

 

 

 

Самите слушалки са доста големи като размер. Имат едни от най-широките наушници, които добре обгръщат ушните миди. Самите говорители се държат на диадема с пластина и могат да се въртят под определен ъгъл. Можете да видите и добре познатата система за разширяване и стесняване на слушалките, така че по-добре да паснат на всеки размер.

 

 

 

 

 

Слушалките са отлични като комфорт, наушниците са меки и както казах, доста широки. Диадемата е обшита с кожена лента. 

 

Цялостно слушалките са издържани в черно, с мрежеста повърхност от външната страна и сив ринг в средата, където се намира светещото в червено лого на Marvo Scorpion.

 

 

 

 

 

Това е и единствената подсветка, тя се включва, когато свържете USB-то не може да се променя. Свети само с този цвят. Целта в случая е не да имаме някаква подсветка с безбройни режими, а просто да се добави един завършващ щрих в цялостния вид на слушалките и мисля, че се е получило доста добре. Като външен вид няма какво да кажа, продукта изглежда много добре. 

 

Харесва ми, че HG9053 имат микрофон, който може да се маха и поставя чрез жак.

 

 

 

 

 

По този начин, ако не ви е необходим може да го махнете и да не ви се пречка. След малко ще направя тест на качеството на самия микрофон. Иначе той е гъвкав и лесно може да го сложите на удобно разстояние от устата си. 

 

Marvo Pro HG9053 са USB слушалки, което идва със своя пакет от предимства и недостатъци. На първо време, това означава, че се поддържа виртуален 7,1 канален съраунд.

 

 

 

 

 

Имате и софтуер, с който можете да контролирате слушалките, но от това, което аз успях да разбера, настройките са съвсем базови, за микрофона и слушалките и спокойно можете да минете без програмата. 

 

По интересен е дигиталният контролер. Той има три бутона от едната страна, които служат за намаляване и увеличаване на звука и за мютване на микрофона, което е доста удобно.

 

 

 

 

В предната си част контролера има светещо лого на Marvo и индикация за микрофона. От другата страна имаме четвърти бутон, който е за еквалайзера. Чрез него можем да избираме измежду три профила на слушалките - геймърски, такъв за гледане на филми и още един за слушане на музика.

 

 

 

 

 

Различните профили имат също червен LED индикатор, който светва за кратко при тяхното селектиране. Като цяло това е един от най-сложните контролери за слушалки, на които съм попадал. 

 

Очевиден недостатък на USB слушалките е, че не могат да се ползват заедно с устройства изискващи 3,5 милиметров жак. Разбира се съществуват преходници, но те се закупуват отделно. 

 

И така след като описах външните си впечатления от слушалките време е да разберем как точно те се представят в най-важната си функция - да възпроизвеждат звук. Те използват 50 милиметрови говорители, т.е. доста големи, които работят в диапазона от 20Hz до 20KHz, което е доста стандартно. Повечето слушалки, които сме тествали звучат точно в този диапазон и има малко изключения, обхващащи по-широк спектър на звука. 

Личните ми впечатления от качеството на звука са много добри, слушалките клонят повече към баса, като уплътняването около ушите ви не е супер силно, позволявайки им да “дишат”. Това има своите предимства и недостатъци и е въпрос на вкус, кое предпочитате. Аз лично предпочитам да е именно така, да има малко въздух, а не ушите ви да се чувстват капсулирани, по този начин по-лесно се понасят силните звуци и няма толкова голям нойз-канселинг, тоест чувате повече външните шумове. Отново въпрос на лични предпочитания. Говорейки си за силни звуци, слушалките са доста силни, не знам дали, защото са USB или заради самите говорители, но по мое мнение са над средното ниво в сравнение с това, което съм тествал. 

 

Ами хора, това са впечатленията ми от върховия модел на Marvo PRO – HG9053. Ако искате винаги да сте в течение на новостите в областта на геймърската периферия не забравяйте редовно да следите блогът на Йон Компютърс. 

 

 

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Здравейте хора, винаги е вълнуващо и интересно, когато на пазара се появи нова марка геймърска периферия. Днес съм ви подго...
    Здравейте хора,  време е да сглобим нашия първи геймърски компютър с новото десето поколение на Интел - Comet Lake!&nb...
    Здравейте хора, дойде време да разберем колко добре ще се справи геймърския компютър с процесор от новото 10-то поколение н...
    Здравейте, хора, днес продължаваме да разглеждаме премиум периферия на Marvo - Marvo Pro. Това, което държа в ръцете си са...
    Здравейте, хора, днес ще продължа със серията ми ревюта на периферия от премиум серията на Marvo - Marvo Pro. Мишката, която щ...
    Здравейте, хора, вярвам повечето от вас вече са доста добре запознати с марката Marvo Scorpion, тъй като съм правил не едно...