|0700 20048|[email protected]|
Категории

0

PBA_Button
cougar_multibaner
Продукти Asrock
Razer_Button
Вижте всички статии

Marvo Pro G961 - Лека и удобна мишка

Здравейте, хора, днес ще продължа със серията ми ревюта на периферия от премиум серията на Marvo - Marvo Pro. Мишката, която ще разгледаме носи звучното заглавие G961 и е продължение от новата генерация геймърска периферия с дизайн, създаден от марката Glorious, които създадоха най-леката мишка с отвори по корпуса.

 

 

 

 

Също както клавиатурата Marvo Pro KG956G, която разгледахме миналия път, мишката G961 е най-скъпата в целия каталог на Marvo с цената си от 71лв. Тя е от Pro серията на Marvo и е техният върхов модел. Да видим какво предлага.


 

Първото, което ни прави впечатление е мрежестият дизайн на повърхността. Това е един модерен тренд, който се забелязва при много от съвременните професионални геймърски мишки.

 

 

 

 

 

Мрежестата повърхност спомага в две насоки, от една страна осигурява по-добър захват, така че пръстите ви да не се пързалят по пластмасовата повърхност, от друга дават възможност на кожата ви да диша и на ръцете Ви да не се запарват толкова, при продължително стискане на мишката. И като може би един трети бонус ефект,  мрежестата повърхност позволява да се получи такова цялостно осветление на мишката с RGB LED подсветка, за която ще говорим след малко. 


 

Самата форма на мишката е изключително класическа, която я прави удобна и лесно приложима за повечето хора.

 

 

 

 

 

Ако предпочитате по-нестандартните дизайни, тя определено не е за вас. Мишката е по-скоро със средни размери, нито много малка, нито е от най-масивните мишки, които съм срещал. Изключително лека е, според спецификациите само 75 грама. 


 

Разположението на бутоните също е по абсолютно утвърдената формула, имаме основните два бутона отпред, сертифицирани за 20 милиона натискания, което е една от най-високите цифри, които съм срещал. Имаме двата допълнителни бутона разположени отстрани на място, където лесно можете да ги натискате с палеца. Имаме гумиран скрол и DPI бутон. 

 

 

 

 

 

DPI режимите могат да са от по подразбиране от 400 -800- 1600- 2400- 3200- 7000- 9000- 12000.

Както виждате доста степени, като от специалния софтуер, ако желаете може да промените стойностите на всяка една стъпка. Начинът, по който режима се изобразява смяната на режима е доста практичен и съм го срещал и при други модерни мишки с подсветка, а именно самата мишка премигва за няколко секунди в съответния цвят асоцииран с дадения DPI режим.

 

 

 

 

След това подсветката се връща в предварително избрания режим на светене. В спецификациите е посочен моделът на оптичния сензор, с който идва мишката, макар че на мен лично нищо не ми говори, все пак е добре, че е посочен.

 

 

 

 

G961 има RGB LED подсветка с няколко независими светещи сектора. Това дава възможност за няколко динамични и статични режими на светене. Те могат да се изберат от специалния софтуер, който се тегли от официалния сайт.

 

 

 

 

 

От софтуера на мишката можете да настроите параметрите на мишката, като чувствителност, скорост на скролване и скорост на двойно кликване. Можете да настроите и честотата на опресняване, като максималната е 1000Hz. Софтуерът също така позволява настройването на всеки един от общо шестте бутона на мишката, като им бъде зададено различно от първоначалното предназначение. Имаме разбира се и възможност за запаметяване на различни профили. Всичко това прави софтуера доста удобен и не твърде сложен за използване. 


 

Едно необичайно нещо, което ми направи впечатление, беше кабела на мишката. 

 

 

 

 

 

Той е с оплетена обшивка, но е много по-мек и гъвкав, а не твърд и жилав, като повечето. Усещането е сякаш държите някаква връзка или шнурче, а не кабел. Не знам до колко това има някакво значение, но намерих за редно да го отбележа, защото е доста необичайно, а може би е нов тренд, на който ще ставаме свидетели в бъдеще. 


 

В заключение мога да кажа, че съм доста доволен от мишката Marvo Pro G961.

 

 

 

 

 

За цената си от 71лв, тя може да е най-скъпата в каталога на Marvo, но на фона на професионалните геймърски мишки, не е чак толкова скъпа, а предоставя доста добро качество, като представяне в игрите, удобство, външен вид и функционалност. 


Ако искате да разбирате винаги за новостите в областта на геймърската периферия не забравяйте редовно да следите блогът на Йон Компютърс.

 

 

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Здравейте хора, винаги е вълнуващо и интересно, когато на пазара се появи нова марка геймърска периферия. Днес съм ви подго...
    Здравейте хора,  време е да сглобим нашия първи геймърски компютър с новото десето поколение на Интел - Comet Lake!&nb...
    Здравейте хора, дойде време да разберем колко добре ще се справи геймърския компютър с процесор от новото 10-то поколение н...
    Здравейте, хора, днес продължаваме да разглеждаме премиум периферия на Marvo - Marvo Pro. Това, което държа в ръцете си са...
    Здравейте, хора, днес ще продължа със серията ми ревюта на периферия от премиум серията на Marvo - Marvo Pro. Мишката, която щ...
    Здравейте, хора, вярвам повечето от вас вече са доста добре запознати с марката Marvo Scorpion, тъй като съм правил не едно...