|0700 20048|[email protected]|
Категории

0

PBA_Button
cougar_multibaner
Продукти Asrock
Razer_Button
Вижте всички статии

Нова механична клавиатура от Marvo Pro сериите KG965G

Здравейте, хора,

вярвам повечето от вас вече са доста добре запознати с марката Marvo Scorpion, тъй като съм правил не едно и две ревюта на техни продукти. Общото между тях е, че става дума за геймърска периферия на достъпна цена, която е устойчива и предлага доста от популярните геймърски гъзарийки, характерни за много от по-скъпите марки.

 

Сега обаче, Marvo искат да отидат на следващото ниво с новата си Pro серия, която идва на малко по-висока цена от обичайното и иска да задоволи вкусовете на по-претенциозните потребители предлагайки премиум качество. Ще разгледам няколко такива продукта в близките дни, а в днешното видео ще започна с пълноразмерната, механична, RGB клавиатура Marvo Pro KG965G. 

 

 

 

 

 

Точно така, това е механична пълноразмерна и изцяло RGB клавиатура и като такава с цената си от около 150лв. тя се нарежда като най-скъпата клавиатура в целия каталог на Marvo. Какво толкова я прави по-различна и какво оправдава тази по-висока цена ще разберем след малко, но първо нека отворим пакета.


 

След като махна горната рекламна опаковка, отдолу остава червена, картонена кутия.

 

 

 

 

Отварям я, виждам тази хартия с инкрустирани посребрени букви изписващи слогана на марката.

 

 

 

 

 

Изобщо тук още с опаковката, Marvo са се опитали да придадат това премиум усещане. 


 

Първото нещо, което вадя от кутията обаче не е клавиатурата, а нейната подложка за китката, която идва като отделна част. Тя е изградена от пластмаса и изглежда доста добре. Отдолу вадим и самата клавиатура. 


 

В началото се позачудих как двете парчета се закрепят едно за друго.

 

 

 

 

 

Имал съм случай това да става с магнити, но тук определено не е така.


 

Нека погледнем двете части отдолу.

 

 

 

 

Както и очаквах имаме две предни гумирани крачета на клавиатурата и две задни повдигащи се също с гумиран край. Подложката има четири гумирани крачета, тъй че здравото закрепяне за масата според мен е гарантирано. 

 

 

 

 

Дойде време за свързване на двете части. В крайна сметка това става просто чрез внимателно натискане на тези два елемента, докато щракнат в съответните места. Както виждате връзката е подвижна, като позволява доста голям ъгъл “надолу” образно казано и доста по-малък ъгъл “нагоре”.

 

 

 

 

Както много пъти съм отбелязвал, аз харесвам клавиатури с подложки за ръце. Собствената ми клавиатура е такава и го намирам за удобно.

 

 

 

 

 

По този начин китката ми се изкривява по-малко. Разбира се много хора може да не са съгласни и това е хубавото на този продукт, че може да не слагате или да махнете подложката и да си ползвате клавиатурата по стандартния начин.

 

Още от пръв поглед разбираме, че това е хард-кор геймърска клавиатура, която освен че е пълноразмерна има медийни бутони в горния десен ъгъл, допълнителен ред от пет бутона в горния ляв ъгъл и още един допълнителен ред от шест бутона подредени вертикално в левия край на клавиатурата.

 

 

 

 

 

Тъй като клавиатурата е програмируема, чрез специалния софтуер, който се тегли от официалния сайт, всички тези бутони дават потенциал за много макроси или назначаване на изнесени контроли в игрите. Ако сте стриймър като мен, можете да използвате някои от тези бутони, за да контролирате стрийма си, например смяна на различните сцени и т.н. 

 

В дясно при медийните бутони имаме това въртящо се колелце, което играе функцията на контрол на звука на вашето РС.

 

 

 

 

 

Вижте колко е удобно и чрез него си намалявам и увеличавам звука. 


 

KG965G e с пълна RGB подсветка. Не е някоя от онези имитации, в които определени сектори на клавиатурата могат да светят в няколко нюанса и толкова. Тук всеки един бутон може да свети във всички цветове на дъгата.

 

 

 

 

Чрез специалния софтуер можем да избираме между доста на брой режими, повечето от които са някакъв вид редуване на определена цветова последователност. В други случаи имаме вариации на реакционен режим, при който клавиатурата е тъмна, но при натискане на клавиш той светва, в други случаи импулсът се разпространява по същия ред или пък по цялата клавиатура.

 

 

 

 

 

След като сме избрали режима от софтуера бихме могли да го контролираме чрез клавишни комбинации от самата клавиатура. Например да увеличаваме и намаляваме яркостта, да избираме цвят и посока на режима и др. дребни настройки. За съжаление не може или поне аз не открих начин да сменим самия режим чрез клавишна комбинация, това става само чрез софтуера.
 

Може би най-важната характеристика на Marvo Pro KG 965G е, че тя е механична клавиатура със сини суичове. Характерно за тях е ясно изразеното щракане, даващо осезателно усещане, когато сте натиснали клавиша.

 

 

 

 

Самите клавиши са разчетени да издържат 10 милиона натискания, което не е малко. Поддържат анти-гоустинг за 19 бутона едновременно.

 

 

 

 

И една малка подробност, която обаче не е никак лоша като идея, в задната част на клавиатурата точно при кабела имаме два USB порта. По този начин клавиатурата играе ролята и на USB удължител. 

 

 

 

 

И една малка подробност, която обаче не е никак лоша като идея, в задната част на клавиатурата точно при кабела имаме два USB порта. По този начин клавиатурата играе ролята и на USB удължител. 

 

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Здравейте, хора, вярвам повечето от вас вече са доста добре запознати с марката Marvo Scorpion, тъй като съм правил не едно...
    Здравейте, хора, миналата седмица сглобих една изцяло AMD базирана конфигурация с видео картата Radeon RX 5600 XT и проце...
    Днес съм ви подготвил нещо много подобно, само че ще бъде чисто нов билд, със същите два процесора, но този път видео картата...
    Здравейте, хора, последните седмици говорихме доста за хардуер и за компютърни конфигурации и в скоро време предстои да се вър...
    Здравейте, хора, преди няколко седмици ви показах един доста интересен експеримент. Взех това употребявано офис РС, с про...
    Здравейте, хора, наскоро от Intel оповестиха какви ще бъдат спецификациите за новото 10-то поколение десктоп процесори на...