|0700 20048|[email protected]|
Категории

0

PBA_Button
cougar_multibaner
Продукти Asrock
Razer_Button
Вижте всички статии

Canyon Leonof Game set

Здравейте, хора,

време е за първото ревю на периферия за тази година. И какво имаме тук, това е един геймърски комплект от Canyon, който идва на доста разумната цена от около 70лв.

 

 

 

 

Какво ми прави впечатление първо - опаковката е доста масивна и добре изглеждаща, комплектът носи името Leonof, което първоначално ме учуди, тъй като не е обичайно име за геймърска периферия. Наложи се да направя малко проучване, оказа се, че комплектът носи името на руския космонавт Алексей Леонов, който на 18-ти март 1965г. става първият човек излязъл в открития космос. Има се предвид извън космическия апарат.

 

 

 

 

Той прекарва вън от капсулата дванайсет минути и девет секунди. 

Леонов умира на 11 октомври 2019г. на 85 годишна възраст, тоест съвсем наскоро и за това от Canyon са решили в негова чест да кръстят този геймърски комплект така. 

Геймърският комплект Leonof се състои от пълноразмерна клавиатура, мишка и пад. Нека разгледаме първо клавиатурата. 

 

 

 

 

Още от първото натискане на бутон веднага се усеща, че тук става дума за мембранна клавиатура. Нормално, тя е тиха при натискане, което я прави подходяща, ако ще я използвате за стрийм.

 

 

 

 

Освен пълния набор от клавиши, прави ни впечатление допълнителната колона от специални оранжеви бутони. 

 

 

 

 

 

Най-горният е Record бутон, а останалите, номерирани от G1 до G5 са съответните макро бутони. Наличието на макроси е доста важно в някои игри, така че е хубаво, че ги имаме. 

В допълнение в горната част на клавиатурата разполагаме с осем мултимедийни бутони, които са позиционирани по начин, който ги прави удобни за натискане. 

 

 

 

 

В средата виждам логото на Canyon, а от двете му страни, както и долу имаме тези допълнителни оранжево-черни декоративни елементи. 

 

 

 

 

Заедно с оранжевите клавиши отстрани дизайнерите са решили да вградят оранжева LED подсветка, което придава завършен вид на оранжево-черната естетика, в която е издържана клавиатура, а и комплекта като цяло. 

 

 

 

 

 

Точно така подсветката свети само в един цвят, но можете да регулирате неговата яркост с бутоните FN + Page Up или Page Down. Поставили са и специален клавиш, с който можем да включим или да изключим подсветката. 

В интерес на истината самата подсветка не е от най-ярките (дори на максимално ниво), ако светлината в стаята ви е по-ярка в първия момент може даже да не я забележите. 

За цялостната ергономия на клавиатурата спомага и разширението представляващо подложка за китката ви. Аз лично много харесвам такива подложки и за това личната ми клавиатура е с такава. Идеята е, че китката ви стои на нивото на бутоните и не се налага да се кълчи толкова, което може да се окаже важно при продължителна игра или писане.

 

 

 

 

 

В моя случай поне тази конкретна подложка ми е малко къса и реално основата на китката ми пак остава извън нея при стандартна игра. Ако беше с два пръста по-широка реално можех да я ползвам. 


 

Клавиатурата е обявена за устойчива на прах и вода. Обръщайки я отдолу веднага ни правят впечатление трите отвора за изтичане на течност в случай, че я залеете. Отделно имаме стабилни сгъваеми крачета.

 

 

 

 

 

Както казах, клавиатурата е мембранна и бутоните са удобни за натискане. Разчетени са да изстържат минимум пет милиона натискания. 

Това което ме учуди, е че в описанието както и в сайта на продукта липсва каквато и да е била информация за наличието на анти-гоустинг. Тъй, че всъщност нямам представа колко клавиша можете да натиснете едновременно, така че да се отчетат като индивидуални натискания. 

Като цяло смятам, че клавиатурата е удобна и лесна за ползване, с приятни допълнителни функции, каквито са макросите и медийните бутони. Външният вид също е приятен, макар че нямате възможност за къстъмизации, като например да сменяте цвета на подсветката. Имаме подложка за китка, но лично аз не бих могъл да я ползвам, може би някой с по-малки ръце. 

Сега е време да обърнем внимание и на нашата мишка. 

 

 

 

 

Веднага ми прави впечатление ергономичният ѝ дизайн и относително голям размер. Това я прави удобна за хващане лично за мен, аз обичам големите мишки. Специалните извивки от едната и другата страна на мишката, дават възможност за добър и надежден захват, даващ ви максимално добър контрол по време на игра. 

 

 

 

 

 

Формата на мишката и разположението на двата странични бутона пък са такива, че натискането им е много лесно. Казвам, го защото не винаги е така, копчетата  понякога са изтеглени по-назад, което ги прави трудни за натискане. 

Двата основни предни бутона, както и цялата горна част са със специално матово покритие наподобяващо гума.

 

 

Иначе на захватите нямаме истински гумирани повърхности, корпуса на мишката е изцяло от пластмаса. 

Скролът на мишката е гумиран, а пък ярко-оранжевият DPI бутон е доста удобен за натискане. 

И като стана дума за DPI мишката поддържа 800/1200/2400 и 3200 DPI. Полинг рейта може да се настрои на 125/250/500 или 1000Hz. Най-важното за една мишка може би наравно с нейната форма е самият сензор. Тук имаме Pixart 3168 оптичен сензор, което не е лошо за мишка от този ценови клас. 

 

 

 

 

Не е задължително, но ако изтеглите специалния софтуер на  Canyon за мишката, наречен Star Raider, пред вас се разкрива нова палитра от възможности за настройка на мишката според собствените ви предпочитание.

 

 

 

 

Като за начало всеки един от шестте бутона може да бъде настроен да изпълнява различна функция. Стандартните четири стойности на DPI, които ви цитирах преди малко, се сменят чрез натискане на DPI бутона, но те могат да бъдат променени с произволни зададени от вас стойности.

 

 

 

 

 

От тук си избирате полинг рейта и също така можете да контролирате RGB LED  подсветката, която всъщност включва единствено светещото лого на Canyon намиращо се на гърба на мишката. 


 

Накрая нека кажем няколко думи и за маус-пада, който идва в комплекта.

 

 

 

 

 

Той е направен от доста приятна материя има размери 350х250мм. Това прави пада със стандартна височина, но е малко по-широк, което дава допълнителна възможност за повече движение с мишката. Важно нещо особено за тези от вас, които играят шутъри на ниска чувствителност.

 

В обобщение мога да кажа, че Canyon Leonof е един добър геймърски комплект идваш на доста разумна цена. Ако искате да сте винаги в течение на най-новите и изгодни предложения в областта на геймърската периферия не забравяйте редовно да следите блогът на Йон Компютърс! До скоро!

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Здравейте, хора, днес ще разберем колко добре се справя не едно, а цели две нови APU от AMD. APU, e съкращение за Accelerat...
    Здравейте, хора, днес ще ви представя два варианта на компютър с бюджет около 1000лв. базиран на процесори с вградено видео...
    Здравейте, хора, днес имам да ви представя не един, а цели два чифта слушалки от вече добре позната марка геймърска перифер...
    Здравейте хора, винаги е вълнуващо и интересно, когато на пазара се появи нова марка геймърска периферия. Днес съм ви подго...
    Здравейте хора,  време е да сглобим нашия първи геймърски компютър с новото десето поколение на Интел - Comet Lake!&nb...
    Здравейте хора, дойде време да разберем колко добре ще се справи геймърския компютър с процесор от новото 10-то поколение н...