|0700 20048|[email protected]|
Категории

0

PBA_Button
cougar_multibaner
Продукти Asrock
Razer_Button
Вижте всички статии

Marvo Scorpion KG901 - Механична клавиатура

Здравейте, хора,

днес ще ви запозная с една много интересна и относително евтина механична клавиатура. Това е Marvo Scorpion KG 901. Тя идва на цена от едва 78лв., което е доста добре за механична клавиатура. 

 

 

 

 

 

Това, което веднага ни прави впечатление е, че клавиатурата е от безрамков тип и компактна. Тоест липсва нъмпадът, което значително намалява размерите на клавиатурата.  Така тя става подходяща за тези от вас, които нямат достатъчно място на бюрото си, а имат желание да играят 3D шутъри с ниска чувствителност на мишката, което налага повече пространство за плъзгане на мишката.  

 

Най-важното качество на  KG910 е, че тя е механична. В описанието пише, че са използвани сини суичове, вероятно се има предвид, че имитират сините суичове на Cherry MX, защото никъде не се споменава кой точно е производителят. 

 

 

 

 

 

И действително щракането и много добре отчетливата механична обратна връзка при натискане напомнят точно на сините Cherry MX суичове. Бутоните според описанието са сертифицирани за петдесет милиона натискания, което всъщност е адски добре.  Самите клавиши са направени от качествен ABS и цялостното усещане е като за качествени материали и солидна сглобка. Пластмасовите капачки на клавишите могат лесно да се махнат лесно и без инструмент и отдолу се разкрива механичният суич, заедно със светещият LED диод.

 

Щракането на бутоните е относително звучно и приятно, ако си падате по този тип неща. Същевременно, както при повечето клавиатури със сини суичове, не е много подходящо да ги използвате в офис среда, където има и други колеги. 

 

 

 

 

  В описанието се споменава метална предна плоскост, аз лично не виждам  такава, клавиатурата от всички страни има пластмасови повърхности, но от друга страна съм склонен да вярвам, че има метална носеща конструкция, защото е доста тежка. 

 

 

 

 

Като я повдигна се усеща сериозна тежест за размерите си, което според мен няма как да се получи, ако беше само от пластмаса.

 

Освен благодарение на тежестта си KG901 стои стабилно на масата и поради качествените си гумирани крачета. Гумирани са и долните повърхности на повдигащите се задни крачета, така че при всички положения имате стабилност.

 

 

 

 

В общи линии съм доволен от цялостното изпълнение, от външният вид и солидността на сглобката на тази клавиатура. Нека преминем към някои от по интересните особености. Клавиатурата има пълен анти-гоустинг, което означава, че можете да натискате колкото си искате бутони едновременно и всяко натискане ще бъде отчетено индивидуално.

 

 

 

 

Можете да програмирате от един до пет макро бутона, без необходимостта от инсталиране на допълнителен софтуер и можете да направите допълнителни къстъмизации, чрез софтуера. 

 

 

 

 

Както може би сте забелязали клавиатурата има LED подсветка. В описанието се споменава Rainbow подсветка, но не се заблуждавайте това не е RGB, защото определените сектори от клавиатурата винаги светят в едни и същи цветове. Както може да видите те са започват от червено в ляво и движейки се надясно преминаваме през оранжево, зелено, синьо и лилаво.

 

 

 

 

Има обаче различни режими на светене и те се избират чрез задържане на бутона FN и избиране на един от тези шест бутона. 

 

 

 

 

 

В допълнение чрез задържане на FN и избиране на стрелките нагоре и надолу, можем да контролираме яркостта на подсветката. Когато сме на режим вълна, с FN и стрелки наляво-надясно можем да изберем посоката на вълната.  Иначе режимите на светене са няколко имаме споменатата вече вълна, имаме някои от интересните познати режими като реактив и още няколко, които са забавни. Повече режими на светене могат да бъдат избрани от специалния софтуер, ако решите да го инсталирате.

 

 

И така цялостно съм доволен от функциите и качествената изработка на клавиатурата Marvo Scorpion GK901. Най-хубавото е, че тази изцяло механична клавиатура идва на. Много достъпна цена.

 

 

 

 

 

Ако  пък искате да не пропускате полезни ревюта за други също много добри и изгодни продукти не забравяйте да посещавате редовно блогът на Йон Компютърс.

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Здравейте, хора, дойде моментът, в който ще ви представя новото бюджетно РС за 2020 година! Много се радвам, защото тази...

Acer KG271 ревю

17 Фев 2020
    Често пъти обсъждаме неща като видео карти, процесори, ботълнек, кадри за секунда. Сглобяваме машини и ги тестваме. Но нещо съ...
    Здравейте хора, миналата седмица направих видео, в което тествах най-новата видео карта на AMD - това е Radeon RX 56...
    Здравейте, хора в момента държа в ръцете си новата, доста обсъждана вече карта Radeon RX 5600XT, която е обявена от AMD кат...

Canyon Leonof Game set

16 Яну 2020
    Здравейте хора, време е за първото ревю на периферия за тази година. И какво имаме тук, това е един геймърски компле...
    Здравейте, хора, време е да ви представя новото Ултра-бюджетно РС за 2020г. Защо го наричам ултра-бюджетно, а не просто б...