|0700 20048|[email protected]|
Категории

0

PBA_Button
cougar_multibaner
Продукти Asrock
Razer_Button
Вижте всички статии

Ревю на новите слушалки на Андро - HyperX Cloud Alpha

Днешната статия ще бъде доста специална, защото няма да бъде просто ревю на слушалки. Това ще бъде ревю на новите МИ слушалки, които аз след дълго проучване и обмисляне си взех, и с които ще заменя старите, които ползвам вече три години.
 

И така в ръцете си държа моите чисто нови слушалки HyperX Cloud Alpha.

 

 

 

 

 

Това са едни от най-популярните геймърски слушалки в света вече три години, премиерата им беше през 2017г. и за тази популярност си има сериозни причини, както ще видим след малко. Цената на слушалките в България е около 200лв. Което от наша гледна точка не е малко, но в световен мащаб слушалките се продават за около 100$ и всъщност не са най-високия клас нито на HyperX продуктовата линия, нито по принцип, а по-скоро спадат към средния клас геймърски слушалки. Мисля да започнем с ънбоксинг и да видим какво всъщност има в кутията. 


 

Един от най-често задаваните въпроси, когато правя ревю на слушалки е дали ще стават за Xbox или Playstation. И ето тук още на опаковката може да видите, че продуктът е съвместим както с РС, така и с различните видове конзоли, Nintendo Switch, мобилни устройства и т.н. 


 

Махам рекламната опаковка и отдолу виждаме плътна черна кутия, доста солидна опаковка.

 

Ето и цялото съдържание на кутията. Първо разбира се самите слушалки, комплект от два кабела, микрофонът, който може да се маха и платнена торбичка за пренасяне.

 

До тук мога да кажа, че от чисто практична гледна точка две неща много ме радват в слушалките. На първо място, че също както при старите ми слушалки Roccat Kave имаме опцията да махнем или да сложим микрофона. Това е много важно за мен, защото аз всъщност ще използвам слушалките почти само докато стриймвам, нещо което някои от вас знаят правя вече доста редовно. В моя стриймърски сетъп аз имам студиен кондензаторен микрофон Rode NT 1A свързан към USB аудио интерфейс системата Beringer U-Phoria UMC 404HD. При това положение, аз не бих си купил слушалки с микрофон, който не може да се маха, тъй като той само би загрозявал и само би пречел при положение, че няма да се ползва действително. Същевременно не бих си купил и слушалки без никакъв микрофон, защото в ежедневните ми задачи, ако например искам да се чуя с някой по дискорд или месинджър, не е нужно да ползвам аудио системата от стрийма, а мога да си ползвам просто слушалките с микрофона. 


 

Другото нещо, което беше важно за мен и определи избора ми е факта, че това не са USB слушалки, ами са слушалки с нормални жакове, както ще видим след малко. И отново причината е, че по време на стрийм аз свързвам слушалките, чрез 3,5 милиметров жак към специалния изход за слушалки на аудио интерфейса. Няма как да ги ползвам, ако са с USB. 


 

Но нека продължим с външния преглед на слушалките. Избрах HyperX Cloud Alpha, защото те бяха маркетирани, като слушалки именно за стриймъри и про-геймъри, прекарващи продължителни часове със слушалки на главата. Идеята е, че дизайнът с гъвкава алуминиева диадема прави слушалките едновременно леки и не притискащи главата и изключително устойчиви. Последното ще мога да го потвърдя след няколко години ползване на слушалките, да видим дали наистина са толкова устойчиви. Това, което сега ми прави впечатление е, че  по тях има доста малко пластмаса, а там, където я има, тя изглежда солидна и с премиум качество. Що се отнася до лекотата и удобството, към момента на това ревю мога да кажа, че вече съм имал няколко над четири часови стриймове с тези слушалки и мога да потвърдя, че те стоят много леко и удобно на главата. Наушниците са много меки и удобни, а самата алуминиева рамка не стяга твърде много. В интерес на истината, старите ми слушалки на Rockat, също в това отношения бяха доста леки и удобни, но като чисто нови ме стягаха в началото и когато ги свалях след няколко часа употреба усещах зоните на допир леко изтръпнали. С течение на времето се поотпуснаха и станаха по-удобни, но при новите ми Cloud Alpha не съм имал изобщо подобно усещане. След като ги свалих за първи път след 4 часов стрийм не усещах никакво напрежение. 

 

Едно от основните ми притеснения преди да купя тези слушалки бяха наушниците. Те са кожени и аз се опасявах, че може би ще запарват, че ще запотяват. Старите ми слушалки са с платнени наушници, така че там никога не съм се притеснявал за това. Но сега вече от личен опит мога да потвърдя, че Cloud Alpha действително са проектирани с идеята да се използват за продължителни гейминг сесии. 

 

 

 

 

 

 

Изобщо не запарват и не запотяват и всъщност ми осигуриха необходимия комфорт, за да мога да изкарам един четири, четири часа и половина стрийм. 


 

Конструктивно те изглеждат доста просто устроени, имат една здрава и гъвкава алуминиева рамка, размерът се наглася по стандартния начин чрез изтегляне. 


 

Това, което най-ми хареса и първоначално ме привлече към модела, е техния външен вид. Нещо, което е голямо значение за един стриймър, защото освен практическите си функции, слушалките също са и важен външен аксесоар, който хората забелязват. Аз лично много се кефя на начина, по който изглеждат - тази алуминиева решетъчна арка, ето тук, е супер красива.

 

 

 

 

Най-много ми харесва червената версия на слушалките, където освен алуминиевата рамка в металическо червено са оцветени още логата на HyperX от двете страни и имаме този изключително красив червен шев по двата края на диадемата. Поради характерния дизайн, кабелите няма как да минат през рамката на слушалките, както е в повечето случай и трябва да се подават свободно може да ги видите.

 

 

 

 

 

 

 

Това е и най-слабият момент в цялото изпълнение, тези кабелчета изглеждат като потенциално проблемни, но се надявам, че са достатъчно здрави. 


 

Говорейки си за кабели, основният кабел се свързва здраво към тази букса. Както виждате не е лесно той да се откачи, което е добре.

 

 

 

 

Този кабел е с 3,5 милиметров четири пинов жак, което означава, че отговаря едновременно за слушалките и за микрофона и че може да се свързва със смартфони, конзоли и лаптопи имащи комбиниран жак.

 

 

 

 

Кабелът има и това просто контролерче с въртящ се бутон за контрол на звука и копче за мютване на микрофона. 

 

 

 

 

 

 

За РС потребителите, които имат две отделни букси за микрофон и за слушалки, идва вторият удължаващ кабел. 

 

 

 

 

Той се свързва с първия и служи като разклонител, от който излизат два три пинови 3,5 милиметрови жакове за микрофон и слушалки съответно.

 

 

 

 

 

Кабелите са черни с оплетена изолация, те както и връзките помежду им изглеждат много стабилни. 


 

И сега е време за най-важното, съжалявам, че го оставих за накрая, а именно как звучат слушалките. Колкото и добри неща да казахме до сега за цялостния дизайн, именно със своя звук, Cloud Alpha наистина блестят.

 

 

 

 

Нека говорим в цифри, повечето слушалки, на които съм правил ревю имат звуковия диапазон от 20Hz до 20KHz. Ако видим спецификациите на Cloud Alpha ще видим, че техният диапазон е 13Hz до 27Khz, тоест имаме невероятно широк диапазон на звуците. В добавка, наблюденията ми са, че повечето слушалки, включително и скъпите такива са или с много силен бас, но средните и високите честоти се чуват приглушено или както е случаят със старите ми слушалки, средните и високите честоти се чуват много добре, но нямаме никакъв бас. При Cloud Alpha това не е така, като всичките честоти се чуват изключително чисто, може би с малко преимущество на басовите все пак. Как е постигнато това? Първо говорителите са доста големи 50 милиметрови с така наречената Dual Chamber или двукамерна технология.

 

 

 

 

Това означава, че вътре в говорителя, пространствено са разделени вибрациите за басовите честоти и тези за ниските и високите тонове.

 

 

 

 

 

 

Това дава възможност едното да не е за сметка на другото и практически да имаме много хубав звук по целия спектър. В горната част има специално поставени дупчици за изпускане на въздух, което допълнително подобрява начина, по който звучат говорителите.

 

 

 

 

 

Цялостно останах много доволен от качеството на звука, като най-голямо доказателство и най-силно впечатление ми направиха, докато стриймвах на League of Legends. Ключовото тук е, че това е една игра, която много добре познавам, включително и всички звукови ефекти в нея и чувайки ги през новите слушалки, аз бях поразен колко богати всъщност са тези звуци и колко много детайли сега съм способен да доловя, за които иначе не съм подозирал, че съществуват. 


 

Накрая, нека кажем няколко думи за микрофона, който може би няма да ползвам много. Както казахме той се монтира, чрез 3,5 милиметров жак.

 

 

 

 

Имаме гъвкаво тяло, което може да се постави така, че да ни е удобно и малък дунапренов попфилтър, чиято цел е да намали пръхтенето в микрофона. 

 

 

Води се нойз канселинг, тоест околните звуци не би трябвало да се чуват толкова силно, което е идеално в случай, че много щракате по клавиатурата. 


 

Ами хора сега вече знаете на кой модел се спрях за моите нови слушалки, това са HyperX Cloud Alpha. Изключително съм доволен от избора си. А пък ако вие искате да продължите да бъдете добре информирани в сферата на геймърската периферия, не забравяйте да следите редовно блогът на Йон Компютърс.

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Здравейте хора, винаги е вълнуващо и интересно, когато на пазара се появи нова марка геймърска периферия. Днес съм ви подго...
    Здравейте хора,  време е да сглобим нашия първи геймърски компютър с новото десето поколение на Интел - Comet Lake!&nb...
    Здравейте хора, дойде време да разберем колко добре ще се справи геймърския компютър с процесор от новото 10-то поколение н...
    Здравейте, хора, днес продължаваме да разглеждаме премиум периферия на Marvo - Marvo Pro. Това, което държа в ръцете си са...
    Здравейте, хора, днес ще продължа със серията ми ревюта на периферия от премиум серията на Marvo - Marvo Pro. Мишката, която щ...
    Здравейте, хора, вярвам повечето от вас вече са доста добре запознати с марката Marvo Scorpion, тъй като съм правил не едно...