|0700 20048|[email protected]|
Категории

0

PBA_Button
cougar_multibaner
Продукти Asrock
Razer_Button
Вижте всички статии

Колко добро е РС-то, което момичетата сглобиха?

Здравейте, хора,

миналата седмица нашите две приятелки Вени и Кати с малко обяснения от моя страна успяха да сглобят компютърна конфигурация. Идеята беше да видим какво предизвикателство ще бъде това за някой, който никога до сега не се е занимавал с хардуер. 

 

 

 

 

Днес ще видим колко добро е РС-то, което момичетата сглобиха, като го подложа на обичайните ни тестове.


 

Първо искам да започна с това, че Вени и Кати всъщност свършиха доста добра работа в сглобяването на РС-то. Единствената грешка, както някои от вас забелязаха, при тестовото буутване предните вентилатори светнаха, но не се завъртяха. 

 

 

 

 

 

Това е, защото бяхме забравили да свържем двата вентилатора към захранването, а свързахме само RGB контролера. Както и да е, аз лесно отстраних този проблем и РС-то беше готово за тест. 


 

Започваме със Cinebench и тест на процесора Ryzen 5 2400g. Той е четириядрен с осем логически ядра, базова честота от 3.6GHz и максимална буустова честота от 3.9GHz. 

 

 

 

 

Постигнатите резултати бяха 783 точки на мултикор и 152 точки на сингъл кор пърформънс. 


 

Продължаваме нататък с тестът Unigine Super Position. Тук на Extreme настройки постигнахме 3336 точки, а на High 8420.

 

 

 

 

 

 

Първата игра, която тествах по традиция е бенчмаркът на Shadow of The Tomb Raider. Настройките бяха на Highest Preset с изключен Anti-Aliasing. Играта вървеше със средни 64 кадъра за секунда при общо рендърнати 9780. 

 

 

 

 

Следващата игра също със самостоятелен бенчмарк, това е GTA V. И тук настройките бяха сложени на максимум при резолюция Full HD, единствено Anti Aliasing-ът беше изключен. Може да видите графиката със средния FPS на различните сцени от бенчмарка. 

 

 

 

 

И разбира се не може да не тестваме CS:GO една игра, която си остава сред най-популярните, особено измежду Е-спорт заглавията. При резолюция FULL HD и всички настройки на максимум получихме средни 155 FPS при 83 минимални и 138 максимални. 

 

 

 

 

Не може да забравим и почитателите на Fortnite. Може би най-популярната батъл роял игра. Всички настройки бяха на Epic и държахме средно 111 кадри за секунда при 63 минимални и 138 максимални. 

 

 

 

 

Веднага след нея е ред и на другата популярна батъл роял игра - Apex Legends. При нея получихме 78 средни кадри за секунда, 57 минимални и 145 максимални. Настройките и тук бяха на максимум. 

 

 

 

 

И последната игра, която тествах на това РС беше най-тежката Battlefield V на максимални настройки. Получиха се средни 59 кадри за секунда, при 26 минимални и 92 максимални. 

 

 

 

 

 

Гледайки тези резултати мнозина биха стигнали до извода, че процесора ни е малко слаб за тази видео карта. И всъщност трябва да се съглася с тях. Може би някои от вас си спомнят, когато преди няколко месеца излезе картата GTX 1660Ti, тогава с партньорите ми от Йон Компютърс направихме страхотно РС с процесор Intel Core i7 8700K. Идеята тогава беше да се тества картата по начин, по който ще сме сигурни, че ще покаже целия си потенциал, за това я тествахме с този супер силен и много по-скъп процесор. 


Миналата седмица обаче имахме различна цел, искахме да направим забавно видео, в което подбора на хардуер не беше във фокуса на нещата. Все пак това се оказа интересен експеримент, защото подложи на тест теорията за ботълнека и до колко наистина различно може да се представи една видео карта с различен процесор. Съветвам ви да разгледате статията от  от февруари месец, когато за първи път тествах излязлата тогава 1660Ti и сами да си направите изводите. 

А иначе, ако искате да видите още хардуерни тестове и интересни експерименти, не пропускайте да следите редовно блога на Йон Компютърс.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Здравейте, хора, последните седмици говорихме доста за хардуер и за компютърни конфигурации и в скоро време предстои да се вър...
    Здравейте, хора, преди няколко седмици ви показах един доста интересен експеримент. Взех това употребявано офис РС, с про...
    Здравейте, хора, наскоро от Intel оповестиха какви ще бъдат спецификациите за новото 10-то поколение десктоп процесори на...
    Здравейте хора, на 12-ти май, тоест преди няколко дни беше световната премиера на новите бюджетни процесори от третата ге...
    Здравейте, хора, както знаете в нашия блог обичаме да разглеждаме най-различна периферия. И днес съм ви подготвил нещо на...
    Здравейте, хора, днешното видео ще бъде малко по-различно. В него ще разгледаме, ето този офис компютър втора употреба и...