|0700 20048|sales@ioncomputers.bg|
Категории

0

Вижте всички статии

Момичета сглобяват геймърско РС

Здравейте, хора,

както знаете тук в блогът на Йон Компютърс сме демонстрирали сглобяването на много геймърски конфигурации и тяхното тестване. Днес реших да подходя малко по-различно, като вместо да ви показвам как аз сглобявам поредната геймърска конфигурация, реших да извикам на помощ някой, който никога не се е занимавал с хардуер. Да видим само с малко инструкции от моя страна, колко предизвикателно може да се окаже сглобяването на компютър. Запознайте се с участничките  в този експеримент Вени и Кати.

 

 

 

 

Започваме с ънбоксинг на процесора и дъното.

 

 

 

 

След кратко обяснение за това как да ориентират процесора от моя страна, Кати се престрашава и поставя процесора в сокета без никакви проблеми. 

 

 

 

 

Това е Ryzen 5 2400G.

 

 

 

 

Първата стъпка от сглобяването на нашето РС е направена. Следва инсталация на двете RGB плочки по 4GB DDR4 RAM на производителя Team Group. Вени и Кати леко се затрудниха с поставянето на платките в слотовете, защото се изисква малко сила и специфичен захват.

 

 

 

 

Все пак обаче плочките RAM са инсталирани и е ред на охлаждането. То се оказа лесна задача и двете момичета дружно завинтват на кръст винтовете държащи охладителя към дъното. 

 

 

 

 

Време е за нашата кутия - това е CoolerMaster Masterbox K500. Кати и Вени внимателно отстраняват двата капака, единият, от които е от закалено стъкло с цел да предоставя видимост към красивия хардуер. 

 

 

 

 

Вени внимателно поставя пластинката в задната част на кутията.

 

 

 

 

Време е да се постави дъното в първия момент момичетата не го ориентираха правилно, но бързо установиха грешката си и без проблеми завинтиха дъното. 

 

 

 

 

Време е за захранването. Това са 600W на Cooler Master.

 

 

 

 

Вени и Кати завинтват първо пластинката от кутията, след което поставят захранването издърпвайки кабелите назад.

 

 

 

 

Инсталацията не се оказва проблем. С малко инструкции от моя страна момичетата свързват захранването на дъното на процесора и малките кабели от кутията.

 

 

 

 

Време е за хард дискът. Един терабайт от Seagate. Кати успява да го постави в пластмасовото шаси, а после и в кутията.

 

 

 

 

Следва ънбоксинг на нашата видео карта - Asus GTX 1660Ti. 

 

 

 

 

Момичетата трябва първо да отвинтят пластинките, за да може да се постави видео картата. 

 

 

 

 

Заедно успяват да я поставят в слота, което се оказва не чак толкова проста задача,

 

 

 

 

след което Кати завинтва прикрепящите болтчета.

 

 

 

 

Време е за малко кабел мениджмънт и свързване на захранването на видео-картата. Ах тези захранващи пинове, винаги са толкова трудни за поставяне. 

 

 

 

 

Все пак обаче момичетата се справиха и е време за тестово буутване. 

 

 

 

 

Нашата конфигурация работи нормално, единственият дребен пропуск беше, че свързахме само RGB контролера на предните вентилатори, но не и тяхното захранване, ето защо при първоначалното буутване те не се завъртяха. Но това е дребен проблем, иначе машината работеше перфектно. Сега видяхте, че с малко инструкции всеки спокойно може да сглоби компютърна конфигурация.

 

 

 

 

А пък ако искате да бъдете винаги в течение на новостите в света на хардуера не забравяйте да следите блогът на Йон компютърс. 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Здравейте хора, преди две седмици сглобих едно много яко РС с новия процесор на AMD от третото поколение на Ryzen това беше...
    Здравейте, хора, отдавна не бях правил видео със сглобяване на РС и сега съм Ви подготвил нещо много специално.
    Днешната статия ще бъде доста специална, защото няма да бъде просто ревю на слушалки.
    Ако днес трябваше да си купя геимърски монитор, без да дам цяло състояние, сериозно бих се замислил за двата монитора на Acer,...
    Най-добрия начин да подобрим външния вид на компютърната си конфигураця е като заменим остарялата кутия с нещо по-свежо. ...
    Здравейте, хора, днес ще поговоря за една много съществена част от създаването на нов РС, а именно избора на кутия.