|0700 20048|sales@ioncomputers.bg|
Категории

0

Вижте всички статии

Момичета сглобяват геймърско РС

Здравейте, хора,

както знаете тук в блогът на Йон Компютърс сме демонстрирали сглобяването на много геймърски конфигурации и тяхното тестване. Днес реших да подходя малко по-различно, като вместо да ви показвам как аз сглобявам поредната геймърска конфигурация, реших да извикам на помощ някой, който никога не се е занимавал с хардуер. Да видим само с малко инструкции от моя страна, колко предизвикателно може да се окаже сглобяването на компютър. Запознайте се с участничките  в този експеримент Вени и Кати.

 

 

 

 

Започваме с ънбоксинг на процесора и дъното.

 

 

 

 

След кратко обяснение за това как да ориентират процесора от моя страна, Кати се престрашава и поставя процесора в сокета без никакви проблеми. 

 

 

 

 

Това е Ryzen 5 2400G.

 

 

 

 

Първата стъпка от сглобяването на нашето РС е направена. Следва инсталация на двете RGB плочки по 4GB DDR4 RAM на производителя Team Group. Вени и Кати леко се затрудниха с поставянето на платките в слотовете, защото се изисква малко сила и специфичен захват.

 

 

 

 

Все пак обаче плочките RAM са инсталирани и е ред на охлаждането. То се оказа лесна задача и двете момичета дружно завинтват на кръст винтовете държащи охладителя към дъното. 

 

 

 

 

Време е за нашата кутия - това е CoolerMaster Masterbox K500. Кати и Вени внимателно отстраняват двата капака, единият, от които е от закалено стъкло с цел да предоставя видимост към красивия хардуер. 

 

 

 

 

Вени внимателно поставя пластинката в задната част на кутията.

 

 

 

 

Време е да се постави дъното в първия момент момичетата не го ориентираха правилно, но бързо установиха грешката си и без проблеми завинтиха дъното. 

 

 

 

 

Време е за захранването. Това са 600W на Cooler Master.

 

 

 

 

Вени и Кати завинтват първо пластинката от кутията, след което поставят захранването издърпвайки кабелите назад.

 

 

 

 

Инсталацията не се оказва проблем. С малко инструкции от моя страна момичетата свързват захранването на дъното на процесора и малките кабели от кутията.

 

 

 

 

Време е за хард дискът. Един терабайт от Seagate. Кати успява да го постави в пластмасовото шаси, а после и в кутията.

 

 

 

 

Следва ънбоксинг на нашата видео карта - Asus GTX 1660Ti. 

 

 

 

 

Момичетата трябва първо да отвинтят пластинките, за да може да се постави видео картата. 

 

 

 

 

Заедно успяват да я поставят в слота, което се оказва не чак толкова проста задача,

 

 

 

 

след което Кати завинтва прикрепящите болтчета.

 

 

 

 

Време е за малко кабел мениджмънт и свързване на захранването на видео-картата. Ах тези захранващи пинове, винаги са толкова трудни за поставяне. 

 

 

 

 

Все пак обаче момичетата се справиха и е време за тестово буутване. 

 

 

 

 

Нашата конфигурация работи нормално, единственият дребен пропуск беше, че свързахме само RGB контролера на предните вентилатори, но не и тяхното захранване, ето защо при първоначалното буутване те не се завъртяха. Но това е дребен проблем, иначе машината работеше перфектно. Сега видяхте, че с малко инструкции всеки спокойно може да сглоби компютърна конфигурация.

 

 

 

 

А пък ако искате да бъдете винаги в течение на новостите в света на хардуера не забравяйте да следите блогът на Йон компютърс. 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Здравейте, хора, днес ще поговоря за една много съществена част от създаването на нов РС, а именно избора на кутия.
    Днешната статия ще е малко по-различна, ще направя ревю на ето този интересен продукт това е преносимият проектор Benq GV1.
    Преди да видим игрите, искам да тестваме процесора и да разберем, колко силно е това ново поколение на Ryzen. Пускам първо мул...
    Днес обаче ще стигнем до “дъното” на нещата и ще отговорим на въпроса какво трябва да знаем, когато си избираме дънна платка?...
    Здравейте, хора, нямам търпение да ви покажа как сглобих днешната конфигурация. Тя е много специална, защото в нея за първи...
    Колко добри са новите процесори Ryzen 3400G и 3200G?