|0700 20048|sales@ioncomputers.bg|
Категории

0

Вижте всички статии

Колко добро е новото бюджетно РС

Здравейте хора,

в миналата статия ви показах как сглобих новото ми предложение за бюджетно РС в средата на 2019г. В основата на тази конфигурация са процесорът Intel Core i3 9100F и видео картата Radeon RX 570 8GB.

 

 

 

Сега идва дългоочакваният момент, в който ще разберем колко точно добре се справя това РС с игрите и бенчмарковете.

 

Нека започнем със синтетичен тест на нашия процесор. Той е четириядрен без хайпер трединг, с базова тактова честота от 3.6GHz и буустова честота достигаща до 4.2GHz.

 

 

 

 

При тест с бенчмаркът Cinebench R15 получихме резултати от 578 точки на multi-core теста и 152 точки на single-core.

Вторият синтетичен тест, който ще ползвам, натоварва предимно видеокартата. Това разбира се е Unigine Superposition. Тук на Extreme получихме 2308 точки, а на high настройки цели 5243 точки. 

 

 

 

 

 

 

Температурата на видео картата, обаче достигна до 88°С. 

 

 

Следващият много съществен тест е играта е GTA V. Пуснах бенчмарка при максимални настройки без anti-aliasing и получих следните средни кадри за секунда. 

 

 

 

 

 

Това показва, че играта може да върви много добре на това РС дори на тези високи настройки.

 

И за къде без Кака Лара Крофт и Shadow of the Tomb Raider. Това както знаем е едно от най-сериозните графични предизвикателства, такива са всички игри от поредицата. Тук при най-висок присет и с изключен anti-aliasing достигнахме до 55 средни кадри за секунда при 8558 рендърнати кадри.

 

 

 

 

 

Честно казано усещането ми е такова, че ако трябва аз лично да играя играта бих намалил още малко част от настройките с цел да получим стабилно над 60 средни кадри за секунда.

 

Когато си взимаме бюджетно РС за около 1000лв, то почти сигурно ще го използваме за по-леките е-спорт заглавия. Да, но знаем, че при тях е важно да имаме висок FPS и просто да поддържаме 60 кадъра не е достатъчно. Нека видим как ще се справи нашата машинка и започваме с CS:GO. Тук при максимални настройки получихме цели 177 средни кадри за секунда, при 144 минимални и 293 максимални.

 

 

 

 

Това както може би се досещате е чудесно за играчите на CS:GO, които държат да имат над 140 FPS.

 

Доста добре изглеждаха нещата и на Fortnite с всички настройки на EPIC. Тогава  имахме 70 средни кадри за секунда и 93 максимални.

 

 

 

 

 

Все пак тези 27 минимални леко ме притесняват и говорят за това, че на моменти е имало спад, за това аз лично бих си поиграл още малко с настройките, така че да се натъкми оптималния баланс между графиката и пърформънса.

 

Подобно беше положението и при Apex Legends, още една игра, която отново тествах на максимални настройки. И тук имахме добър резултат на средните кадри от 74 и 126 максимални. 

 

 

 

 

 

Минималните от 24fps говорят, че може би е по-добра идея настройките да се намалят с една идея, защото от време на време се усещаше леко насичане.

 

При Battlefield V първоначално реших смело да пробвам на Ultra присет, но не се получи. Все пак това е една от най-изискващите заглавия в момента. Ето защо проведох теста на Medium настройки. Получихме 55 средни кадри за секунда при 36 минимални и 62 максимални.

 

 

 

 

Имайте предвид, че дори при средни настройки играта продължава да изглежда страшно добре.

 

И накрая реших да пробвам и добрата стара Player Unknown’s Battlegrounds. Нея я тествах на High присет, което не са най-високите, а една степен по-надолу настройки. Тук получих 68 средни кадри за секунда с 28 минимални и 100 максимални.

 

 

 

 

 

Ако трябва сериозно да играете тази игра, аз лично бих свалил настройките с още една степен до средни, за да избегнем този спад, който се усеща от време на време.

 

 

Ами хора, видяхте как се справи нашето бюджетно РС с предизвикателството, на което подлагам всичко конфигурации, които представям в блога. Честно казано, като за бюджетно РС с цена около 1000лв, то определено се справи най-добре от всички бюджетни РС-та, които съм правил до сега. Нямаше игра, която да не може да бъде играна на резолюция FULL HD в повечето случаи на максимални настройки и при най-тежките игри не сме падали под средни.  Надявам се, че сте останали доволни от този тест и също не забравяйте да следите блога на Йон Компютърс, за да сте винаги добре информирани за геймърския хардуер.

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Здравейте, хора, днешната тема е малко по-различна и няма да е свързана със сглобяване на компютри. Това, което ще ви пок...
    Здравейте хора, в миналата статия ви показах как сглобих новото ми предложение за бюджетно РС в средата на 2019г. В основата н...
    Всички ние обичаме да играем игри на компютрите си, но не винаги имаме възможността да изсипем купища пари, за да можем да под...
    Здравейте, хора, миналата седмица Ви показах в големи детайли как сглобих новото РС на Разумна цена. Определено това е най-мощ...
    Здравейте хора, време е да направя нов актуален билд за РС на разумна цена. 
    Здравейте, хора, ако се интересувате от механична клавиатура и геймърска мишка с добър сензор и суичове на разумна цена, то дн...