|0700 20048|[email protected]|
Категории

0

PBA_Button
cougar_multibaner
Продукти Asrock
Razer_Button
Вижте всички статии

Новото бюджетно РС (2019)

Всички ние обичаме да играем игри на компютрите си, но не винаги имаме възможността да изсипем купища пари, за да можем да подкараме най-новите заглавия. Даже напротив, повечето хора са доста притиснати откъм бюджет, що се отнася до геймърски машини.

 

След като в предишното хардуерно видео ви показах новото РС на разумна цена идващо за около 1400лв. днес ще ви покажа новото бюджетно РС, където съм се целил в бюджет около 1000лв. Това ще бъде най-мощното и най-доброто бюджетно РС, което съм правил някога. То включва новия процесор от девето поколение Intel Core i3 9100F.

 

 

 

 

и не толкова новата, но за сметка на това изключително изгодна видео карта Radeon RX 570 и обърнете внимание - Осем гигабайтова версия. 

 

 

 

 

С този хардуер ще може да играете абсолютно всички игри, включително и трипъл А заглавията, макар и не на максимални, но на доста добри настройки.

 

Сега, ако сте от хората, които търсят РС с бюджет под 1000лв. и особено ако сте се ориентирали в диапазона 600-700лв, тогава няма какво ново да ви предложа, ами ще ви припомня доброто старо РС с процесор Ryzen 3 2200G с вградената вега графика на процесора. Не се лъжете да си взимате видео-карти от рода на GT 1030, в това няма никакъв смисъл, просто си карайте с Ryzen 3 2200G и като съберете пари си вземете някаква нормална видеокарта.

 

Но ако имате бюджет към 1000лв, тогава РС-то, което ще сглобим днес е за вас. То включва, както казах Core i3 9100F. Отново това е от новите F процесори без Intel HD графика. След като така и така ще слагаме мощна видео карта няма смисъл да даваме пари за вградена графика на процесора. Виждате новия i3 9100F е по-евтин от стария 8100 с близо 60лв.

 

И така започваме с разопаковане на нашата дънна платка. Това е Asus Prime H310M – R. 

 

 

 

 

Логично за нашият билд сме избрали малко евтино дъно.

Поставям процесора в сокета. Нищо сложно до  тук.

 

 

 

 

Монтирам и оперативната памет. Една плочка от 8GB DDR4 RAM на производителя Team Group Elite, работеща на 2400 Mhz.

 

 

 

 

 

 

 

Поставям я в слот А1, което според упътването е вторият слот откъм процесора.

Инсталирам идващото в комплекта охлаждане, като натисна пластмасовите щифтове два по два на кръст.

 

 

 

 

 

Придържам си отдолу дънната платка, за да не я огъвам излишно.

Време е да разгледаме кутията. Това е Makki модел 8801BR. 

 

 

 

 

В сайта на Йон Компютърс същия модел може да се срещне и под наименованието Estillo 8801, но става дума за един и същ продукт.

Първо и задължително слагаме задната пластина, за да не забравим.

 

 

 

 

След това преди да продължим с инсталацията на дъното, е време да обърнем внимание на захранването - TrendSonic TS Eco Gaming Beast 600W. 

 

 

 

 

Сега вече е ред да поставим дъното на мястото му.

 

 

 

 

След като сме напаснали всичко завинтвам общо шестте винтчета.

Поставям двата захранващи кабела. 

 

 

 

 

Ред е на кабелите от предния панел на кутията.

 

 

 

 

 

 

 

Както виждате кутията ни има от удобните шасита за хадр дискове.

Отзад ни остана една последна задача, да свържа молекса на предния вентилатор към захранването. 

 

 

 

 

Време е за тестов буут. Всичко изглежда работи нормално. 

 

 

 

 

Нашето ново РС изглежда чудесно с предния светещ в червен LED вентилатор.

 

 

 

 

Нашето ново РС изглежда чудесно с предния светещ в червен LED вентилатор.

 

 

 

 

И така хора, това беше моето предложение за бюджетно РС в средата на 2019г. Надявам се, че съм успял да ви помогна. А пък ако искате да продължавате да сте наясно с актуалните събития в света на хардуера, не пропускайте да следите редовно блогът на Ion Computres.

 

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Здравейте, хора, преди няколко седмици ви показах един доста интересен експеримент. Взех това употребявано офис РС, с про...
    Здравейте, хора, наскоро от Intel оповестиха какви ще бъдат спецификациите за новото 10-то поколение десктоп процесори на...
    Здравейте хора, на 12-ти май, тоест преди няколко дни беше световната премиера на новите бюджетни процесори от третата ге...
    Здравейте, хора, както знаете в нашия блог обичаме да разглеждаме най-различна периферия. И днес съм ви подготвил нещо на...
    Здравейте, хора, днешното видео ще бъде малко по-различно. В него ще разгледаме, ето този офис компютър втора употреба и...
    Здравейте, хора, днес съм ви подготвил да разгледаме пълен комплект периферия от станалия вече доста популярен производит...