|070020048|0886151184|[email protected]|[email protected]| viber/whatsapp 0882517522
Категории

0

Вижте всички статии

Колко добро е новото РС на разумна цена? (2019)

Колко добро е новото РС на разумна цена? (2019)

Здравейте, хора,

миналата седмица Ви показах в големи детайли как сглобих новото РС на Разумна цена. Определено това е най-мощното РС на разумна цена, което съм правил някога и включва процесорът Intel Core i5 9400F и видео картата Radeon RX 580 8GB.

 

 

 

 

 

И така да започнем с процесора  Intel Core i5 9400F. Същият, който използвах и при теста на видеокартите GTX 1650 и RX 570. Intel решиха да пуснат нов тип процесори завършващи на буквата F, специално предназначени за геймърски машини, които със сигурност имат външни видео карти. Всичките “F” процесори се отличават от останалите по това, че нямат вградена Intel HD графика. Това ги прави малко по-евтини.

На Cinebench R15 нашият шест ядрен процесор даде резултат от 944 точки на multi-core и 171 точки на single-core теста. 

 

 

 

 

 

Тези резултати са горе долу на същото ниво като на предишния процесор Core i5 8400, между двата няма особено голяма разлика.


 

При синтетичния тест Superposition се получиха доста впечатляващи резултати от 2558 точки на Extreme и 6006 точки на Hight.

 

 

 

 

 

 

Първата игра, която опитах беше Shadow of The Tomb Raider. На максимални настройки и при изключен Anti-aliasing бенчмаркът отчете 63 среден FPS и общо 9857 рендърнъти кадъра.

 

 

 

 

 

 

 

При 63 средни кадри за секунда, това означава, че на моменти кадрите спадат и под тази стойност, ето защо аз лично ако трябваше да играя тази игра на машината бих намалил някоя друга настройка, играта пак ще изглежда супер.


 

Не така стоят нещата, обаче при GTA V. Тук при максимални настройки и без Anti-Aliasing, получихме над 90 средни кадри за секунда за общо петте сцени. 

 

 

 

 

При бенчмарка на Far Cry V с настройки на Ultra получихме средни 72 кадъра за секунда при 65 минимални и 86 максимални. 

 

 

 

 

 

До тук това са наистина впечатляващи резултати за едно РС идващо на цена от около 1400лв.


 

Следващите няколко игри са важни E-sport заглавия и започваме разбира се с CS:GO. При максимални настройки получихме впечатляващите 229 средни кадри за секунда, на картата Nuke, при 157 минимални и 288 максимални кадри за секунда. Температурата на картата се държеше стабилно на 80°С.

 

 

 

 

При Fortnite с всички настройки на Epic имахме 76 средни кадри за секунда 43 минимални и 99 максимални. Играта изглеждаше и се чувстваше отлично с много добра гладкост при вървежа на графиката.

 

 

 

 

 

 

На Apex Legends резултатите изглеждаха дори още по-убедително с 92 средни кадри за секунда 48 минимални и 141 максимални. Графичните настройки на тази батъл роял игра бяха също сложени на максимум, като машината се справи отлично и в нито един момент не почувствах насичане.

 

 

 

 

При теста на Battlefiled V реших да съм смел и да сложа настройките на Ultra preset. Помните в предишните си тестове с RX 570 и GTX 1650 тествах играта на Medium, защото графиката ѝ по начало е много богата и много изискваща откъм машината. Сега обаче увереността ми в хардуера беше нараснала и решиха да тествам на максимални настройки. Резултатите, които получих бяха доста впечатляващи от 92 средни кадри за секунда, 84 минимални и 102 максимални.

 

 

 

 

 

Това е чудесен резултат, а също прави впечатление, че няма осезаема разлика между средните и минималните кадри за секунда, те са на почти едно и също ниво, което означава, че няма резки спадове, които могат да се усетят. Заслужава си да се отбележи, че температурата на картата на моменти достигаше до 85°С, което все още не е официалната точка на прегряване и донякъде предполагам, че е очаквано от по-мощните Radeon карти.


 

Накрая завършвам с батъл рояла Player Unknown’s Battlegorunds, също тестван на Ultra preset. Тук достигнахме до 82 средни кадри за секунда, 39 минимални и 109 максимални. 

 

 

 

 

 

И така хора, в миналата статия се запознахте с новото ми предложение за компютър на разумна цена в средата на 2019г, а днес видяхте колко добре той се справя с игрите. Говорейки си за цена, по принцип тази машина леко надвишава бюджета идвайки на около 1600лв. Но благодарение на специалния промокод AndroVlogRX580, който партньорите ми от Йон Компютърс направиха за тази конфигурация, РС-то може да бъде купено за около 1400лв, което е доста значителна разлика.


 

Надявам се, че тази статия ви харесва и е бил полезен за вас. Ако е така не забравяйте да следите редовно блога на Йон Компютърс, за да сте винаги добре информирани за новостите в хардуера и гейминга!

 

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Днес ще ви запозная с 8 полезни съвети за работа с компютъра, които със сигурност не искате да пропуснете.
    Днес ще ви покажа 10 уебсайта, различни от обичайните социални мрежи, които са по някакъв начин или полезни или забавни или и...
    Днешното видео е посветено на най-тайнствената и митична част от интернета - така наречената “Тъмна мрежа” или “Тъмен интернет...
    Когато през далечната 1985г. Microsoft Windows се появява за първи път, той представлява истинска революция за начина по който...
    Здравейте, хора и добре дошли в това видео, в което ще ви дам порция от полезни съвети и трикове, които ще улеснят и подобрят...
    Наскоро помогнах на нашата приятелка Дара да сглоби своето супер яко геймърско РС, с видеокартата RTX 4070 и процесора Intel C...