|0700 20048|sales@ioncomputers.bg|
Категории

0

Вижте всички статии

Геймърска мишка и клавиатура от Canyon

Здравейте, хора,

ако се интересувате от механична клавиатура и геймърска мишка с добър сензор и суичове на разумна цена, то днес имам още едно предложение за вас, този път идващо от Canyon. Нещо повече, партньорите ми от Йон Компютърс са решили да раздадат като награда за един от вас мишката, която ще разгледаме днес. Останете до края на видеото, където ще обясня за условията да я спечелите.


 

Започвам днешното ревю с мишката на Canyon “Despot” CND-SGM9. 

 

 

В първия момент, когато я извадих от кутията се почувствах леко объркан, тъй като тя не приличаше на това което се вижда на опаковката. Липсваше мини клавиатурата с дванадесет отделни бутона. Вместо това виждаме тези три продълговати плоскости. В комплекта обаче е налична и тази черна кутия, в която откриваме интересни неща. 

 

 

 

 

Имаме два различни комплекта бутони. Шест по-широки и ако не са ви достатъчни - дванадесет съвсем малки бутончета. 

 

 

 

 

Те могат да бъдат инсталирани на мястото на трите продълговати плоскости, които първоначално си помислих, че също са бутони, но се оказа, че не могат да се натискат. Инсталацията става като натиснете ето този слайдер, който позволява плоскостите да бъдат освободени.

 

 

 

 

Виждате как лесно се подреждат бутончетата. 

 

 

 

 

Може да видите как изглежда мишката с шестте големи бутона, а ето как изглежда и с дванадесетте по-малки.

 

 

 

 

 

Прави ми впечатление, че както сме виждали и при други подобни модели клавишчетата са със срещуположни наклони едни спрямо други, което ги прави по-лесно отличими, дори само при напипване, без да трябва да гледате какво натискате всеки път.  

Бихте могли дори да направите комбинация като един ред например ви е с малки бутони и друг с големи. 

 

 

 

 

 

Като цяло Despot CND-SGM9 се води MMO мишка, тоест предназначена за играчите на Masive Multiplayer игри от типа на World of Warcraft. За това е и този страничен панел с необичайно голям брой бутони. Но като изключим тази особеност, която вие по избор може да премахнете или да оставите, мишката на Canyon може да бъде доста добра геймъркса мишка с всякакво предназначение. Тя е оборудвана с Pixart 33 PMW 3325 сензор, който е един добър геймърски сензор работещ в диапазона от 200 до 10 000 dpi. За тези от вас, които се чувстват объркани Pixart наскоро закупиха Avago, така че това е един Avago оптичен сензор на практика. Това ще осигури добра прецизност в игрите, в които наистина се налага като шутърите от първо лице, например популярната CS:GO. За да съм сигурен в това, което говоря, направих тест на мишката играейки CS:GO и чертаейки прави линии и спирали с мишката. Мога да потвърдя, че оптичния сензор се справи отлично както с гейминга така и с фините движения във Photoshop. Формата на мишката също така поне за мен е удобна, дава ми добър захват, което е предпоставка самите ми движения да са по-уверени и прецизни.


 

И тук ще кажа нещо, което винаги съм мислил реално, за да разберете дали една геймърска мишка е добра за вас или не, най-важното е, дали ще ви бъде удобна. Хубаво е, че технологиите напредват, и че вече дори някои от по-бюджетните мишки имат хубави сензори, по този начин основното, което остава да се гледа е именно формата и удобството на мишката. В случая лично на мен Canyon Despot ми беше много удобна. Аз не играя игри, в които да се ползват дванадесет бутона на мишката, така че нямам представа до колко това би било удобно.

Canyon правят още по-сериозна заявка за качество с включените Omron суичове с гарантирани 10 милиона клика живот.


 

В спецификациите на мишката е заявено, че времето ѝ за реакция е една милисекунда, което разбира се е много добре. Често пъти, когато правя ревю на периферия, някои от вас ме питат, ама защо не спомена какво е времето за реакция – ами, защото за повечето продукти това не е обявено и аз няма откъде да взема тази информация и няма как сам да я измеря. Но в случая от Canyon са се похвалили, че времето им за реакция е една милисекунда, което е добре. Полинг рейта може да се настрои от стандартните 125, та чак до 1000Hz предполагам, за да се постигне това бързо време за реакция.


 

Няколко думи за външния вид и ергономията на мишката. Веднага прави впечатление LED подсветката. 

 

 

 

 

Имаме светещо лого и тази арка отзад. Цвета се сменя при промяна на режима на чувствителност чрез бутоните + и - над скрола. 

 

 

 

 

 

С помощта на специалния софтуер обаче можем да зададем какви точно цветове да светят при какви степени на DPI. Мишката е относително голяма и добре изпълва шепата ми, което я прави удобна. Имаме уширение за по-добър захват с палеца от ляво и гумирана повърхност от дясно. Отгоре повърхността е матова и също способства добрия захват.

  

Освен сменяемите бутони в комплекта разполагаме и с още нещо, което да послужи за физическа модификация на мишката. 

 

 

 

 

Това са четири тежести от по пет грама, които в случай че желаете можете да поставите ето тук в този специален държач, който после влиза в мишката. 

 

 

 

 

По този начин фино може да регулирате теглото според собствените си предпочитания.

 

 

 

 

Мишката, както и клавиатурата, която ще разгледаме ей сега имат здрави кабели с оплетена обшивка издържана в черно и оранжево, каквито са разпознаваемите цветове на марката Canyon. 

 

 

 

 

 

И така, нека изместим нашето внимание към клавиатурата Canyon Hazard. Също като клавиатурата на Marvo, която разгледахме миналата седмица, тази е механична с изнесени бутони над основното, шаси което е изградено от метална плоскост.  

 

 

 

Клавиатурата има LED подсветка, където всеки ред свети с определен цвят. Това дава възможност за няколко светлинни режима, които се сменят с бутоните FN и Inseert и FN и Home. Режимите са дишащ, такъв при който натисканото копче угасва, режим, при който само натиснатите копчета се включват и няколко разновидности на реагиращ режим. Отделно с натискане на бутоните FN и цифрите от едно до девет се включват специални комбинации, при което светят само клавишите използвани в различни игри.


 

И тук, като при много други геймърски клавиатури имате възможност за заключване на Windows бутона, за да не ви се минимизира играта при инцидентно натискане, а също така имаме и анти-гоустинг функция, така че да не изпитвате затруднения при натискане на много бутони едновременно.


 

Самите бутони са с механични суичове, за които се  твърди, че издържат цели шейсет милиона натискания.

 

 

 

 

 

Механичните суичове наподобяват оригиналните сини суичове на Chery MX, както като визия така и като звук при кликането.

 

Наистина доста шумничка клавиатура, но пък мен точно това ми харесва. 

 

 

 

 

 

В комплекта влиза още и тази щипчица за вадене на горните части на бутоните с цел почистване на клавиатурата.


 

Отдолу имаме гумирани крачета, но пък повдигащите се крачета макар и да изглеждат солидни нямат гумирани краища.

 

 

 

 

 

За разлика от мишката клавиатурата няма никакъв софтуер, който да идва с нея. Това едновременно ме учуди и ми хареса, тъй като не изгарям от желание да инсталирам отделна програма за всяка част от периферията ми. Всички функции на клавиатурата се управляват изцяло от нея.

Цялостно впечатленията ми от геймърската периферия на Canyon, която разгледах днес са положителни. И двете са удобни с добри геймърски характеристики и красиви. Какво повече ни трябва. Може би единствено да коментираме цената. Canyon Hazard CND-SK86 идва на цена от 79лв., което я прави една от най-евтините пълноразмерни механични клавиатури на пазара. 

 

 

 

 

 

 

За тази цена получаваме механични суичове, анти-гоустинг ефект и красива LED подсветка с множество режими, макар че не е истинско RGB, защото отделните редове от клавиши могат да светят с точно определен цвят.


 

Мишката идва на почти същата цена от 74 лв., което вече я отдалечава от бюджетния клас и я поставя по-скоро в средния, поне за стандартите на България. Тя е доста специфичен продукт и ви я препоръчвам, ако наистина играете такъв тип игри, които изискват множество контроли на мишката. Щеше да е добре ако при премахване на малките бутони, оставайки само с трите най-големи те можеха да се използват, но за съжаление това не е така. Като изключим този малък недостатък мишката е изключително удобна и с прецизен сензор и освен всичко друго изглежда превъзходно.

  

Ами хора, това беше ревюто ми на периферията от Canyon. Както ви обещах в началото моите партньори от Йон Компютърс подарят тази мишка на един от вас. За да се включите в томболата трябва да последвате Йон Компютърс в Инстаграм, да напишете коментар под поста с томболата и да тагнете двама ваши приятели. Пожелавам успех на всички и не забравяйте, ако искате да останете в течение на новостите в областта на хардуера и периферията, посещавайте редовно блогът на Йон Компютърс.

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

???? INSTAGRAM GIVEAWAY ???? Искаме да зарадваме някой от нашите верни фенове и по този повод ще подарим на един от вас геймърска мишка Canyon Despot CND - SGM9. А условията за участие са следните: ✔️ Последвайте страницата ни в Инстаграм https://www.instagram.com/ioncomputers.bg/ ✔️ Тагнете поне двама ваши приятели в коментарите под този пост! Победителят ще бъде изтеглен на 17.05.2019 г. от 14:00 часа в магазина на Йон Компютърс. До тогава можете да участвате с неограничен брой коментари. Успех на всички!

A post shared by Ion computers Ltd. (@ioncomputers.bg) on

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Днешната статия ще бъде доста специална, защото няма да бъде просто ревю на слушалки.
    Ако днес трябваше да си купя геимърски монитор, без да дам цяло състояние, сериозно бих се замислил за двата монитора на Acer,...
    Най-добрия начин да подобрим външния вид на компютърната си конфигураця е като заменим остарялата кутия с нещо по-свежо. ...
    Здравейте, хора, днес ще поговоря за една много съществена част от създаването на нов РС, а именно избора на кутия.
    Днешната статия ще е малко по-различна, ще направя ревю на ето този интересен продукт това е преносимият проектор Benq GV1.
    Преди да видим игрите, искам да тестваме процесора и да разберем, колко силно е това ново поколение на Ryzen. Пускам първо мул...