|0700 20048|[email protected]|
Категории

0

PBA_Button
cougar_multibaner
Продукти Asrock
Razer_Button
Вижте всички статии

Периферия Marvo

Здравейте хора,

отдавна не сме правили сериозно ревю на геймърска периферия. Днес партньорите ми от Йон компютърс ми предоставиха цял комплект от един нов производител, който не бях срещал до сега - Marvo. Тук имаме относително бюджетни геймърски мишка, клавиатура и слушалки. Сега ще ги разгледаме, ще видим каква е цената им и какво предлагат.

 

 

 

 

Започвам с мишката. Тя е може би най-важното пособие за геймъра, тъй като от нея зависи прецизността в повечето игри.

 

 

Знаете, че скъпите маркови геймърски мишки могат да достигнат цени от по няколко стотин лева. Тази мишка Marvo Scorpion G950 струва само около 40лв. и нека видим какво предлага за тези пари. Включвайки мишката веднага ни хваща окото RGB подсветката. Всичките устройства, които ще разгледам днес, дори и слушалките са RGB, което е много хубаво, ако искате светеща периферия без да давате тонове пари за това. Мишката на пръв поглед има доста класически дизайн, издържана е в черно и сиво, като горната сива повърхност има лек металически отблясък. Корпусът е изцяло от пластмаса и нямаме никакви гумирани повърхности, както е това при някои по-скъпи мишки. Виждате RGB арките от двете страни, светят също така логото и скрола на мишката.

 

 

 

 

Като бутони имаме основни предни клавиши, които са с гаранция 10 милиона клика, два странични бутона поставени, така че да са относително удобни за натискане. Отгоре имаме два малки бутона за увеличаване и намаляване на DPI настройката, която може да бъде от 800 до 4000, като имаме общо шест степени. 

 

 

 

 

Те по подразбиране са тези които виждате тук и могат да се сменят от бутоните, дори без да инсталирате специалния софтуер, но чрез софтуера може да ги промените, ако желаете. Но нека завършим с външните характеристики на мишката, в кутията изненадващо открих и това пликче с допълнителни странични панелчета.

 

 

 

 

Можете да ги сложите и тогава мишката става по-обемиста и с удобна подложка на палеца. Определено харесвам тази хрумка, защото по този начин имате възможност да си нагласите мишката, така че да ви е удобна.

 

 

 

 

Мишката, също както и клавиатурата, която ще разгледаме след малко имат оплетена обшивка на кабела, което ми направи добро впечатление. 

Отдолу се намира нашия Avago 3050 оптичен сензор.

 

 

Това само по себе си е гаранция за качество на сензора, макар че 3050 не е върховия модел на Avago все пак за бюджета си е доста добре. Проведох тест с мишката, чертане на права линия и спирала във фотошоп и игра на CS:GO. Нямам никакви оплаквания за начина, по който сензорът се представя, можех напълно уверено да контролирам курсора, както и движенията си в играта.


Като цяло мишката е удобна, евтина и с добър сензор. Харесва ми външния ѝ вид макар, че липсват гумирани повърхности и възможност да сменяме режимите на светене от самата мишка.

 

 

 

 

Нека сега обърнем внимание на най-скъпата час от периферията, която ще разгледаме днес. Това е нашата механична клавиатура Marvo Scorpion KG935. Тя идва на цена от 99лв., но предлага истински механични суиючове.

 

 

Дизайнът е с изнесени отгоре бутони върху плоска метална повърхност. Металната плоскост придава и относително голяма тежест на клавиатурата, която стабилно застава на бюрото.

 

 

 

 

Харесва ми хромираната лайсна по цялата обиколка на корпуса. Имаме RGB подсветка с 14 различни ефекта, които могат да се сменят като натиснем бутона FN и Insert. Някои от ефектите, като “Reaction” например, са доста интересни и сме ги срещали при някои от най-скъпите модели, на които съм правил ревю. 

 

 

 

 

Тук долу върху стрелките имаме символи за светлина. С помощта на бутона FN и стрелките нагоре и надолу контролираме яркостта на подсветката, а с FN и наляво-надясно - контролираме скоростта на ефекта.


 

С бутона FN и DEL можем да изберем, дали ефекта да се прилага за един цвят или за целия спектър.

 

 

 

 

При тази геймърска клавиатура ми харесва, че изобщо не е необходимо да инсталираме софтуера, за да можем да избираме различните режими на светене.

 

 

 

 

 

Всъщност можем да си спестим инсталацията на софтуера, освен ако не искаме да задаваме определени макроси. В този случай също можем да си запазим няколко различни профила.

Отдолу клавиатурата има стабилни гумирани крачета. 

 

 

 

 

Нямаме отвори за оттичане на течност в случай, че залеем клавиатурата. Самият дизайн е такъв, че да не позволява лесно задържане на прах и мръсотия между бутоните.

 


Явно единият инструмент е за вадене на бутоните, а другия за суичовете. Все пак предпочетох да не рискувам и да не се опитвам да ги вадя без необходимост.


 

Самите суичове са представени в описанието като “сини суичове”. Това само по себе си нищо не означава. Вероятно се има предвид, че суичовете наподобяват Chery MX сините суичове. Chery MX, както знаем, е най-известната компания производител на геймърски суичове за клавиатура и нейните продукти с различни цветове са се превърнали в нещо като стандарт за индустрията.

 

Точно както може да се очаква от едни сини суичове, те са доста шумни и щракат особено звучно.

 

 

 

 

Имат много хубава физическа обратна връзка, тоест имате ясно открояване на момента, в който бутона е натиснат и се е активирал.

Като цяло това мен лично много ме кефи, доставя ми удоволствие да си щракам по клавишите, но разбира се идва със своите недостатъци. Клавиатурата не е подходяща за офис среда, където ще надуете главата на колегите си, но нека сме честни никой не би си избрал такава клавиатура за офиса така или иначе. Но пък ако искате да се пошегувате с колегите си, може някой път да я занесете в офиса, колкото да видите как ще реагират, докато вдъхновено отговаряте на имейли или пишете някакъв друг служебен документ.


 

Както можем да очакваме от една механична клавиатура, KG935 има сто процентов анти-гоустинг на всички бутони.

 

 

Това означава, че независимо колко бутона ви се наложи да натиснете едновременно в някоя игра, те всичките ще бъдат отчетени по отделно.

 

 


 

И накрая дойде време за слушалките Marvo Scorpion HG9046. Трябва да призная, че имат интересен нестандартен дизайн. Формата на наушниците е заоблени правоъгълници. От лицевата им част имат плексигласово прозорче, през което се виждат трите отделни говорителя осветени от RGB LED подсветка.

 

 

 

Във всяка една слушалка имаме един 40мм и два 30мм говорителя, които спомагат за получаването на истински 7,1 канален съраунд саунд.

 

 

 

 

 

Както всички 7,1 канални слушалки и тези не правят изключение и са USB. Тоест тука нямаме жакове не можем да ползваме по друг начин слушалките, освен като ги свържем към USB-то на компютъра. На самия кабел имаме контролер за увеличаване и намаляване на звука. Нямаме други функции на него, като например мютване на микрофона.


 

Самата конструкция е метална и имаме пружинираща диадема, която се само наглася, така че да ви е по мярка. Това прави слушалките удобни и лесни за нагласяне, а също и е по-малък шанса нещо да се счупи. 

 

 

 

 

 

Наушниците са кожени, меки и удобни. Достатъчно големи са, за да обхванат изцяло ушите ми и имат добър нойз канселинг. Говорителите имат стандартния обхват на звука от 20Hz до 20Khz.


 

Слушалките имат собствена саунд карта. С помощта на специални софтуер може да се вживеете в ролята на звуков инженер и да се опитате да постигнете по-добър звук за различни приложения. 

 

 

 

 

Имате и доста присети в еквалайзера с настройки според стила музика.  Аз лично останах доволен от дефолт настройката на звука.


 

Накрая нека кажем няколко думи и за микрофона. Той е гъвкав, не може да се маха или прибира, което донякъде е разбираемо, защото това са USB слушалки, които така или иначе няма да ползвате навън.

 

 

 

 

 

Като цяло качеството на микрофона не е лошо, но се чува един лек фонов шум.

 

 


И накрая е редно да кажа цялостното ми впечатление от продуктите на Marvo - един производител, с който се сблъсквам за първи път. Като цяло смятам, че с добро качество за цената си. Имаме добър оптичен сензор на мишката, истинска механична клавиатура, 7,1 канален звук и всичко това съчетано с RGB различни цветови ефекти, удобна за използване форма. Наистина се изкефих на допълнителния комплект сини суичове, които дойдоха с клавиатурата, това ми позволи да ви покажа по-добре как точно изглеждат.

 

Разбира се нещата, които са спестени, за да се постигне тази цена, мишката няма гумирани повърхности,  микрофона на слушалките можеше да е и по-добре, и не че е толкова важно, но щеше да е добре да има интегриран софтуер за всичките  продукти. Защото в момента, ако притежавате мишка, клавиатура и слушалки на тази марка, трябва да инсталирате за всяко едно от тях по една съвсем отделна програма.


 

И така хора това беше моето ревю на слушалките, механичната клавиатура и геймърската оптична мишка от производителя Marvo.  Ако искате да сте осведомени за най-новата и изгодна периферия не пропускайте да следите блогът на Йон Компютърс.

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Здравейте, хора, последните седмици говорихме доста за хардуер и за компютърни конфигурации и в скоро време предстои да се вър...
    Здравейте, хора, преди няколко седмици ви показах един доста интересен експеримент. Взех това употребявано офис РС, с про...
    Здравейте, хора, наскоро от Intel оповестиха какви ще бъдат спецификациите за новото 10-то поколение десктоп процесори на...
    Здравейте хора, на 12-ти май, тоест преди няколко дни беше световната премиера на новите бюджетни процесори от третата ге...
    Здравейте, хора, както знаете в нашия блог обичаме да разглеждаме най-различна периферия. И днес съм ви подготвил нещо на...
    Здравейте, хора, днешното видео ще бъде малко по-различно. В него ще разгледаме, ето този офис компютър втора употреба и...