|0700 20048|sales@ioncomputers.bg|
Категории

0

Вижте всички статии

Ревю на Radeon 7

Здравейте, хора и добре дошли в тази специална статия, в която ще ви покажа най-новата видео карта на AMD - Radeon VII.

 

 

 

 

Това, което имаме тук е специалният ревюърски пакет на AMD Radeon 7. Вътре в огромната кутия откриваме самата видеокарта, която има сребрист металически цвят и три вентилатора.

 

 

 

 

 

Повдигайки за първи път картата усещам, че корпусът й е направен от метал, а не пластмаса, както повечето видео карти, с които съм имал работа. Другият масивен и тежък предмет в кутията е стъклена поставка, която е брандирана с надпис Radeon 7 и дори има един RGB диод.

 

Първите неща, които ми правят впечатление след отварянето на видеокартата са двете осем пинови букси за захранване.

 

 

 

 

 

Както разбрах от спецификациите, картата изисква 300 вата захранване, което не е малко. Логично при такава мощност е заложено и на сериозно охлаждане.


 

Radeon 7 e прекият наследник на предишният флагман Radeon Vega 64. Тя идваше с охлаждане от тип блоуър, но тук имаме троен вентилатор

 

 

 

 

Нека кажем няколко думи за спецификациите на новата видео карта и да я съпоставим с нейния предшественик Vega 64. Какво е променено?

 

 

 

 

Това е второ поколение Vega архитектура, която е направена по 7нм технология в сравнение с предишната 14nm. В следствие на по-ефективната и подобрена архитектура, базовата и буустовата честота са значително повишени от предното поколение.

 

 

 

 

Някои неща обаче са претърпели редуциране, като например броя на изчислителните единици е намален от 64 на 60 и броя на поточните процесори от 4096 на 3840.

 

 

 

 

 

С цел по-голяма ефективност е удвоен и броят на температурните сензори в картата, като те вече са 64. Тази нова система за момента, като че ли не се отчита от софтуерите, които ползвах, тъй че нито при Unigine Superposition, нито при MSI Afterburner получих каквито и да е данни за температурата на картата. Вероятно това ще се оправи при бъдещи ъпдейти.


 

Може би това, с което новата карта най-много впечатлява и излиза като абсолютен фаворит не само сред AMD предшествениците си, но и сред конкуренцията от Nvidia това е количеството видео памет, което е удвоено и е вече 16 GB. 

 

 

 

 

Нещо повече удвоена е и скоростта на трансфер на паметта, като тя вече е един терабайт, което е абсолютно безпрецедентно.

Новата карта на AMD обаче има една очевидна липса, която няма как да пропуснем, а именно отсъства поддръжката на Real Time Ray Tracing технологията. Така че ако сте се надявали да видите алтернатива на настоящите RTX карти на Nvidia тук ще се наложи да почакате още.


 

Но стига приказки, нека видим как се справи тази карта в реалните тестове с игри и бенчмаркове. За целта, разбира се, ми беше необходима цяла конфигурация. И тестовата машина, която използвах беше на базата на последното РС, което сглобих. Същото, на което тествах RTX 2060 и се учех да овърклоквам. 

 

 

 

 

 

Само, че за да няма никакво съмнение за ботълнек и да сме сигурни, че картата ще се представи на максимум, смених процесора и вместо Core i5 9600K, поставих Core i7 8700K. Един наистина страшен процесор.

 

Традиционно започвам теста си с бенчмарка Unigine Superposition. Тук на Extreme получих резултат от 5484 точки, а на high 12 513 точки. 

 

 

 

 

 

 

 

Както вече отбелязвах няма никакви данни за температурата на картата.

 

Следващият тест е едно от най-новите заглавия Apex Legends, като за първи път включвам тази игра в инструментариума ми за оценяване на хардуер. Тази нова Battle Royal игра от Electronic Arts има доста красива и добре оптимизирана графика.

 

 

 

 

За съжаление било, защото играта е съвсем нова, било заради новата видеокарта, MSI Afterburner отказа да ми засече среден FPS. И освен това както може да се забележи от видеото играта е локната на максимум 144 FPS. Опитах се да оправя това от опциите, но не можах. Така или иначе кадрите за секунда през по-голямата част от времето варираха между 100 и 140 при максимални настройки, което разбира се е супер. Продължаваме нататък с Far Cry V.

 

 

 

 

Тук при настройки на Ultra preset получих 117 среден FPS при 90 минимален и 158 максимален. Няма как да минем и без бенчмаркът на Кака Лара Крофт.


 

 

 

Отново всичко на максимум с изключен Anti - aliasing. Изкарахме  120 средни кадри за секунда при общо 18 699 рендърнати кадъра.


 

Следващата игра, която тествах е CS:GO. При предишното ми видео за RTX 2060 някои от вас хора, ме упрекнаха, че тествам толкова лека игра на силни карти и аз ви разбирам, но и вие разберете, че ако не тествам CS:GO много повече хора ще се оплачат защо не съм го тествал. Тъй че независимо дали на някои от вас им се вижда смислено или не аз съм длъжен да тествам тази игра и го направих получавайки астрономическите 260 средни кадри за секунда, при 186 минимални и 290 максимални на максимални настройки естествено. 

 

 

 

 

При Overwatch при настройки на Epic preset получих подобни резултати. 

 

 

 

 

 

188 средни кадри за секунда при 129 минимални и 292 максимални.


 

Не може да минем и без една от най-популярните игри Fortnite. 

 

 

 

 

Тук при всичко на Ultra получих 159 среден FPS при 112 минимален и 193 максимален FPS.


 

С голямо удоволствие разцъках и новата Battlefield 5.

 

 

 

 

На Ultra настройки естествено без Ray Tracing, получих 136 среден FPS при минимален 100 и максимума удари лимита от 200. И тук в настройките имаше поставен лимит от максимум 200 кадъра за секунда, който не успях да премахна. Така че това е положението.


 

Направих няколко игри и на класическия Battle Royal - PUBG.

 

 

 

 

Средните кадри за секунда бяха 111 при 65 минимални и 192 максимални кадри за секунда.


 

И накрая пуснах и бенчмаркът на GTA V.

 

 

 

 

 

Макар, че трябваше да изчакам едни 85 гигабайта да се свалят само, за да пусна две минутен бенчмарк, направих го заради вас хора. И ето това са средните резултати за общо петте сцени. Виждаме в повечето случаи са над 130 fps, като достигат до 170.


 

И сега, въпреки че това видео е посветено на новата видео карта  Radeon 7, знам че много от вас се интересуват да разберат колко добре се справи нашият процесор Core i7 8700K. Този специално е последният i7 процесор с хайпертрединг. Притежава шест физически и дванадесет логически ядра. Работи на 3,7 базова и 4,7 GHz буустова честота.

 

 

 

 

 

Пуснах му един тест на Cinebenc на фабрични настройки, не съм се опитвал да го овърклоквам. Резултатите бяха 1432 точки на мултикор и 208 точки на сингълкор пърформънс.


 

И така хора, това беше моето видео, в което разгледах и тествах новата видео карта от AMD - Radeon 7. Картата скоро ще бъде налична  при партньорите ми от Йон Компютърс в изпълнение на различни производители. Това, което днес разгледахме още веднъж ще кажа беше референтната карта изпратена ни от АМД.

А ако искате да продължите да се информирате за новотстите в света на компютърния хардуер, не забравяйте да следите редовно блогът на Йон Компютърс.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Здравейте, хора, днес ще поговоря за една много съществена част от създаването на нов РС, а именно избора на кутия.
    Днешната статия ще е малко по-различна, ще направя ревю на ето този интересен продукт това е преносимият проектор Benq GV1.
    Преди да видим игрите, искам да тестваме процесора и да разберем, колко силно е това ново поколение на Ryzen. Пускам първо мул...
    Днес обаче ще стигнем до “дъното” на нещата и ще отговорим на въпроса какво трябва да знаем, когато си избираме дънна платка?...
    Здравейте, хора, нямам търпение да ви покажа как сглобих днешната конфигурация. Тя е много специална, защото в нея за първи...
    Колко добри са новите процесори Ryzen 3400G и 3200G?