|070020048|0886151184|[email protected]|[email protected]| viber/whatsapp 0882517522
Категории

0

Вижте всички статии

Тестване на RTX 2060 заедно с процесор Core i5 9600K

Тестване на RTX 2060 заедно с процесор Core i5 9600K

 

Тестване на RTX 2060 заедно с процесор Core i5 9600K


Здравейте хора,

миналата седмица сглобих конфигурация с новата  видеокарта Asus RTX 2060 6GB, както също и новия процесор на Intel - Core i5 9600K, който беше „замръзен“ от перфектното водно охлаждане на Cooler Master MasterLiquid Lite ML240L с RGB подсветка на вентилаторите, синхронизирани с RGB-то на Cooler Master MasterBox K500  геймърска кутия от контролер на същата марка, което допринася до пълен естетически цветен синхрон и завършеност на компонентите в тази компютърна система. Повече подробности за хардуера и за това как беше сглобена тази прекрасна конфигурация може да прочетете в предишната статия, ако случайно сте пропуснали.  Днес обаче целта ни е да разберем, колко добре ще се представи тази машина на игрите и бенчмарковете.

Започваме разбира се с тест само на процесора чрез Cinebench.

RTX 2060 benchmark

Получиха се много впечатляващи резултати от 957 точки за мултикор и 202 точки за сингъкор пърформънс. Любопитно е да се отбележи, че когато тествах предишната конфигурация, тя беше със същия процесор, но различно дъно и RAM се получиха малко по-различни резултати. Тогава на multi-core получихме 1058 точки, което е повече, но пък на single-core имахме 196, което е по-малко.

Това, което главно ни интересува днес, е новата видео карта и колко са добри графичните ѝ възможности. За целта първо прибягваме до бенчмаркът Unigine Superposition. Проведох два теста първо на Extreme настройки и там получих страхотните 4656 точки.

RTX 2060 benchmark

 

След това реших да опитам на по-леката настройка - High и там достигнахме почти единадесет хиляди точки. 

 

RTX 2060 benchmark

 

Интересно е че температурата на картата на Асус, която работеше в OC мод не надвиши 68°С.

Сега, ще прередя всичките обичайни игри, на които тествам конфигурацията и ще започна веднага с може би най-важния тест, а именно играта Battlefield V. От наличните ми игри няма друга, с която да тествам Ray Tracing технологията. Специално гледах и Shadow of the Tomb Raider, но явно там още не е въведена. Така че време е да разцъкаме малко новия Battlefield. 

RTX 2060 benchmark Battlefield V

 

Честно казано останах приятно изненадан при първия тест, когато сложих настройките на Ultra присет с включен Ray Tracing. Играейки на резолюция Full HD, получих среден FPS от 68, минимални кадри 51 и максимални кадри 103. 

RTX 2060 benchmark Battlefield V RTX-ON Ultra

 

Освен цифрите, искам да кажа личното си впечатление, че играта се държа изключително стабилно. На тези супер високи настройки изглеждаше прекрасно и нито за момент не почувствах, че машината по някакъв начин ми пречи да играя по най-добрия начин. Тъй че според мен играта съвсем спокойно може да се остави на тези настройки. Все пак обаче реших да направя и още един тест, този път без Ray Tracing, но иначе отново на Ultra присет. Естествено този път се получиха още по-високи резултати. Средните кадри за секунда бяха 114, минималните 60, а максималните 159. 

RTX 2060 benchmark Battlefield V RTX-OFF Ultra

 

Въпреки, че все още няма включен Ray Tracing, кака Лара Крофт намери място в днешния списък с игри, които тествах.

 

RTX 2060 benchmark Shadow of the Tomb Raider

 

Пуснах бенчмаркът на най-високия присет с изключен Anti-Alisasing и получихме доста добри резултати от 98 среден FPS при общо 15 118 рендърнати кадри. Доста сериозна в графично отношение игра е и вече добре познатата Far Cry V. Пуснах бенчмарка при настройки сложени на Ultra присет. Нашата видео карта се справи много добре изяждайки бенчмаркът със сто и три средни кадъра за секунда, 83 минимални и 123 максимални.

RTX 2060 benchmark Shadow of the Tomb Rider

 

Продължаваме нататък с някои E-спорт заглавия, първо от които е естествено CS:GO. Тестът, както винаги е на картата Nuke. На максимални настройки достигнахме 242 среден FPS, 149 минимален и 289 максимален. 

RTX 2060 benchmark CS:GO

 

 

Понеже тествах използвайки MSI Аfterburner имам представа и за температурата на процесора по време на игра. Това е интересно, понеже нали сме с водно охлаждане и да видим колко добре се представя. И така при CS:GO температурата на CPU-то не надвиши 37 градуса. Видео картата пък се държа в рамките на около 61°С.

След класиката CS:GO е време за  Overwatch. Графиката е на Epic присет. Тук имахме средни кадри за секунда от 192 при 146 минимални и 248 максимални.

RTX 2060 benchmark Overwatch

 

 

Интересно е да се отбележи, че този път процесорът се натовари на 85% и достигна до максимум от 39-40°С. Наистина водното охлаждане на Cooler Master се справя доста впечатляващо държейки нашия процесор толкова хладен. Видео картата пък се държеше на обичайните си и също доста ниски 61°С.

И накрая е време да видим как се справи нашата машина и на Fortnite. Теста беше проведен на Epic настройки и имахме средни 132 кадъра за секунда при 87 минимални и 182 максимални.

RTX 2060 benchmark Fortnite

 

 

Натоварването на процесора беше около 50%, при което температурата не надвиши 37-38°С.  Видео картата ни се натоварваше значително повече достигайки 81-95%, а понякога дори повече и държейки температура от 67°С.


 

В заключение мога да кажа, че съм доста доволен от няколко неща. Естествено от представянето на тази геймърска машина при игрите и тестовете и особено на видео картата ни, която се справи по-добре от моите лични очаквания. Особено добро впечатление ми направи играта Battlefield V. Тя се оказа доста стабилна и добре оптимизирана игра, защото при тази невероятна графика с изключен Ray Tracing успя да изкара повече FPS от Shadow of the Tomb Raider без Anti-Aliasing. А даже като среден FPS е с двадесетина кадъра зад Fortnite.

 

И накрая, но не и по значение хареса ми колко добре се справи водното охлаждане на Cooler Master. При цялото това високо натоварване, процесорът ни не качи повече от 40°C, което означава, че когато в някое от предстоящите видеа опитам да овърклокна процесора, имаме доста накъде да се качваме.

 

Надявам се, че днешният тест е бил интересен и полезен за вас. А пък ако искате да продължите да се информирате за всичко по-важно в света на игрите и хардуера, не пропускайте да следите блогът на Йон Компютърс.

 

 

 

 

 

 

Конфигурацията можете да видите на следния линк:

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Днес ще ви запозная с 8 полезни съвети за работа с компютъра, които със сигурност не искате да пропуснете.
    Днес ще ви покажа 10 уебсайта, различни от обичайните социални мрежи, които са по някакъв начин или полезни или забавни или и...
    Днешното видео е посветено на най-тайнствената и митична част от интернета - така наречената “Тъмна мрежа” или “Тъмен интернет...
    Когато през далечната 1985г. Microsoft Windows се появява за първи път, той представлява истинска революция за начина по който...
    Здравейте, хора и добре дошли в това видео, в което ще ви дам порция от полезни съвети и трикове, които ще улеснят и подобрят...
    Наскоро помогнах на нашата приятелка Дара да сглоби своето супер яко геймърско РС, с видеокартата RTX 4070 и процесора Intel C...