|0700 20048|sales@ioncomputers.bg|
Категории

0

Вижте всички статии

Геймърско РС с бюджет 1100 лв

Здравейте, хора,

миналата седмица ви пуснах анкета в канала ми с въпроса какъв да бъде следващият компютър, който да направя за вас и като възможни отговори бях сложил различни бюджети от 1000 до 2000лв. В анкетата взеха участие около 1 800 потребителя, което много ме зарадва.

 

 

 

 

Фаворит беше първият вариант - РС с бюджет от 1000-1100лв, което да си кажа право леко ме учуди, тъй като точно предишното видео което направих, това с Athlon 200GE и видеокартата 1050 3GB беше с бюджет 1000лв. Но аз реших да се съобразя с тези близо 60% от гласувалите и да видя как мога да направя по-добра геймърска конфигурация, увеличавайки бюджета само със стотина лева.

 

Много от вас също така писаха в коментарите, че желаят геймърско РС за дори по-малко от 1000лв. Ето защо с партньорите ми от Йон Компютърс решихме да предприемем същата стратегия, като при миналото РС и то да се продава във вариант с и без видеокарта. Наистина хора, няма как да очаквате РС за доста под 1000лв да е с отделна видеокарта. Процесорът, на който съм се спрял този път е Ryzen 3 2200g. 

 

 

ryzen 3

 

 

И друг път сме разглеждали този процесор и сме тествали неговата вградена Radeon Vega 8 графика. Тя има значително по-големи възможности в сравнение с Vega 3 на Athlon 200GE. Без видеокарта конфигурацията струва малко над 700лв. Мисля, че това е оптималният вариант за ултра-бюджетен гейминг. Тествали сме Ryzen 3 2200g и знаем, че може да се играе учудващо добре за цената, на която идва.

 

Ако обаче добавим видеокартата GTX 1050Ti 4GB в изпълнение на Gigabyte цената на нашата конфигурация става около 1100лв., с което съвсем се вместваме в поставения бюджет. 

 

 

 

 

И така нека започнем да сглобяваме машината и в течение на работата ще обясня в подробности, защо съм избрал всяка една от останалите части. Разопаковаме нашето дъно. Това е Asrock А320М – DGS. Това е една много евтина дънна платка с цена едва 98лв. Което е важно, за да можем да се вместим в необходимия бюджет. 

 

 

 

 

Първо премахвам пластмасовите пластинки, те няма да ни трябват за днешното охлаждане.

 

 

 

 

След това разопаковаме нашия процесор Ryzen 3 2200g, с вградената Vega 8 графика.

 

 

 

 

Поставяме процесора внимателно на мястото му и затваряме. 

 

 

 

 

След това инсталирам охлаждането, като внимателно завинтвам прикрепящите винтове накръст. Първо затягам всеки винт по малко, за да се уверя, че всички са тръгнали нормално и чак след това ги дозатягам. Поставям и захранването на вентилатора на мястото му. 

 

 

 

 

Идва ред на оперативната памет, избрал съм Kingston Hiper X Fury 8GB DDR4 работеща на 2933Mhz.

 

 

 

 

 

Защо точно такава рам памет - ако в влезнете на сайта на AMD ще видите, че този процесор поддържа точно такава рам и това е препоръчителната честота за оптимален пърформънс, а не някоя друга.

 

И така след като поставихме процесора, рам-та и охлаждането е време да ви представя кутията. Segotep Halo 6 е една добре изглеждаща и не много скъпа кутия.

 

 

 

 

Харесва ми че идва с четири светещи в синьо LED вентилатори, което ни решава проблема с охлаждането. 

 

 

 

 

Единият страничен панел е изцяло от прозрачен плексиглас. Като цяло естетиката на кутията ми харесва. Отвътре няма големи изненади. Имаме отделени с преграда захранване и хард дискове. Дистанционните втулки са си предварително завинтени тъй, че аз поставям задната пластина и след това завинтвам самото дъно.

 

 

 

 

Налага се да сложа хард диска преди захранването, защото системата за монтаж е доста проста. Имаме метална кутия без някакъв особен механизъм.

 

 

 

 

Дискът се плъзга вътре и се прикрепя с два винта, ясно е че ако първо сложа захранвaнаето няма как да имам достъп после до винтовете. Поставям и захранването 500W на Cougar и прекарвам отпред кабелите за процесора и дъното. 

 

 

 

 

Това ще са и единствените захранващи кабели, които ще прекарам отпред, тъй като 1050Ti не се нуждае от захранващ кабел. Продължавам с окабеляването, поставяйки USB 3.0, USB 2.0, аудио кабелът и малките кабелчета на предния панел, които първо сноповам с помощта на свиснки опашки.

 

 

 

 

В задната част свързвам всичките четири вентилатора един за друг и накрая с молекс към захранването.

 

 

 

 

Поставям също така захранване на хард диска и информационен SATA кабел, който прекарвам отпред и свързвам с дъното.

 

 

бюджетен компютър до 700 лв

 

 

Със свързването на хард диска приключихме с първата фаза, така да се каже на конфигурацията. Това пред нас е ултра-бюджетната версия за малко над 700лв. ,

 

 

 

 

 

 

която разчита на вградената графика на процесора. Вече съм тествал Vega 8, но в възнамерявам да тествам и тази конкретна конфигурация, за да видим как ще се справи с игрите и бенчмарковете.

 

 

А сега нека довършим финалната версия на конфигурацията с добавянето на видео картата GTX 1050Ti. Това, което виждате е OC, т.е. Overclokc версията на Gigabyte.

 

 

 

 

Тя струва около 380лв и като цяло има и по-евтина версия с един вентилатор, която не е толкова овърклокната, точно за това е с един вентилатор. Разликата между двете е десетина лева към този момент и аз прецених, че не си заслужава да се взима по-слабата. Тъй че поставяме тази много добра за цената си видеокарта.

 

 

След малко довършителен кабел - мениджмънт сме готови с нашата много приятна като цена и като възможности конфигурация. 

 

 

 

 

Тестовият буут минава успешно виждате как светнаха нашите сини LED вентилатори. След затваряне на капака можем да се насладим на отличната естетика на нашата конфигурация.

 

 

бюджетен компютър до 1100 лв

 

 

 

И така хора видяхте конфигурацията за 1100лв., която сглобих днес. Тя е малко по-скъпа от предишната със 100-150лв, но възможностите ѝ са по-големи. Мисля, че постигнахме много оптимално съотношение цена/качество, което болшинството от вас хора търсят и това важи  както за пълната версия, така и за варианта само с вградена графика. Това което предстои разбира се е да тествам машината, тъй че вече ясно и с точни цифри да знаем, колко добре можем да цъкаме на нея.

 

 

 

 А пък вие не забравяйте редовно да посещавате блога на Йон Компютърс, за да не пропускате интересните статии на тема компютри и хардуер.

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Здравейте, хора, миналата седмица Ви показах в големи детайли как сглобих новото РС на Разумна цена. Определено това е най-мощ...
    Здравейте хора, време е да направя нов актуален билд за РС на разумна цена. 
    Здравейте, хора, ако се интересувате от механична клавиатура и геймърска мишка с добър сензор и суичове на разумна цена, то дн...

RX 570 vs GTX 1650

08 Май 2019
    Здравейте, хора, предишната статия беше ревю и тест на новата видео карта на Nvidia  - GTX 1650. Въпреки, че тестовете по...
    Здравейте, хора, днес ще обсъдим едно много важно събитие в света на гейминга - появата на новата бюджетна геймърска видео кар...

Периферия Marvo

22 Апр 2019
    Здравейте хора, отдавна не сме правили сериозно ревю на геймърска периферия. Днес партньорите ми от Йон компютърс ми пред...