|0700 20048|sales@ioncomputers.bg|
Категории

0

Вижте всички статии

Ревю на вентилатор Dark Rock Pro 4

 

 

Здравейте, хора,

в тази статия ще покажа ънбоксинг и ще споделя впечатленията си от Dark Rock pro 4, въздушното охлаждане на Be Quiet.

 

 

 

Dark Rock е върховата серия въздушни охлаждания на производителя Be Quiet. Моделът Dark Rock pro 4 се предлага във версия с възможност за монтиране върху всички процесори на Intel, както и Ryzen процесорите на AMD. Версията, която виждате тук обаче е по-специална и е съвместима единствено с AMD Treadripper. За тези от вас, които не са запознати Treadripper са върховите професионални процесори на AMD, които стоят над Ryzen 7 2700x. Това са Ryzen Treadripper 2900x,  2920x и 2950х. Именно за тях е предназначено нашето охлаждане, макар че точно същото може да се намери и във версия за обикновените процесори.

 

 

Започваме с бърз ънбоксинг

 

 

 

 

От кутията изпадат книжки и кутийка, в която вероятно се намират всички принадлежности за монтаж. Виждаме увитият в картонена опаковка втори вентилатор поставен вътре в радиатора.

 

 

 

 

Добро впечатление ми направи брандираната отвертка на Be Quiet идваща, като подарък с целия комплект. Тя е с най-подходящ размер за завинтване на винтовете идващи с комплекта.

 

 

 

 

Отваряйки кутийката с принадлежностите откриваме необходимите планки за монтаж на охлаждането, термопаста и тези метални шини за закачане на вентилатора.

 

 

 

 

Говорейки си за вентилатори тук те са два, но с различни размери. Предният, предварително инсталиран вентилатор е със 120мм размер. Вътрешният обаче е по-голям с доста нестандартния диаметър от 135мм. Вентилаторите имат перки със специален противо-шумен дизайн. 

 

 

 

 

Захващам се да сглобя охлаждането, като монтирам 135 милиметровия вентилатор в разстоянието оставено между двете успоредни охладителни кули на радиатора. По този начин се получава много силен въздушен поток.

 

 

 

 

Първо предният вентилатор засмуква въздуха и го прекарва през първата охладителна кула на радиатора, после вторият вентилатор го подхваща прекарвайки го през втората.

 

 

 

 

 

Двойният радиатор както виждате сам по себе си има огромни размери, което осигурява големият му капацитет за отвеждане на топлината. Ламелната структура на радиатора позволява топлината да се отдава във всички посоки и да не се задържа в метала.

 

 

 

 

 

Капацитетът на охладителя e 250W, което отговаря на количеството топлина, което охладителят е в състояние да разсее от чипа. То се отбелязва с TPD на английски термина е Termal Designe power или Termal designe point, което именно е максималното количество топлина, което процесорът може да произведе, така че да бъде успешно охладено от радиатора. 

 

 

 

 

 

В заключение Darck Rock Pro e масивен охладител предназначен за овърклокъри и хардуерни ентусиасти. Неговият необичаен дизайн, разделящ охладителя на две части с един вентилатор по средата осигурява по-ефективно разсейване на топлината.

 

Тази и още много други статии посветени на хардуер се публикуват редовно в блога на Йон Компютърс, така че не забравяйте да ни следите!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Ревю на Radeon 7

21 Фев 2019
    Здравейте, хора и добре дошли в тази специална статия, в която ще ви покажа най-новата видео карта на AMD - Radeon VII.
    Здравейте, хора и добре дошли в тази много важна статия, в която ще ви покажа как можете да овърклокнете процесора си. За целт...
Здравейте хора, миналата седмица сглобих конфигурация с новата  видеокарта Asus RTX 2060 6GB, както също и новия процесор на Intel - Core...
    Здравейте хора, нямам търпение да ви покажа новата конфигурация, която сглобих. Този път в нея има две неща, които ме карат...

RX 580 8GB VS RX 580 4GB

28 Яну 2019
    Здравейте, хора, миналата седмица ви занимавах със сравнителния тест между видеокартите Radeon RX 580 8GB и Nvidia GTX 1060...
    Здравейте, хора, миналата седмица сглобих РС с бюджет 2000лв, което включваше процесора на Intel от най-новото девето покол...