|0700 20048|sales@ioncomputers.bg|
Категории

0

Вижте всички статии

Ревю на вентилатор Dark Rock Pro 4

 

 

Здравейте, хора,

в тази статия ще покажа ънбоксинг и ще споделя впечатленията си от Dark Rock pro 4, въздушното охлаждане на Be Quiet.

 

 

 

Dark Rock е върховата серия въздушни охлаждания на производителя Be Quiet. Моделът Dark Rock pro 4 се предлага във версия с възможност за монтиране върху всички процесори на Intel, както и Ryzen процесорите на AMD. Версията, която виждате тук обаче е по-специална и е съвместима единствено с AMD Treadripper. За тези от вас, които не са запознати Treadripper са върховите професионални процесори на AMD, които стоят над Ryzen 7 2700x. Това са Ryzen Treadripper 2900x,  2920x и 2950х. Именно за тях е предназначено нашето охлаждане, макар че точно същото може да се намери и във версия за обикновените процесори.

 

 

Започваме с бърз ънбоксинг

 

 

 

 

От кутията изпадат книжки и кутийка, в която вероятно се намират всички принадлежности за монтаж. Виждаме увитият в картонена опаковка втори вентилатор поставен вътре в радиатора.

 

 

 

 

Добро впечатление ми направи брандираната отвертка на Be Quiet идваща, като подарък с целия комплект. Тя е с най-подходящ размер за завинтване на винтовете идващи с комплекта.

 

 

 

 

Отваряйки кутийката с принадлежностите откриваме необходимите планки за монтаж на охлаждането, термопаста и тези метални шини за закачане на вентилатора.

 

 

 

 

Говорейки си за вентилатори тук те са два, но с различни размери. Предният, предварително инсталиран вентилатор е със 120мм размер. Вътрешният обаче е по-голям с доста нестандартния диаметър от 135мм. Вентилаторите имат перки със специален противо-шумен дизайн. 

 

 

 

 

Захващам се да сглобя охлаждането, като монтирам 135 милиметровия вентилатор в разстоянието оставено между двете успоредни охладителни кули на радиатора. По този начин се получава много силен въздушен поток.

 

 

 

 

Първо предният вентилатор засмуква въздуха и го прекарва през първата охладителна кула на радиатора, после вторият вентилатор го подхваща прекарвайки го през втората.

 

 

 

 

 

Двойният радиатор както виждате сам по себе си има огромни размери, което осигурява големият му капацитет за отвеждане на топлината. Ламелната структура на радиатора позволява топлината да се отдава във всички посоки и да не се задържа в метала.

 

 

 

 

 

Капацитетът на охладителя e 250W, което отговаря на количеството топлина, което охладителят е в състояние да разсее от чипа. То се отбелязва с TPD на английски термина е Termal Designe power или Termal designe point, което именно е максималното количество топлина, което процесорът може да произведе, така че да бъде успешно охладено от радиатора. 

 

 

 

 

 

В заключение Darck Rock Pro e масивен охладител предназначен за овърклокъри и хардуерни ентусиасти. Неговият необичаен дизайн, разделящ охладителя на две части с един вентилатор по средата осигурява по-ефективно разсейване на топлината.

 

Тази и още много други статии посветени на хардуер се публикуват редовно в блога на Йон Компютърс, така че не забравяйте да ни следите!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Здравейте, хора, преди две седмици в отговор на резултатите от анкетата, която пуснах и съобразявайки се с вашите желания,...
    Здравейте хора, днес ще ви представя Ornata Chroma от производителя Razer. Една наистина интересна геймърска клавиатура.
  Здравейте, хора, миналата седмица ви пуснах анкета в канала ми с въпроса какъв да бъде следващият компютър, който да направя за вас и ка...
  Здравейте, хора, днес ще ви представя геймърската мишка  Cougar 450M версията Iron Gray. Какво можем да очакваме от този интерес...
    Детайлно ревю на компютърната кутия Be Quiet Silent Base 601 - Window - версията, която се различава от обикновената с наличие...
    Здравейте, хора, в тази статия ще покажа ънбоксинг и ще споделя впечатленията си от Dark Rock pro 4, въздушното охлаждане н...