|0700 20048|sales@ioncomputers.bg|
Категории

0

Вижте всички статии

Колко добре можем да играем с вграденото видео на Athlon 200GE?

Здравейте, хора,

през последните две седмици ви занимавам с новата бюджетна конфигурация използваща процесорът на AMD Athlon 200 GE и видеокартата GTX 1050 3GB. В миналата статия направихме обстоен тест и  разбрахме колко добре вървят игрите на тази конфигурация за под 1000лв към този момент. Днес обаче ще изпълня обещанието си и ще ви покажа колко добре можем да играем, ако премахнем видео картата и използваме само вграденото видео - Vega 3 на процесора. 

 

 

 

 

Такава конфигурация е качена, като отделен продукт на сайта на Йон Компютърс и струва малко над 600лв.


 

И така време е да започнем с тестовете на тази ултра-бюджетна конфигурация за едва 600лв. Ще пропусна теста на процесора със Cinebench, защото вече го показагме в предишната статия. Хвърляме се директно към игрите.

 

 

ВИЖ ТУК ПРЕДИШНАТА СТАТИЯ

 

 

В този случай е адекватно да тестваме, дори игра като League of Legends. Все пак играем на вграденото видео и то на процесор, който целия струва 120лв. И така по подразбиране настройките бяха на Medium High при резолюция FULL HD. Тук се получиха доста добри резултати от 71 среден FPS, 23 минимален и 156 максимален.

 

 

 

 

Реших да видя какво ще стане ако сложа настройките на лигата на максимум. Получиха се средни кадри за секунда от 64, минимални 16 и максимални 99.

 

 

 

 

 

Имаме спад, но честно казано дори на максимални усещах, че мога спокойно да играя играта.


 

Може би най-важният въпрос тук е можем ли да играем CS:GO. При тази игра високият FPS е по-важен от красотата на графиката, така че тествах на минимални настройки при резолюция FULL HD. Получиха се средни кадри за секунда от 57, при минимални 25 и максимални 87.

 

 

 

 

Аз лично не усетих никакви сериозни смущения и играта вървеше съвсем гладко, така че спокойно може да се каже, че нашето супер бюджетно РС с вградената Vega 3 се справя със задачата.


 

Реших да направи тест на доста сериозния бенчмарк Superposition. Първият тест беше с настройки Medium и резолюция Full HD. Получихме много слаб резултат от 668 точки при средни 5 кадъра за секунда.

 

 

 

 

Тогава реших да повторя теста на Low настройка, което в случая включва графика с резолюция 720р. Получиха се значително по-добри резултати от 2128 точки, но това отново са си само 16 кадъра за секунда.

 

 

 

 

 

Все пак не може да очакваме повече Unigine Superposition е много сериозен бенчмарк, направен така, че да изпотява дори машина за хиляди левове.


 

По-интересно беше дали и как ще можем да играем играта Fortnite. Направих два теста, първия беше на минимални настройки при резолюция FULL HD. Играта вървеше трудно и резултатите показаха, че сме се движели със средни 25 кадъра за секунда, спадащи до 14 минимални и с 32 максимални.

 

 

 

 

Това не ме задоволи и практически не бих препоръчал да играете интензивна e-sport игра по този начин, за това реших да пробвам още веднъж, този път с резолюция 720р отново при минимални настройки. Сега вече нещата се движеха малко по-гладко със средни кадри за секунда от 50, минимални 26 и максимални 75.

 

 

 

 

 

Ако чисто естетически бихте понесли такава графика, то от гледна точка на кадрите за секунда не е невъзможно за игра.


 

При Overwatch предприех същата стратегия и още от самото начало сложих резолюцията на 720р при минимални настройки. Получи се среден FPS от 37, минимален 20 и максимален 47.

 

 

 

 

Няма как да не тестваме и GTA V. Настройките бяха минимални при резолюция 720p. Може да видите средните резултати за общо петте сцени.

 

 

 

 

 

Над 30 и под 50 кадъра за секунда това е резултат, който влиза в графата приемлив, макар и със сериозни компромиси.


 

С това приключвам тестовете и смятам, че е лишено от смисъл да се тестват игри, като Far Cry V и Shadow of the Tomb Raider.

 

В заключение, днес ви представих тест на една изключително бюджетна конфигурация в основата, на която е процесорът AMD Athlon 200GE. Той самият струва едва 120лв. и от него няма как да очакваме чудеса. Все пак конфигурацията в този си вид е напълно ок за лек гейминг, каквито са CS:GO, League of Legends и други игри от този калибър. За малко по-сериозни шутъри, като Overwatch и Fortnite, както и за GTA V, макар че прекосили биха могли да бъдат играни, аз лично препоръчвам да се вземе отделна графична карта или да се помисли за по-висок клас процесор на AMD каквито са Ryzen 3 2200G и Ryzen 5 2400G, чиито вградени Vega графики имат значително по-големи възможности.

А пък ако искате да продължавате да бъдете добре информирани за света на хардуера и гейминга, не забравяйте да следите редовно блогът на Йон Компютърс.

 

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Здравейте, хора, миналата седмица Ви показах в големи детайли как сглобих новото РС на Разумна цена. Определено това е най-мощ...
    Здравейте хора, време е да направя нов актуален билд за РС на разумна цена. 
    Здравейте, хора, ако се интересувате от механична клавиатура и геймърска мишка с добър сензор и суичове на разумна цена, то дн...

RX 570 vs GTX 1650

08 Май 2019
    Здравейте, хора, предишната статия беше ревю и тест на новата видео карта на Nvidia  - GTX 1650. Въпреки, че тестовете по...
    Здравейте, хора, днес ще обсъдим едно много важно събитие в света на гейминга - появата на новата бюджетна геймърска видео кар...

Периферия Marvo

22 Апр 2019
    Здравейте хора, отдавна не сме правили сериозно ревю на геймърска периферия. Днес партньорите ми от Йон компютърс ми пред...