|0700 20048|sales@ioncomputers.bg|
Категории

0

Вижте всички статии

Колко добре можем да играем с вграденото видео на Athlon 200GE?

Здравейте, хора,

през последните две седмици ви занимавам с новата бюджетна конфигурация използваща процесорът на AMD Athlon 200 GE и видеокартата GTX 1050 3GB. В миналата статия направихме обстоен тест и  разбрахме колко добре вървят игрите на тази конфигурация за под 1000лв към този момент. Днес обаче ще изпълня обещанието си и ще ви покажа колко добре можем да играем, ако премахнем видео картата и използваме само вграденото видео - Vega 3 на процесора. 

 

 

 

 

Такава конфигурация е качена, като отделен продукт на сайта на Йон Компютърс и струва малко над 600лв.


 

И така време е да започнем с тестовете на тази ултра-бюджетна конфигурация за едва 600лв. Ще пропусна теста на процесора със Cinebench, защото вече го показагме в предишната статия. Хвърляме се директно към игрите.

 

 

ВИЖ ТУК ПРЕДИШНАТА СТАТИЯ

 

 

В този случай е адекватно да тестваме, дори игра като League of Legends. Все пак играем на вграденото видео и то на процесор, който целия струва 120лв. И така по подразбиране настройките бяха на Medium High при резолюция FULL HD. Тук се получиха доста добри резултати от 71 среден FPS, 23 минимален и 156 максимален.

 

 

 

 

Реших да видя какво ще стане ако сложа настройките на лигата на максимум. Получиха се средни кадри за секунда от 64, минимални 16 и максимални 99.

 

 

 

 

 

Имаме спад, но честно казано дори на максимални усещах, че мога спокойно да играя играта.


 

Може би най-важният въпрос тук е можем ли да играем CS:GO. При тази игра високият FPS е по-важен от красотата на графиката, така че тествах на минимални настройки при резолюция FULL HD. Получиха се средни кадри за секунда от 57, при минимални 25 и максимални 87.

 

 

 

 

Аз лично не усетих никакви сериозни смущения и играта вървеше съвсем гладко, така че спокойно може да се каже, че нашето супер бюджетно РС с вградената Vega 3 се справя със задачата.


 

Реших да направи тест на доста сериозния бенчмарк Superposition. Първият тест беше с настройки Medium и резолюция Full HD. Получихме много слаб резултат от 668 точки при средни 5 кадъра за секунда.

 

 

 

 

Тогава реших да повторя теста на Low настройка, което в случая включва графика с резолюция 720р. Получиха се значително по-добри резултати от 2128 точки, но това отново са си само 16 кадъра за секунда.

 

 

 

 

 

Все пак не може да очакваме повече Unigine Superposition е много сериозен бенчмарк, направен така, че да изпотява дори машина за хиляди левове.


 

По-интересно беше дали и как ще можем да играем играта Fortnite. Направих два теста, първия беше на минимални настройки при резолюция FULL HD. Играта вървеше трудно и резултатите показаха, че сме се движели със средни 25 кадъра за секунда, спадащи до 14 минимални и с 32 максимални.

 

 

 

 

Това не ме задоволи и практически не бих препоръчал да играете интензивна e-sport игра по този начин, за това реших да пробвам още веднъж, този път с резолюция 720р отново при минимални настройки. Сега вече нещата се движеха малко по-гладко със средни кадри за секунда от 50, минимални 26 и максимални 75.

 

 

 

 

 

Ако чисто естетически бихте понесли такава графика, то от гледна точка на кадрите за секунда не е невъзможно за игра.


 

При Overwatch предприех същата стратегия и още от самото начало сложих резолюцията на 720р при минимални настройки. Получи се среден FPS от 37, минимален 20 и максимален 47.

 

 

 

 

Няма как да не тестваме и GTA V. Настройките бяха минимални при резолюция 720p. Може да видите средните резултати за общо петте сцени.

 

 

 

 

 

Над 30 и под 50 кадъра за секунда това е резултат, който влиза в графата приемлив, макар и със сериозни компромиси.


 

С това приключвам тестовете и смятам, че е лишено от смисъл да се тестват игри, като Far Cry V и Shadow of the Tomb Raider.

 

В заключение, днес ви представих тест на една изключително бюджетна конфигурация в основата, на която е процесорът AMD Athlon 200GE. Той самият струва едва 120лв. и от него няма как да очакваме чудеса. Все пак конфигурацията в този си вид е напълно ок за лек гейминг, каквито са CS:GO, League of Legends и други игри от този калибър. За малко по-сериозни шутъри, като Overwatch и Fortnite, както и за GTA V, макар че прекосили биха могли да бъдат играни, аз лично препоръчвам да се вземе отделна графична карта или да се помисли за по-висок клас процесор на AMD каквито са Ryzen 3 2200G и Ryzen 5 2400G, чиито вградени Vega графики имат значително по-големи възможности.

А пък ако искате да продължавате да бъдете добре информирани за света на хардуера и гейминга, не забравяйте да следите редовно блогът на Йон Компютърс.

 

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Здравейте, хора, преди две седмици в отговор на резултатите от анкетата, която пуснах и съобразявайки се с вашите желания,...
    Здравейте хора, днес ще ви представя Ornata Chroma от производителя Razer. Една наистина интересна геймърска клавиатура.
  Здравейте, хора, миналата седмица ви пуснах анкета в канала ми с въпроса какъв да бъде следващият компютър, който да направя за вас и ка...
  Здравейте, хора, днес ще ви представя геймърската мишка  Cougar 450M версията Iron Gray. Какво можем да очакваме от този интерес...
    Детайлно ревю на компютърната кутия Be Quiet Silent Base 601 - Window - версията, която се различава от обикновената с наличие...
    Здравейте, хора, в тази статия ще покажа ънбоксинг и ще споделя впечатленията си от Dark Rock pro 4, въздушното охлаждане н...