|0700 20048|sales@ioncomputers.bg|
Категории

0

Вижте всички статии

Как се играе с бюджетен компютър с Athlon 200GE и GTX1050 3GB

Здравейте хора,

време е да разберем колко добре можем да играем с гейминг конфигурацията, включваща бюджетния процесор на AMD - Athlon 200GE с вградена Radeon Vega и видеокартата GTX 1050 3GB!

В миналата статия ви обещах, че освен конфигурацията с видеокартата ще тестваме и вграденото видео на процесора. То е Vega 3, тоест притежава 3 вега ядра. Това обаче ще се случи в отделна статия, а днес ще се съсредоточим в представянето на конфигурацията такава, каквато е с отделната видеокарта.


 

Започваме с традиционният тест на процесора с бенчмарка Cinebench. Първо пускаме мулти-кор пърформънс теста. Нашият процесор е двуядрен с четири логически ядра. Получихме резултат от 349 точки. След това тествах и сингъл-кор пърформънса и се показа резултат от 124 точки. Тъй като знам, че много от вас биха попитали, кой е по-добър Атлона или Пентиума, ще ви дам сравнение с теста на процесора Intel Pentium Gold G 5500, който направих преди време заедно с една друга бюджетна конфигурация.

 

Ето и сравнението:

 

Сравнение между Pentium G5500 и Athlon 200GE

 

 

 

Пентиума дава малко по-силни резултати: 409 точки за мултикор и 161 точки при сингъл кор теста. Тоест Пентиумът е по-силния от двата процесора, но за да сме справедливи, трябва да отбележим и разликата в цената, а тя не е малка. Атлонът струва само 120лв, докато Pentium Gold G 5500 към момента е 256лв.


 

Продължаваме нататък с тестът на Unigine Superposition, където за първи път ще имаме представа как се справя нашата видеокарта GTX 1050 3GB. Проведох теста първо на Medium настройки, където получих не лошия резултат от 4685 точки.

 

 

Тест на Unigine Superposition с Athlon 200GE и GTX 1050 3GB на Medium настройки

 

 

След това реших да опитам на High настройка и отново бенчмарка вървеше сравнително гладко и получихме 3295 точки.

 

 

Тест на Unigine Superposition с Athlon 200GE и High настройки

 

 

Накрая реших да отида до край и да тествам на Extreme настройки, където вече бенчмаркът се движеше много насечено и с нисък FPS. Получих резултат от 1024 точки.

 

 

Тест на Unigine Superposition и GTX 1050 3GB на Extreme настройки

 

 

Максималната температура достигната от видео картата по време на тестовете беше 65°С.


 

Миналия тест бая хора опищяха коментарите, че не съм включил играта GTA V. Честно казано реших, че понеже включвам доста нови игри в тестовете, някои стари могат да отпаднат. Но явно също както с CS:GO, много хора настояват да се тества и на GTA V. И така ето резултатите. Пуснах бенчмаркът на Normal настройки при резолюция FULL HD. Получихме следните средни резултати на общо петте сцени:

 

 

Тест на GTA V с Athlon 200GE и GTX 1050 3GB на Normal настройки

 

 

 

Както виждате доста висок FPS при Normal настройки, което мисля, че е чудесно за конфигурация под 1000лв.


 

Следващата игра, която също има собствен бенчмарк е Far Cry V. Тя за разлика от GTA V е доста нова, излезе тази година и има много красива графика. При нея направих три последователни теста на Normal, High и Ultra присет, за да видя какви ще са резултатите. Първо на Normal получихме средно 42 FPS, при минимални 36 и максимални 49. 

 

 

Тест на Far Cry V с Athlon 200GE и GTX 1050 3GB на Normal настройки

 

 

От особено значение тук са минималните, защото този резултат показва, че дори в най-лошите моменти кадрите в секунда не са падали под 30FPS, което се счита за минималното приемливо. Реших да кача настройкте на High, където получихме виждате 38 средни кадри за секунда, 34 минимални и 47 максимални.

 

 

Тест на Far Cry V и видео карта GTX 1050 3GB на High настройки

 

 

Честно казано няма чак толкова значим спад в пърформънса в сравнение с по-ниската настройка и аз реших да пробвам какво ще стане ако сложа на Ultra. 

 

 

Тест на Far Cry V и процесор AMD Athlon 200GE на Ultra настройки

 

 

 

Получихме средни кадри за секунда 34 FPS, 30 - минимални и 42 максимални. Все още се държим в границите на допустимото, макар че аз лично ако трябва да играя тази игра на конфигурацията по-скоро бих отишъл на High или Normal настройката.


 

Най-новата игра, която ще тестваме и която също има собствен бенчмарк е Shadow of The Tomb Raider. Поредната част от приключенията на кака Лара Крофт. Проведох два теста първият беше на средни настройки. Получихме резултат от средни 33 кадъра за секунда и общо 5107 рендърнъти кадъра. 

 

 

Тест на Shadow of the Tomb Raider и GTX 1050 3GB на Medium настройки

 

 

Реших да тествам и на high присет, където получих средни 30 кадъра за секунда и по-малко рендърнъти кадри 4767.

 

 

Тест на Shadow of the Tomb Raider и AMD Athlon 200GE на High настройки

 

 

Като цяло по-скоро бих играл играта, дори на още по-ниски настройки.

 

И сега е време да тестваме някои от любимите ни E-sport заглавия. Започваме с класиката CS:GO. Тъй като тук конфигурацията ни е бюджетна и мнозина биха се интересували как би вървяла играта на минимални настройки, направих два последователни теста.  Може да видите резултатите при сравнение на минимални срещу максимални настройки при CS:GO. 

 

 

Тест на CS:GO с Athlon 200GE и GTX 1050 3GB на Low и High настройки

 

 

 

Всъщност разликата не е чак толкова голяма. И в двата случая играта се движи много добре.


 

Пордължаваме с тестa, от който се интересуват може би най-голям брой хора - Fortnite. В този случай използвах автоматичните препоръчителни настройки, които бяха на High. 

 

 

Тест на Fortnite с Athlon 200GE и GTX 1050 3GB на автоматични High настройки

 

 

 

Получих средни резултати от 68 FPS, при минимални 31 и максимални 90. Доста гладко и добре се движеше играта.


 

При Overwatch използвах също High присетът. Имаме средни кадри за секунда от 90 при минимални 54 и максимални 120FPS. 

 

 

Тест на Overwatch с Athlon 200GE и GTX 1050 3GB на High настройки

 

 

 

Доста добре и за Overwatch, играта вървеше супер гладко, а графиката изглеждаше чудесно.


 

И накрая е време и за теста на Player Unknown’s Battlegrouns.  Първоначално тествах на High настройки, но честно казано не ми хареса как се движеше играта. Усещаха се моментни насичания, както знаем PUBG е тежичка игра.

 

 

Тест на PUBG и Athlon 200GE на High настройки

 

 

 

Средните кадри за секунда бяха 46, минималните само 5, това са тези насичания, за които говоря, а максималните достигнаха до 67.

Вторият ми опит беше при Medium настройки, където играта се движеше значително по-гладко с 54 средни кадри за секунда, спадания до 11 минимални и 73 максимални. 

 

 

Тест на Player Unknown’s Battlegrouns и GTX 1050 3GB на Medium настройки

 

 

 

Отново не бих казал, че е перфектно, пак имаме големи спадове, но все пак значително по приемливо в сравнение с High настройките. 

И така хора, това беше моят обстоен тест на геймърската нискобюджетна конфигурацията с процесор Athlon 200GE и видео картата GTX 1050 3GB. И двете не ги бяхме тествали до момента, тъй че резултатите са доста информативни.

 

Ако искате да продължите да бъдете информирани за най-новото в света на хардуера и компютърните игри, не забравяйте да следите блогът на Йон Компютърс!

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Здравейте, хора, нямам търпение да ви покажа как сглобих днешната конфигурация. Тя е много специална, защото в нея за първи...
    Колко добри са новите процесори Ryzen 3400G и 3200G? 
    Здравейте хора, голямата новина в света на хардуера от последните седмици е, че най-сетне третото поколение Ryzen процесори...
    Днес, обаче ще си говорим за нещо друго, приготвил съм ви мишка и механична клавиатура от Roccat. 
    Днес ще видим колко добро е РС-то, което момичетата сглобиха, като го подложа на обичайните ни тестове.
    Днес реших да подходя малко по-различно, като вместо да ви показвам как аз сглобявам поредната геймърска конфигурация, реших д...