|0700 20048|sales@ioncomputers.bg|
Категории

0

Вижте всички статии

Колко добра е RTX 2080 с Core i7 8700? Бенчмарк и тест

Здравейте, хора това е статията  в която ще разберем колко добре можем да играем с видеокартата RTX 2080 и процесора Core i7 8700.

И макар, че може би нямате търпение да разберете как се справя новата видеокарта, първо ще Ви покажа теста на Cinebench демонстриращ силата на процесора core i7 8700.

 

 

Бенчмарк на Cinebench и Intel Core I7 8700 single core и multicore

 

 

На мултикор теста получихме резултат от 1385 точки, а на сингълкор пърфомънса получихме цели 193 точки, което е един от най-високите резултати, които съм получавал някога.

Следва бенчмаркът Unigine Superposition. Тук новата карта на Nvidia направо постигна феноменални резултати. Естествено тествах на най-високата настройка Extreme където постигнахме резултат от 6759 точки.

 

 

Бенчмарк на Unigine Superposition и Nvidia RTX2080 1080p extreme

 

 

Това е като нищо което съм тествал до сега. За сравнение преди време бях тествал конфигурация с 1080 и тогава постигнахме 4240 точки, а пъг Vega 64 3854. Вярно, че не съм тествал 1080ti, може би единствено тази карта би се доближила като резултат. Тествах и на по-ниската High настройка където получихме абсолютно рекордния резултат от 15 095 точки.

 

 

Бенчмарк на Unigine Superposition и Nvidia RTX2080 1080p high

 

 

Първата игра която тествах беше Far Cry V. Както знаете това е една игра с много красива и много изискваща от хардуера графика. Проведох два теста, първият беше на High и получих резултат от 93 минимални кадри за секунда, 123 среди и 165 максимални кадри за секунда.

 

 

Бенчмарк на Far Cry V с Intel Core I7 8700 и Nvidia RTX 2080 на high настройки

 

 

Доста впечатляващо наистина, но аз все пак поисках да набича всичко на абсолютния максимум и да видим колко ще се получи. В интерес на истината нямахме значителен спад в пърформънса въпреки увеличеното натоварване. Получиха се с около десет фрейма по-малко. При минималните получихме 84, 114 при средните и 149 при максималните кадри за секунда. 

 

 

 

 

Продължаваме нататък с новата игра за Кака Лара Крофт - Shadow of the Tomb Raider. Това е една от игрите за която беше обявено, че ще поддържа Ray Tracing, но за момента все още се чака пачът с който тази технология ще стане налична. Тъй че бенчмаркът и тук показва единствено рендърването на традиционната графика. Без значение обаче, тестът и графиката са много сериозни. Тестваме на Hight настройки и получихме резултат от 117 средни FPS при рендърнати общо 17 696 кадъра.

 

 

Бенчмарк на Shadow of the Tomb Raider и Nvidia RTX 2080 на high настройки

 

 

Това е страхотен резултат, но аз все пак реших да сложа всички настройки на максимум и да повторя бенчмаркът. Този път получихме 105 средни кадъра за секунда при рендърнати общо 15 828 кадъра. 

 

 

Бенчмарк на Shadow of the Tomb Raider и GeForce RTX 2080 на Ultra настройки

 

 

Виждаме, че няма чак толкова голям спад, въпреки че набичихме всичко на максимум.

И сега от най-новата и мощна графика, отиваме към една вечно-зелена класика. Един доайен в гейминга. Един неостаряващ геймърски шлагер. Старата но златна CS:GO. Тествах на максимална настройки естествено и реших да проведа теста на най-тежката карта Nuke и на малко по-леката Dust 2. Обикновено се получава разлика между двата теста, но този път дори аз се учудих, нямаше никаква разлика в пърформънса при двете карти. Резултатите очаквано бяха много високи - 258 среден FPS, 188 минимален и 297 - близо 300 кадъра за секунда в пиковите моменти. 

 

 

Тест на CS:GO и GeForce RTX 2080 на максимални настройки

 

 

Следващата игра е една модерна класика. Разбира се не може да минем без Fortnite. Тук при всички настройки на Epic получихме 171 кадъра среден FPS, при 93 минимален и 229 максимален FPS.

 

 

Тест на Fortnite с Intel Core I7 8700 и GeForce RTX 2080 на Epic настройки

 

 

Както обикновено Overwatch се справи малко по-добре от Fortnite. Отново при всички настройки на максимум получихме 222 среден FPS, 152 минимален и 278 максимални кадри за секунда.

 

 

Тест на Overwatch с Core I7 8700 и GeForce RTX 2080 на Epic настройки

 

 

Изобщо тези три относително по-леки е-спорт заглавия -CS:GO, Fortnite и Overwatch направо хвърчат в космоса с тази конфигурация.

И накрая дойде реда и на играта Player Unknown’s Battleground. Това е една тежичка и не много добре оптимизирана игра, която на всичкото отгоре си променя пърформънса след всеки пач, но все пак не е лошо да видим как се справи нашата машина с нея. При максимални настройки получихме 146 среден FPS, 68 минимален и 191 максимален FPS.

 

 

Тест на PUBG и GeForce RTX 2080 на максимални настройки

 

 

Ами какво да кажа хора, днешната конфигурация с най-новата видеокарта на Nvidia RTX 2080 и процесора Intel Core i7 8700 счупи всички рекорди на РС-тата които бях тествал до сега.

В следващата статия очаквайте да разнищиме леко пренебрегнатата тема за геймърските монитори, хора. Ще направя ревю не на един, а на цели два бюджетни геймърски монитори! Тъй че не пропускайте редовно да следите блогът на Йон Компютърс.

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
  Здравейте, хора, през последните две седмици ви занимавам с новата бюджетна конфигурация използваща процесорът на AMD Athlon 200 GE и...

Shadow of the Tomb Raider

13 Ное 2018
  Здравейте, хора, в тази статия ще ви дам мнението си за играта Shadow of the Tomb Raider.
  Здравейте хора, време е да разберем колко добре можем да играем с гейминг конфигурацията, включваща бюджетния процесор на AMD - Athlo...
  Здравейте, хора, днес ще ви покажа как сглобих една много бюджетна конфигурация с процесор и видео карта каквито не сме използвали ни...
  Здравейте, хора, както ви обещах, днес ще обърнем малко внимание на темата за геймърските монитори. По конкретно съм се спрял на Acer Ni...
  Здравейте, хора това е статията  в която ще разберем колко добре можем да играем с видеокартата RTX 2080 и процесора Core i7 8700....