|0700 20048|sales@ioncomputers.bg|
Категории

0

Вижте всички статии

Колко добра е RTX 2080 с Core i7 8700? Бенчмарк и тест

Здравейте, хора това е статията  в която ще разберем колко добре можем да играем с видеокартата RTX 2080 и процесора Core i7 8700.

И макар, че може би нямате търпение да разберете как се справя новата видеокарта, първо ще Ви покажа теста на Cinebench демонстриращ силата на процесора core i7 8700.

 

 

Бенчмарк на Cinebench и Intel Core I7 8700 single core и multicore

 

 

На мултикор теста получихме резултат от 1385 точки, а на сингълкор пърфомънса получихме цели 193 точки, което е един от най-високите резултати, които съм получавал някога.

Следва бенчмаркът Unigine Superposition. Тук новата карта на Nvidia направо постигна феноменални резултати. Естествено тествах на най-високата настройка Extreme където постигнахме резултат от 6759 точки.

 

 

Бенчмарк на Unigine Superposition и Nvidia RTX2080 1080p extreme

 

 

Това е като нищо което съм тествал до сега. За сравнение преди време бях тествал конфигурация с 1080 и тогава постигнахме 4240 точки, а пъг Vega 64 3854. Вярно, че не съм тествал 1080ti, може би единствено тази карта би се доближила като резултат. Тествах и на по-ниската High настройка където получихме абсолютно рекордния резултат от 15 095 точки.

 

 

Бенчмарк на Unigine Superposition и Nvidia RTX2080 1080p high

 

 

Първата игра която тествах беше Far Cry V. Както знаете това е една игра с много красива и много изискваща от хардуера графика. Проведох два теста, първият беше на High и получих резултат от 93 минимални кадри за секунда, 123 среди и 165 максимални кадри за секунда.

 

 

Бенчмарк на Far Cry V с Intel Core I7 8700 и Nvidia RTX 2080 на high настройки

 

 

Доста впечатляващо наистина, но аз все пак поисках да набича всичко на абсолютния максимум и да видим колко ще се получи. В интерес на истината нямахме значителен спад в пърформънса въпреки увеличеното натоварване. Получиха се с около десет фрейма по-малко. При минималните получихме 84, 114 при средните и 149 при максималните кадри за секунда. 

 

 

 

 

Продължаваме нататък с новата игра за Кака Лара Крофт - Shadow of the Tomb Raider. Това е една от игрите за която беше обявено, че ще поддържа Ray Tracing, но за момента все още се чака пачът с който тази технология ще стане налична. Тъй че бенчмаркът и тук показва единствено рендърването на традиционната графика. Без значение обаче, тестът и графиката са много сериозни. Тестваме на Hight настройки и получихме резултат от 117 средни FPS при рендърнати общо 17 696 кадъра.

 

 

Бенчмарк на Shadow of the Tomb Raider и Nvidia RTX 2080 на high настройки

 

 

Това е страхотен резултат, но аз все пак реших да сложа всички настройки на максимум и да повторя бенчмаркът. Този път получихме 105 средни кадъра за секунда при рендърнати общо 15 828 кадъра. 

 

 

Бенчмарк на Shadow of the Tomb Raider и GeForce RTX 2080 на Ultra настройки

 

 

Виждаме, че няма чак толкова голям спад, въпреки че набичихме всичко на максимум.

И сега от най-новата и мощна графика, отиваме към една вечно-зелена класика. Един доайен в гейминга. Един неостаряващ геймърски шлагер. Старата но златна CS:GO. Тествах на максимална настройки естествено и реших да проведа теста на най-тежката карта Nuke и на малко по-леката Dust 2. Обикновено се получава разлика между двата теста, но този път дори аз се учудих, нямаше никаква разлика в пърформънса при двете карти. Резултатите очаквано бяха много високи - 258 среден FPS, 188 минимален и 297 - близо 300 кадъра за секунда в пиковите моменти. 

 

 

Тест на CS:GO и GeForce RTX 2080 на максимални настройки

 

 

Следващата игра е една модерна класика. Разбира се не може да минем без Fortnite. Тук при всички настройки на Epic получихме 171 кадъра среден FPS, при 93 минимален и 229 максимален FPS.

 

 

Тест на Fortnite с Intel Core I7 8700 и GeForce RTX 2080 на Epic настройки

 

 

Както обикновено Overwatch се справи малко по-добре от Fortnite. Отново при всички настройки на максимум получихме 222 среден FPS, 152 минимален и 278 максимални кадри за секунда.

 

 

Тест на Overwatch с Core I7 8700 и GeForce RTX 2080 на Epic настройки

 

 

Изобщо тези три относително по-леки е-спорт заглавия -CS:GO, Fortnite и Overwatch направо хвърчат в космоса с тази конфигурация.

И накрая дойде реда и на играта Player Unknown’s Battleground. Това е една тежичка и не много добре оптимизирана игра, която на всичкото отгоре си променя пърформънса след всеки пач, но все пак не е лошо да видим как се справи нашата машина с нея. При максимални настройки получихме 146 среден FPS, 68 минимален и 191 максимален FPS.

 

 

Тест на PUBG и GeForce RTX 2080 на максимални настройки

 

 

Ами какво да кажа хора, днешната конфигурация с най-новата видеокарта на Nvidia RTX 2080 и процесора Intel Core i7 8700 счупи всички рекорди на РС-тата които бях тествал до сега.

В следващата статия очаквайте да разнищиме леко пренебрегнатата тема за геймърските монитори, хора. Ще направя ревю не на един, а на цели два бюджетни геймърски монитори! Тъй че не пропускайте редовно да следите блогът на Йон Компютърс.

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Здравейте, хора, нямам търпение да ви покажа как сглобих днешната конфигурация. Тя е много специална, защото в нея за първи...
    Колко добри са новите процесори Ryzen 3400G и 3200G? 
    Здравейте хора, голямата новина в света на хардуера от последните седмици е, че най-сетне третото поколение Ryzen процесори...
    Днес, обаче ще си говорим за нещо друго, приготвил съм ви мишка и механична клавиатура от Roccat. 
    Днес ще видим колко добро е РС-то, което момичетата сглобиха, като го подложа на обичайните ни тестове.
    Днес реших да подходя малко по-различно, като вместо да ви показвам как аз сглобявам поредната геймърска конфигурация, реших д...