|0700 20048|sales@ioncomputers.bg|
Категории

0

Вижте всички статии

Геймърски слушалки Cougar Phontum

Здравейте хора,

Това, което виждате са геймърските слушалки Cougar Phontum.

 

Cougar Phontum review

 

Ако името ви е познато, това не е случайно. Същите слушалки на стойност близо 100лв. идват като подарък, ако си купите последната геймърска конфигурация, която сглобих - тази с Ryzen 1600x и RX 580. Но нека преминем към разглеждане на самите слушалки. Правим бърз ънбоксинг и виждаме най-отгоре само слушалките без микрофон и с единичен жак.

 

Cougar headphones

 

Това е така, защото част от аксесоарите се намират в кутийка отдолу.

 

headphones review

 

Тук намираме допълнителни наушници, за които ще поговорим след малко, кабел, разклонител с контролер и двоен жак за слушалки, самия микрофон и няколко книжки.

Външната структура на слушалките се състои от една цялостна пластина, на която са закрепени говорителите. Тя самата няма как да се регулира като размер, но положението на говорителите може посредством, ето тази малка релса отстрани.

 

слушалки Cougar ревю

 

Слушалките са издържани предимно в черно, като в горната част на диадемата имаме кожена обшивка с логото на Cougar.

 

геймърски слушалки ревю

 

Единственият оранжев елемент в дизайна е перфорираната кожата на вътрешното уплътнение на диадемата. Там в двата края са и символите означаващи лявата и дясната слушалка. От външната страна имаме сребристо лого на Кугър, един от вътрешните кръгли елементи е с наподобяващо карбон покритие, а вътрешният кръг е отделен с мрежичка. 

 

game review headphones

 

Това, което може би прави най-ярко впечатление в Phontum са гигантските наушници. Те са наистина огромни, изключително меки, изпълнени с мемори пяна. Наистина едни от най-удобните слушалки, на които съм попадал.

 

геймърски аксесоари

 

Заради супер гигантския си размер обаче, те са неподходящи за носене на публични места, тъй като ще изглеждате нелепо. От Cougar обаче са помислили за това и са ни снабдили с чифт допълнителни наушници с по-нормални размери, които можем да монтираме, когато използваме слушалките навън.

 

game accessories

 

Или просто може да решим, че ние е по-удобно с по-малките наушници, макар че аз лично не виждам как би могло. Наушниците се сменят много лесно, просто се дърпат внимателно, виждате крепят се на тези пъпковидни накрайници. Трябва да внимавате при дърпането, разбира се, за да не скъсате кожата. 

 

cougar accessories

 

Но да се върнем отново на гигантските наушници, освен че са изключително комфортни, те създават голямо затворено пространство вътре между ухото и слушалкaта, което допринася за добрия звук. Имат много добра изолация и noise канселинг. 

Кабелът изглежда здрав и с оплетена изолация и завършва с единичен 3,5мм жак, който е предназначен за свързване с мобилно устройство.

 

game accessories review

 

Като цяло слушалките са измислени, така че да са еднакво добри както за пред компютъра, така и за навън. Имате единичния жак за свързване с телефон, имате сменящите се наушници имате и премахващия се микрофон. По този начин лесно може да трансформирате слушалките от геймърския хедсет в нещо, с което може да ходите по улиците без проблем.

 

геймърски аксесоари ревю

 

Разбира се най-важното за едни слушалки е колко добре се чува и именно тук е най-голямата сила на Cougar Phontum. Без да преувеличавам ще кажа, че това са едни от най-добре звучащите слушалки, на които съм попадал. Успяват да пресъздадат еднакво  добре както силните басове, така средните и високите тонове. Много отчетливо се чуват всички тези малки звукове и звукчета, както при слушане на музика, така и при филми игри, подкастове и прочее.

Обикновено, когато тествам слушалки те са добри в едно от двете неща или имат силен и плътен бас, но иначе звучат малко по-глухо в останалия диапазон или обратното, звучат добре в средните и високи тонове, но имат слаб бас. В случая някак си е намерен перфектния баланс. Може би това има нещо общо с доста големите 53 милиметрови говорители, с графитна мембрана и двойна камера.

Като цяло наистина нямам критика към начина, по който слушалките звучат, изглеждат и се носят.

 

комплект слушалки

 

Може би единствено споделят общият недостатък на всички слушалки, чиито наушници са направени от подобна плътна кожена материя, че след време лично при мен се получава загряване, защото материята не диша, както ако наушниците бяха платнени, но пък няма всички хубавини. Ако бяха платнени наушниците изолацията на външния шум, нямаше да е толкова добър.

И накрая нека обърнем малко внимание на микрофона. Той отговаря на една от модерните тенденции да се правят гъвкави микрофони, които се свързват към слушалките посредством собствен 3,5мм жак.

 

геймърска периферия

 

Това вече не е нещо ново, виждали сме го и при други модели. Гъвкавият микрофон позволява да го поставите на различно разстояние от устата си.  След кратък тест установих, че записът звучи ОК. Наистина не е най-великият микрофон, но в никакъв случай не е лош. Има разлика в зависимост от това колко близо го сложите до устата си, аз лично смятам, че е по-добре да е малко по-отдалечен, за да не хваща всичкото пуфтене и пръхтене, което неизбежно се получава при говор. 

И така в обобщение, Cougar Phontum са едни страхотни слушалки в средния ценови диапазон.

 

headphone jack

 

Казвам среден, за нашите стандарти, защото това не са типичните бюджетни слушалки между 30 и 50лв., а са по-скоро около 100, което не е и най-скъпия клас, разбира се има много по-скъпи модели. За цената си слушалките предлагат страхотно качество на звука, много добра ергономия и удобство, многофункционалност и многоплатформеност, заради всичките аксесоари, които може да махате и да добавяте. Освен това лично за мен имат приятен външен вид.

 

 

 

От всички тествани до момента слушалки, тези като че ли се очертават като мой фаворит, което рядко се случва.

 

 

 

С чиста съвест мога да ви ги препоръчам, ако си търсите геймърски слушалки до 100лв, а също така можете да получите точно тези слушалки напълно безплатно при закупуване на конфигурацията с Ryzen 5 1600x и RX 580.

 

 

 

А пък ако желаете да продължите да бъдете информирани за новостите в геймърската периферия, не забравяйте да следите блога на Йон Компютърс, където винаги постваме интересни неща.

 

Не пропускайте и други интересни новости в света на хардуера, като следите редовно блогът на Йон Компютърс.


 

 

 

Прочети още:

Intel NUC - малкия мощен компютър:

Intel NUC 7i3 DNHE

 

 

 

 

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Здравейте, хора, нямам търпение да ви покажа как сглобих днешната конфигурация. Тя е много специална, защото в нея за първи...
    Колко добри са новите процесори Ryzen 3400G и 3200G? 
    Здравейте хора, голямата новина в света на хардуера от последните седмици е, че най-сетне третото поколение Ryzen процесори...
    Днес, обаче ще си говорим за нещо друго, приготвил съм ви мишка и механична клавиатура от Roccat. 
    Днес ще видим колко добро е РС-то, което момичетата сглобиха, като го подложа на обичайните ни тестове.
    Днес реших да подходя малко по-различно, като вместо да ви показвам как аз сглобявам поредната геймърска конфигурация, реших д...