|070020048|0886151184|[email protected]|[email protected]| viber/whatsapp 0882517522
Категории

0

Вижте всички статии

Колко добре можем да играем с RX 580 и Ryzen 5 1600x?

Колко добре можем да играем с RX 580 и Ryzen 5 1600x?
Здравейте, хора, 
миналата седмица направих РС, което озаглавих - Пи Си от висок клас на ниска цена. Тази седмица, то стана дори още по-изгодно, защото моите партньори от Йон Компютърс неочаквано решиха да добавят подарък към него. Всеки, който си закупи конфигурацията от миналото видео с Ryzen 5 1600x и Asrock Radeon RX 580 (линк в описанието) получава като подарък слушалките Cougar Phontum. Цената на конфигурацията не се е променила, така че практически получавате безплатно едни много яки геймърски слушалки на стойност близо 100лв. 
 
 
А сега нека преминем към същността, а именно колко добре можем да играем на този компютър?
 

Започваме с няколко стандартни бенчмарка. С помощта на Cynebench измерихме силата на процесора и получих резултати от 1229 точки при мултикор пърформънса и 156 точки за сингълкор пърформънс.  

 

След това продължих с Unigine Superposition. Един много сериозен тест, който отразява най-вече графичните възможности на машината. На High настройки бенчмаркът вървеше много добре и постигна резултат от 5827 точки. 
 
 
Когато повторих теста на Extreme, очаквано получихме по-слаби резултати 2485 точки. 
 
 
Следва класическият бенчмарк на GTA V. Проведох два теста. При първия всички настройки бяха на максимум, но различните видове Anti-aliasing бяха изключени с изключение на FXAA. Получиха се доста силни средни резултати вариращи между 81 до 97 за различните сцени. 
 
 
Това е много добре, като имате предвид, че графиката е на максимум с изключение само на някои видове AA.

При втория тест вече включих всички АА и да ви кажа, чисто визуално не усетих никаква разлика с тази, че фреймрейта се понижи значително. Сега вече може да видите средните кадри за секунда варират малко над 30.
 
 
Проведох сходен тест и с бенчмаркът на Rise of the Tomb Raider. Кака Лара Крофт винаги е била сериозно изпитание, макар че скоро се задава нова игра от поредицата и тогава ще видим. За днешния тест първо използвах High pre-set настройката с Anti-aliasing оставен на FXAA. Получихме страхотни резултати, които може да видите. Общият резултат е 88 средни FPS. 
 
 
Проведох и втори тест, този път с всичко поставено на абсолютен максимум и Anti-Aliasing на SSAA 4x. В резултат, имахме около 30 кадъра за секунда. Все още плейъбъл, но аз лично бих предпочел high при-сетът с FXAA anti-aliasing. 
 

Няма как да не тестваме и CS:GO. При максимални настройки играта извади средни 183 кадъра за секунда при минимални 86 и максимални 267. 
 
 
Някои хора често пъти ме питат в коментарите, защо тествам тази игра при положение, че е ясно, че ще върви добре и отговорът ми е - ами защото ако не я включа много повече хора ще ме питат как ще върви CS:GO на тази конфигурация, така че задължително я тествам и нея всеки път. 
 

Следващото заглавие, която тествах отново е компетитив шутър, а именно Overwatch. Тази игра се движеше прекрасно на нашия хардуер. Използвах Epic присетът и средните кадри за секунда бяха 118, при 97 минимални (доста добре) и 141 максимални. 
 
 
Както обикновено при Overwatch няма голяма разлика между минималните и максималните кадри, което е добре защото е предпоставка за една стабилна игра. Може да видите колко яко изглеждаше графиката. 

След Overwatch традиционно тествам и Fortnite. Виждаме при максимални настройки резултатите са близки до тези на Overwatch, но са с една идея по-ниски:
 
 
И последната игра, която използвах, за да изпитам машината, а именно Far Cry V. Една относително нова и доста изискваща откъм графиката игра. Използвах вградения бенчмарк, за да тествам машината на максимални настройки и ето резултатите:

Минимален FPS 58, среден 69 и максимален 83. Наистина доста добре, за максимални настройки на такава игра.  
 
 
И така вече придобихте представа колко точно добро е РС-то за игри. Отново ще припомня, че всеки, който си го закупи от сайта на Йон Компютърс, получава като подарък слушалките  Cougar Phontum. A пък ако искате да не изпускате нищо ново от света на хардуера, не забравяйте да следите блогът на Йон Компютърс. 
 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
    Днес ще ви запозная с 8 полезни съвети за работа с компютъра, които със сигурност не искате да пропуснете.
    Днес ще ви покажа 10 уебсайта, различни от обичайните социални мрежи, които са по някакъв начин или полезни или забавни или и...
    Днешното видео е посветено на най-тайнствената и митична част от интернета - така наречената “Тъмна мрежа” или “Тъмен интернет...
    Когато през далечната 1985г. Microsoft Windows се появява за първи път, той представлява истинска революция за начина по който...
    Здравейте, хора и добре дошли в това видео, в което ще ви дам порция от полезни съвети и трикове, които ще улеснят и подобрят...
    Наскоро помогнах на нашата приятелка Дара да сглоби своето супер яко геймърско РС, с видеокартата RTX 4070 и процесора Intel C...